Корисні продукти

Скільки калорій в курці? Курячої грудях, стегні, крильцях, гомілки

Але ви можете запитати себе, скільки калорій знаходиться в цій курці на вашій тарілці.

Люди їдять різні частини курки, включаючи курячу грудку, стегна, крила і гомілки. Кожна частина містить різну кількість калорій і різні пропорції білка і жиру.

Ось калорійність найпопулярніших частин курки.

Скільки калорій в курці? Курячої грудях, стегні, крильцях, гомілки

Скільки калорій в курячої грудях, стегнах, крильцях і гомілках

Куряча грудка: 284 калорії

Куряча грудка є однією з найпопулярніших частин курки. Вона багата білком і містить мало жиру, що робить її відмінним вибором для людей, що намагаються схуднути.

Одна приготована куряча грудка без шкіри і кісток (172 грама) містить таку кількість поживних речовин (1):

  • Калорії : 284 ккал.
  • Білок : 53,4 г.
  • вуглеводи : 0 г.
  • Жири : 6,2 г.

В 100 грамової порції курячої грудки міститься 165 калорій, 31 г білка і 3,6 г жиру (1).

Це означає, що приблизно 80% калорій в курячої грудях доводиться на білок, а 20% на жир.

Майте на увазі, що ці кількості відносяться до курячої грудях без додавання інгредієнтів. Як тільки ви почнете готувати її в маслі або додасте маринади, або соуси, ви збільшите загальна кількість калорій, вуглеводів і жиру.

Резюме:

Куряча грудка — це частина курки з низьким вмістом жирів і високим вмістом білка. Одна куряча грудка містить 284 калорії або 165 калорій на кожні 100 грам. Близько 80% калорій надходить з білка, а 20% з жиру.

Куряче стегно: 109 калорій

Куряче стегно трохи більше ніжне й ароматне, ніж куряча грудка через його більш високий вміст жиру.

Одне приготоване куряче стегно без шкіри і кісток (52 грама) містить (2):

  • Калорії : 109 ккал.
  • Білок : 13,5 г.
  • Вуглеводи : 0 г.
  • жири : 5,7 г.

В 100 грамової порції курячого стегна міститься 209 калорій, 26 г білка і 10,9 г жиру (2).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Через скільки днів настає кетоз?

Таким чином, 53% калорій надходить з білка, а 47% з жиру.

курячі стегна часто дешевше, ніж курячі грудки, що робить їх гарним вибором для будь-якої людини.

Резюме:

Одне куряче стегно містить 109 калорій, або 209 калорій на кожні 100 грам. Калорії надходять на 53% з білка і на 47% з жиру.

Курячі крильця: 43 калорії

Коли ви думаєте про корисної для здоров’я частини курки, курячі крила, ймовірно, не приходять на розум.

Однак, поки вони не покриті паніруванням або соусом і не смажене на грилі, вони можуть легко вписатися в здоровий раціон харчування.

Одне приготоване куряче крильце без шкіри і кісток (21 грам) містить (3):

  • Калорії : 42,6 ккал.
  • Білок : 6 , 4 г.
  • Вуглеводи : 0 г.
  • Жири : 1,7 г.

В 100 грамової порції курячих крилець міститься 203 калорії, 30,5 г білка і 8,1 г жиру (3).

Це означає, що 64% ​​калорій надходять з білка і 36 % з жиру.

Резюме:

в одному курячому крилі міститься 43 калорії, а в 100 грамової порції крилець 203 калорії. Калорії надходять на 64% з білка і на 36% з жиру.

Курячі гомілки: 76 калорій

Курячі ніжки складаються з двох частин — стегна і гомілки. Куряча гомілка — нижня частина ноги.

Одна приготована куряча гомілка без шкіри і кісток (44 грама) містить (4):

  • Калорії : 76 ккал.
  • Білок : 12,4 г.
  • Вуглеводи : 0 г.
  • Жири : 2,5 г.

В 100 грамової порції курячих гомілок міститься 172 калорії, 28,3 г білка і 5,7 г жиру (4) .

Коли справа доходить до підрахунку калорій, то близько 70% припадає на білок, а 30% на жир.

Резюме:

в одній курячої гомілки міститься 76 калорій, а в 100 грамах 172 калорії. 70% калорій припадає на білок, а 30% на жир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Скільки можна зберігати курку в холодильнику (сиру і варену)

Інші частини курки

Хоча куряча грудка, стегна, крила і гомілки є найпопулярнішими частинами курки, є також кілька інших на вибір.

