Корисні продукти

Курячі сердечка: харчова цінність, користь і шкода, як приготувати

Завдяки своїй жувальної текстурі і солодкого, злегка металевого смаку курячі серця також універсальні і прості в приготуванні.

Крім того, вони багаті декількома ключовими поживними речовинами і можуть бути корисні для здоров’я.

В цій статті обговорюються потенційні користь і шкода курячих сердечок для організму людини, а також деякі прості способи їх приготування і вживання.

src=»https://kedr.org.ua/wp-content/uploads/2021/06/1623921866_Kurinye-serdechki-pishevaya-cennost-pol-za-i-vred-kak-prigotovit.jpg» title=»Курячі сердечка: харчова цінність, користь і шкода, як приготувати» alt=»Курячі сердечка: харчова цінність, користь і шкода, як приготувати» width=»768″ height=»509″ />

Харчова цінність, склад і калорійність курячих сердець

Курячі серця дуже поживні і містять велику кількість білка, цинку, міді, заліза і вітамінів групи B в кожній порції.

в 100-грамової порції приготованих курячих сердець містяться такі поживні речовини (1):

  • Калорії : 185 ккал
  • Білок : 26 грам
  • Жири : 8 грам
  • Вуглеводи : 0,1 грама
  • Вітамін B12 : 304% від рекомендуємо ой добової норми споживання (РСНП)
  • Цинк : 66% від РСНП
  • Рибофлавін : 57% від РСНП
  • Мідь : 56% від РСНП
  • Пантотеновакислота : 53% від РСНП
  • Залізо : 50% від РСНП
  • Фолат : 20% від РСНП
  • Вітамін B6 : 19% від РСНП
  • Ніацин : 18% від РСНП
  • Фосфор : 16% від РСНП
  • Селен : 15% від РСНП

Курячі сердечка особливо багаті вітаміном B12, важливим живильною речовиною, які беруть участь в синтезі ДНК, формуванні червоних кров’яних тілець і здоров’я нервів (2, 3).

вони також багаті цинком, який необхідний для росту клітин, загоєння ран і контролю рівня цукру в крові (4).

Крім того, вони можуть збільшити споживання рибофлавіну, водорозчинного вітаміну групи B, який має вирішальне значення для зростання, розвитку і енергетич кого обміну (5).

Резюме:

Курячі серця низькокалорійні і багаті білком і багатьма важливими мікроелементами, включаючи цинк, залізо і вітаміни групи B.

Чим корисні курячі сердечка для організму людини

курячі серця можуть бути пов’язані з декількома потенційними корисними ефектами в відношення здоров’я людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Фісташки: користь і шкода для організму

Хороший джерело білка

Курячі серця є відмінним джерелом білка: в кожної 100-грамової порції міститься 26 грамів (1).

Білок необхідний для багатьох аспектів здоров’я, включаючи створення і підтримання м’язової маси, імунну функцію і зростання ( 6).

Деякі дослідження також показують, що збільшення споживання білка може допомогти регулювати апетит, зменшити тягу до їжі і посилити почуття ситості, що може бути корисно для схуднення (7).

Крім того, продукти з високим вмістом білка, такі як курячі сердечка, також можуть збільшити зростання і силу м’язів у поєднанні з трениров ками з обтяженнями (8, 9).

Багаті залізом

Курячі серця рясніють залізом, і одна порція може значно збільшити споживання цього мінералу.

Залізо необхідно не тільки для транспорту кисню і синтезу ДНК, але і для виробництва здорових еритроцитів (10).

Крім того, за оцінками, близько 1,6 мільярда чоловік у всьому світі відчувають дефіцит заліза — найбільш поширеним типом дефіциту серед інших поживних речовин в світі.

Цей стан може викликати широкий спектр симптомів, включаючи слабкість, стомлюваність, порушення імунітету і проблеми з травленням (11).

Вживання різноманітних багатих залізом продуктів — в тому числі курячих сердечок — один з кращих способів переконатися, що ви задовольняєте свої потреби в цьому мінералі, і захищені від дефіциту заліза.

Сприяють зменшенню кількості харчових відходів

Курячі сердечка можуть бути стійким, доступним і екологічно чистим доповненням до здорово му харчуванню.

Більш того, додавання курячих сердечок в свій раціон — відмінний спосіб скоротити кількість харчових відходів і мінімізувати вплив на навколишнє середовище.

