Але ви можете запитати себе, скільки калорій знаходиться в цій курці на вашій тарілці.
Люди їдять різні частини курки, включаючи курячу грудку, стегна, крила і гомілки. Кожна частина містить різну кількість калорій і різні пропорції білка і жиру.
Ось калорійність найпопулярніших частин курки.
![Скільки калорій в курці? Курячої грудях, стегні, крильцях, гомілки Скільки калорій в курці? Курячої грудях, стегні, крильцях, гомілки](https://kedr.org.ua/wp-content/uploads/2021/06/1623921688_Skol-ko-kaloriiy-v-kurice-Kurinoiy-grudke-bedre-krylyshkah-goleni.jpg)
Скільки калорій в курячої грудях, стегнах, крильцях і гомілках
Куряча грудка: 284 калорії
Куряча грудка є однією з найпопулярніших частин курки. Вона багата білком і містить мало жиру, що робить її відмінним вибором для людей, що намагаються схуднути.
Одна приготована куряча грудка без шкіри і кісток (172 грама) містить таку кількість поживних речовин (1):
- Калорії : 284 ккал.
- Білок : 53,4 г.
- вуглеводи : 0 г.
- Жири : 6,2 г.
В 100 грамової порції курячої грудки міститься 165 калорій, 31 г білка і 3,6 г жиру (1).
Це означає, що приблизно 80% калорій в курячої грудях доводиться на білок, а 20% на жир.
Майте на увазі, що ці кількості відносяться до курячої грудях без додавання інгредієнтів. Як тільки ви почнете готувати її в маслі або додасте маринади, або соуси, ви збільшите загальна кількість калорій, вуглеводів і жиру.
Резюме:
Куряча грудка — це частина курки з низьким вмістом жирів і високим вмістом білка. Одна куряча грудка містить 284 калорії або 165 калорій на кожні 100 грам. Близько 80% калорій надходить з білка, а 20% з жиру.
Куряче стегно: 109 калорій
Куряче стегно трохи більше ніжне й ароматне, ніж куряча грудка через його більш високий вміст жиру.
Одне приготоване куряче стегно без шкіри і кісток (52 грама) містить (2):
- Калорії : 109 ккал.
- Білок : 13,5 г.
- Вуглеводи : 0 г.
- жири : 5,7 г.
В 100 грамової порції курячого стегна міститься 209 калорій, 26 г білка і 10,9 г жиру (2).
Таким чином, 53% калорій надходить з білка, а 47% з жиру.
курячі стегна часто дешевше, ніж курячі грудки, що робить їх гарним вибором для будь-якої людини.
Резюме:
Одне куряче стегно містить 109 калорій, або 209 калорій на кожні 100 грам. Калорії надходять на 53% з білка і на 47% з жиру.
Курячі крильця: 43 калорії
Коли ви думаєте про корисної для здоров’я частини курки, курячі крила, ймовірно, не приходять на розум.
Однак, поки вони не покриті паніруванням або соусом і не смажене на грилі, вони можуть легко вписатися в здоровий раціон харчування.
Одне приготоване куряче крильце без шкіри і кісток (21 грам) містить (3):
- Калорії : 42,6 ккал.
- Білок : 6 , 4 г.
- Вуглеводи : 0 г.
- Жири : 1,7 г.
В 100 грамової порції курячих крилець міститься 203 калорії, 30,5 г білка і 8,1 г жиру (3).
Це означає, що 64% калорій надходять з білка і 36 % з жиру.
Резюме:
в одному курячому крилі міститься 43 калорії, а в 100 грамової порції крилець 203 калорії. Калорії надходять на 64% з білка і на 36% з жиру.
Курячі гомілки: 76 калорій
Курячі ніжки складаються з двох частин — стегна і гомілки. Куряча гомілка — нижня частина ноги.
Одна приготована куряча гомілка без шкіри і кісток (44 грама) містить (4):
- Калорії : 76 ккал.
- Білок : 12,4 г.
- Вуглеводи : 0 г.
- Жири : 2,5 г.
В 100 грамової порції курячих гомілок міститься 172 калорії, 28,3 г білка і 5,7 г жиру (4) .