Ось калорійність деяких інших частин курки (5, 6, 7, 8):

  • Курячі смужки (дрібні грудні м’язи курки) : 263 калорії на кожні 100 грам.
  • Курячі спинки : 137 калорій на кожні 100 грам.
  • Темне м’ясо : 125 калорій на кожні 100 грам.
  • Світле м’ясо : 114 калорій на кожні 100 грам.

Резюме:

Кількість калорій в різних частинах курки різниться. Світле м’ясо має найнижчу кількість калорій, в той час як курячі смужки мають найвищий рівень.

Куряча шкіра додає калорії

У той час як куряча грудка без шкіри містить 284 калорії з 80 % білка і 20% жиру, ці цифри різко змінюються при включенні шкіри (1).

Одна приготована куряча грудка з шкірою без кісток (196 грам) містить (9):

  • Калорії: 386 ккал.
  • Білок: 58,4 г.
  • Жир: 15,2 г.

В курячої грудях з шкірою 50% калорій надходить з білка і 50% з жиру. Крім того, вживання шкіри додає майже 100 калорій (9).

Аналогічним чином, одне куряче крило зі шкірою (34 грама) містить 99 калорій, у порівнянні з 42 калоріями крила без шкіри (21 грам). Таким чином, 60% калорій в курячих крилах зі шкірою надходить з жиру, в порівнянні з 36% в крилі без шкіри (3, 10).

Тому, якщо ви стежите за своєю вагою або споживанням жиру, їжте курку без шкіри, щоб звести до мінімуму кількість калорій і жиру.

Резюме:

Вживання курки з шкірою додає значну кількість калорій і жиру. Видаліть шкіру перед вживанням, щоб зменшити кількість калорій.

Спосіб приготування курки має значення

Куряче м’ясо окремо містить щодо низька кількість калорій і жиру в порівнянні з іншими видами м’яса. Але як тільки ви починаєте додавати масло, соус, тісто і паніровці, калорії починають додаватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Шипшина: користь і шкода для здоров'я жінок і чоловіків

Наприклад, приготоване куряче стегно без шкіри і кісток (52 грама) містить 109 калорій і 5,7 г жиру (2) .

Але те ж саме куряче стегно, обсмажене в клярі, містить 144 калорії і 8,6 грама жиру. Куряче стегно, обсмажене в покритті з борошна, містить ще більше — 162 калорії і 9,3 грама жиру (11, 12).

Точно так же одне приготоване куряче крильце без кісток і шкіри (21 грам) містить 43 калорії і 1,7 г жиру (3).

Однак куряче крило, запечене в соусі барбекю, містить 61 калорію і 3,7 грама жиру. Це можна порівняти з крилом, обсмаженою в покритті борошном, яке містить 61 калорію і 4,2 ​​г жиру (13, 14).

Тому методи приготування, які додають трохи жиру, такі як відварювання, гасіння, обсмажування, приготування на грилі і приготування на пару, є найкращим вибором для підтримки низького рівня калорійності.

Резюме:

Кулінарні методи обробки, такі як жарка в паніровці і покриття м’яса соусом, можуть додати більше, ніж кілька калорій до вашої курятині. Для отримання максимального низькокалорійного варіанти страви з курки ви можете її відварювати, запікати на грилі, тушкувати або готувати на пару.

Підіб’ємо підсумок

Курятина є популярним продуктом, і більшість її частин має низький вміст калорій і жиру, забезпечуючи організм достатньою кількістю білка.

Ось калорійні підрахунки найулюбленіших частин курки без кісток і шкірки на 100 грам:

  • Куряча грудка : 165 калорій.
  • Куряче стегно : 209 калорій.
  • Куряче крило : 203 калорії.
  • Куряча гомілка : 172 калорії.

Зверніть увагу, що вживання в їжу шкіри або використання хворих методів приготування їжі додає калорії.


Читайте також

Жирні сорти риби: список, користь для здоров’я

elena elena

Чим відрізняється масло від маргарину? Що корисніше?

elena elena

Як подрібнити насіння льону в домашніх умовах

elena elena

Кедрові горіхи: користь і шкода для організму

elena elena

Капустяний сік: корисні властивості та протипоказання

elena elena

8 Корисних властивостей гірчичного масла, і його застосування

elena elena

Молоко буйвола: користь і шкода, склад, жирність

elena elena

Ягоди бузини чорної: лікувальні властивості і протипоказання

elena elena

8 Дивних корисних властивостей каштанів

elena elena

Залишити коментар