Це пов’язано з тим, що вживання в їжу всіх частин тварини, в тому числі менш популярних шматків м’яса або субпродуктів, може допомогти переконатися, що нічого не пропаде даремно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чим корисний вишневий сік? Користь і шкода

Це засновано на філософії, званої поїданням «від носа до хвоста», яка заохочує вживання в їжу кожної частини тваринного для підтримки стійкості.

Резюме:

Курячі серця багаті білком і важливими живильними речовинами, такими як залізо. Включення в раціон курячих сердечок також може допомогти в боротьбі з харчовими відходами за рахунок використання кожної частини тварини.

Можливий шкода курячих сердець

Хоча курячі сердечка можуть бути здоровим і поживним доповненням до раціону більшості здорових дорослих людей, людям з подагрою може знадобитися зменшити їх споживання.

Це пов’язано з тим, що курячі серця багаті пуринами — з’єднанням, яке міститься в багатьох продуктах харчування, в тому числі в субпродуктах.

Коли ваше тіло розщеплює пурини, це може підвищити рівень сечової кислоти, яка може накопичуватися в ваших суглобах і викликати загострення подагри ( 12).

з цієї причини людям з подагрою іноді рекомендують дотримуватися дієти з низьким вмістом пуринів і обмежувати споживання таких продуктів, як курячі серця (13).

Багато людей також стурбовані кількістю холестерину , що міститься в субпродуктах, таких як куряче серце, посилаючись на побоювання з приводу його потенційного впливу на здоров’я серця.

Хоча курячі серця містять 242 мг холестерину на 100-грамову порцію, дослідження про бично показують, що дієтичний холестерин не пов’язаний з більш високим ризиком розвитку серцево-судинних захворювань або інсульту (1, 14).

Крім того, важливо пам’ятати, що печінка виробляє близько 75% холестерину в організмі, і тільки 25% надходить з їжею (15).

Тому, коли ви їсте продукти з високим вмістом холестерину, ваш організм може регулювати кількість вироблюваного холестерину, щоб контролювати рівень холестерину в крові (16).

Проте люди з високим рівнем холестерину в крові і чутливі до дієтичного холестерину можуть захотіти обмежити споживання курячих сердечок та інших продуктів з високим вмістом холестерину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Сир: користь і шкода для організму

Резюме:

Людям з подагрою може знадобитися обмежити споживання продуктів з високим вмістом пуринів, включаючи курячі серця. Крім того, хоча курячі серця містять багато холестерину, вони навряд чи збільшать ризик розвитку серцево-судинних захворювань або інсульту.

Як приготувати курячі сердечка

Курячі сердечка можна купити в багатьох магазинах і м’ясних крамницях.

Їх часто упаковують з іншими субпродуктами, такими як шлунки, які представляють собою м’яз, що знаходиться в шлунку курей.

Є кілька способів приготувати курячі сердечка, але один з найпопулярніших — обсмажити їх.

Для початку просто змішайте курячі сердечка з невеликою кількістю оливкової олії і ваших улюблених приправ, таких як часниковий порошок, перець, кмин, пластівці чилі або морська сіль.

Потім додайте їх в сковороду і готуйте на середньому або сильному вогні протягом 5-10 хвилин або до тих пір, поки вони повністю не приготуються і не перестануть бути рожевими в середині.

Нарешті, подавайте їх разом з вибраними вами овочами, такими як гриби, цибуля, картопля або морква, і наслаждайт есь.

Резюме:

Курячі сердечка легко приготувати, їх можна приправляти, смажити на сковороді і поєднувати з улюбленими овочами, щоб отримати просту, швидку і корисну їжу.

Підіб’ємо підсумок

  • Курячі серця багаті декількома поживними речовинами, включаючи білок, цинк, залізо і вітаміни групи B.
  • Вживання в їжу субпродуктів , таких як курячі серця, також може бути відмінним способом забезпечення стійкості і боротьби з харчовими відходами.
  • Найкраще те, що їх легко приготувати вдома, і вони можуть стати відмінним доповненням до повноцінної дієті.

Читайте також

Молюски: що це таке, види, склад, користь і шкода для здоров’я

elena elena

Квашена капуста: користь і шкода для організму

elena elena

Чи можна їсти цвіркунів? Все що вам потрібно знати

elena elena

Молоко з кешью: корисні властивості, рецепт приготування

elena elena

Часник: користь і шкода для здоров’я

elena elena

Хрін: користь і шкода для здоров’я людини

elena elena

Ягоди годжі: користь і шкода, як приймати

elena elena

Сардина: користь і шкода, калорійність, харчова цінність

elena elena

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт приготування

elena elena

Залишити коментар