Коли справа доходить до підрахунку калорій, то близько 70% припадає на білок, а 30% на жир.
Резюме:
в одній курячої гомілки міститься 76 калорій, а в 100 грамах 172 калорії. 70% калорій припадає на білок, а 30% на жир.
Інші частини курки
Хоча куряча грудка, стегна, крила і гомілки є найпопулярнішими частинами курки, є також кілька інших на вибір.
Ось калорійність деяких інших частин курки (5, 6, 7, 8):
- Курячі смужки (дрібні грудні м’язи курки) : 263 калорії на кожні 100 грам.
- Курячі спинки : 137 калорій на кожні 100 грам.
- Темне м’ясо : 125 калорій на кожні 100 грам.
- Світле м’ясо : 114 калорій на кожні 100 грам.
Резюме:
Кількість калорій в різних частинах курки різниться. Світле м’ясо має найнижчу кількість калорій, в той час як курячі смужки мають найвищий рівень.
Куряча шкіра додає калорії
У той час як куряча грудка без шкіри містить 284 калорії з 80 % білка і 20% жиру, ці цифри різко змінюються при включенні шкіри (1).
Одна приготована куряча грудка з шкірою без кісток (196 грам) містить (9):
- Калорії: 386 ккал.
- Білок: 58,4 г.
- Жир: 15,2 г.
В курячої грудях з шкірою 50% калорій надходить з білка і 50% з жиру. Крім того, вживання шкіри додає майже 100 калорій (9).
Аналогічним чином, одне куряче крило зі шкірою (34 грама) містить 99 калорій, у порівнянні з 42 калоріями крила без шкіри (21 грам). Таким чином, 60% калорій в курячих крилах зі шкірою надходить з жиру, в порівнянні з 36% в крилі без шкіри (3, 10).
Тому, якщо ви стежите за своєю вагою або споживанням жиру, їжте курку без шкіри, щоб звести до мінімуму кількість калорій і жиру.
Резюме:
Вживання курки з шкірою додає значну кількість калорій і жиру. Видаліть шкіру перед вживанням, щоб зменшити кількість калорій.
Спосіб приготування курки має значення
Куряче м’ясо окремо містить щодо низька кількість калорій і жиру в порівнянні з іншими видами м’яса. Але як тільки ви починаєте додавати масло, соус, тісто і паніровці, калорії починають додаватися.
Наприклад, приготоване куряче стегно без шкіри і кісток (52 грама) містить 109 калорій і 5,7 г жиру (2) .
Але те ж саме куряче стегно, обсмажене в клярі, містить 144 калорії і 8,6 грама жиру. Куряче стегно, обсмажене в покритті з борошна, містить ще більше — 162 калорії і 9,3 грама жиру (11, 12).
Точно так же одне приготоване куряче крильце без кісток і шкіри (21 грам) містить 43 калорії і 1,7 г жиру (3).
Однак куряче крило, запечене в соусі барбекю, містить 61 калорію і 3,7 грама жиру. Це можна порівняти з крилом, обсмаженою в покритті борошном, яке містить 61 калорію і 4,2 г жиру (13, 14).
Тому методи приготування, які додають трохи жиру, такі як відварювання, гасіння, обсмажування, приготування на грилі і приготування на пару, є найкращим вибором для підтримки низького рівня калорійності.
Резюме:
Кулінарні методи обробки, такі як жарка в паніровці і покриття м’яса соусом, можуть додати більше, ніж кілька калорій до вашої курятині. Для отримання максимального низькокалорійного варіанти страви з курки ви можете її відварювати, запікати на грилі, тушкувати або готувати на пару.
Підіб’ємо підсумок
Курятина є популярним продуктом, і більшість її частин має низький вміст калорій і жиру, забезпечуючи організм достатньою кількістю білка.
Ось калорійні підрахунки найулюбленіших частин курки без кісток і шкірки на 100 грам:
- Куряча грудка : 165 калорій.
- Куряче стегно : 209 калорій.
- Куряче крило : 203 калорії.
- Куряча гомілка : 172 калорії.
Зверніть увагу, що вживання в їжу шкіри або використання хворих методів приготування їжі додає калорії.