Корисні продукти

Нитро кави: краще холодний напій традиційного?

У рекламі нітро кави часто звеличують над звичайним кави, як з точки зору смаку і текстури, так і з точки зору користі для здоров’я, яку він приносить.

В цій статті розглядаються основні відмінності і подібності нітро кави і звичайної кави.

Нитро кави: краще холодний напій традиційного?

Більш густа текстура

нитро кави має густу і вершкову текстуру, яка відрізняє його від звичайної кави .

Подібно іншим напоям, таким як газована вода або напої, нітро кави наповнюється невеликими бульбашками газу, які змінюють смак.

Однак, в той час як ці інші напої виробляються з використанням діоксиду вуглецю, нітро кави наповнюється азотом.

Це надає йому пінисту, піноподібну текстуру і гладке відчуття в роті, яке часто порівнюється з пивом.

з цієї причини інгредієнти, використовувані для поліпшення текстури звичайного кави, наприклад, молока або вершків, зазвичай не потрібні нітро кави.

Резюме:

нитро кави наповнений азото м, який надає йому пінисту текстуру і гладкість.

Більш солодкий на смак

На додаток до поліпшення текстури і смаку вашої кави, азот, який використовується в нітро кави, також додає відтінок солодощі .

Більш того, кава, який подрібнюється і заварюється в холодному стані, наприклад, нітро кави, має поліпшений аромат і смак (1).

Для багатьох людей цей ефект робить нітро хорошою альтернативою стандартному кави, так як не потрібно додавати зайву кількість цукру.

Мало того, що доданий цукор збільшує калорійність вашого кави і потенційно може привести до збільшення маси тіла, дуже багато цукру також пов’язано з безліччю довгострокових проблем зі здоров’ям .

Фактично, дослідження показують, що споживання великої кількості доданого цукру може бути пов’язано з підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та навіть певних видів раку (2, 3, 4).

Якщо ви зазвичай додаєте цукор в свою каву, нітро кави може стати хорошою альтернативою, яка допоможе вам скоротити споживання цукру і уникнути цих несприятливих наслідків для здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Помело: користь і шкода для організму людини

Резюме:

Нитро кава має більш солодкий смак, ніж звичайна кава, і не вимагає додавання цукру, що може допомогти скоротити споживання калорій. Дієти з високим вмістом цукру були пов’язані з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом і раком.

Має меншу кислотність

Одним з основних відмінностей між нітро і звичайним кави є їх рівень кислотності.

Багато кислоти, виявлені в звичайній каві, з’являються тільки при більш високих температурах 90-96 ° C.

Тому заварювання нітро кави при більш низькій температурі може призвести до значно меншою кислотності, ніж в звичайній каві (5).

Ця перевага може бути особливо корисно для деяких людей, так як кислоти, виявлені в каві, можуть дратувати шлунок і викликати проблеми з травленням.

Низька кількість кислот також забезпечує унікальний смак і зменшує гіркоту нітро кави.

Проте кави холодного заварювання може мати менше корисних сполук, таких як хлорогенова кислота — антиоксидант, який забезпечує більшу частину кислотності звичайної кави.

Фактично, дослідження пок азивают, що хлорогенова кислота може мати протизапальними, антидіабетичними і протиракові властивості і може допомогти запобігти розвитку хронічних захворювань (6).

Резюме:

Нитро кави має нижчу кислотність, ніж звичайну каву, що може знизити ризик дискомфорту в шлунку. Однак він також може містити меншу кількість корисних антиоксидантів, таких як хлорогенова кислота.

Містить більше кофеїну

Нитро кави виробляється з використанням більш високого співвідношення кавовій гущі до води, ніж звичайну каву, що може підвищити рівень вмісту кофеїну.

Деякі компанії навіть стверджують, що нітро кави може похвалитися більш ніж на 30% більшою кількістю кофеїну на 30 мл, ніж звичайну каву, хоча рівні можуть варіюватися в залежності від виробника.

Кофеїн був пов’язаний з різними перевагами для здоров’я, і ​​деякі дослідження показують, що споживання кофеїну пов’язано з прискоренням метаболізму, поліпшенням спортивних результатів і зниженням ризику розвитку цукрового діабету 2 типу (7, 8, 9).

Проте вищий рівень кофеїну в нітро кави може бути корисний не для всіх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Мигдальне, вівсяне, конопляне, соєве і коров'яче: яке молоко краще?

Кофеїн не тільки викликає звикання, він також може викликати побічні ефекти, включаючи занепокоєння, аритмію з ердца, головні болі і високий кров’яний тиск (10, 11).

Деякі дослідження показують, що деякі люди можуть бути більш чутливі до впливу кофеїну і можуть з більшою ймовірністю відчувати несприятливі побічні ефекти через генетичних відмінностей (12).

Резюме:

Нитро кави має більш високий рівень вмісту кофеїну, ніж звичайна кава. Хоча кофеїн може бути корисний для здоров’я, він також може викликати певні побічні ефекти у чутливих людей.

Настільки ж корисний для здоров’я, що і звичайну каву

Коли справа доходить до корисних властивостей , користь для здоров’я звичайного і нітро кави досить схожа.

Обидва містять кофеїн, антиоксиданти і безліч мікроелементів, таких як рибофлавін і пантотенова кислота, які необхідні для вашого здоров’я (13).

Крім того, традиційний кави пов’язаний з довгим списком інших корисних ефектів для здоров’я:

  • Знижує депресію : Вживання принаймні чотирьох чашок кави в день може знизити ризик депресії на 20 % (14, 15).
  • Збільшує тривалість життя : у дослідженні, в якому проводилося спостереження за чоловіками і жінками протягом 18-24 років, було виявлено, що регулярне споживання кави пов’язане зі зниженням ризику смерті від усіх причин на 20-26% (16).
  • Змен ає ризик розвитку цукрового діабету : Регулярне споживання кави пов’язане зі зниженням ризику розвитку цукрового діабету 2 типу на 30-35% (17, 18).
  • Захищає від деменції (недоумства) : Збільшення споживання кофеїну може бути пов’язано з більш низьким ризиком розвитку деменції, а також хвороби Альцгеймера і Паркінсона (19, 20).
  • Допомагає схуднути : Було виявлено, що споживання кофеїну прискорює метаболізм і стимулює спалювання жиру, допомагаючи позбутися від надлишкової маси тіла (21, 22).

Хоча специфічні ефекти нітро кави широко не вивчались, він готується з тих же інгредієнтів, що і звичайну каву, і, ймовірно, буде мати схожими корисними властивостями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Ізолят або концентрат сироваткового протеїну: що краще?

Резюме:

Нитро кави і звичайну каву мають одні і ті ж інгредієнти і, ймовірно, мають однакові корисними властивостями. Кава асоціюється з багатьма позитивними ефектами для здоров’я, від підвищеного метаболізму до більш низького ризику розвитку цукрового діабету.

Як приготувати нітро каву вдома?


Нитро кави — популярний вибір серед любителів кави в зв’язку з його відмінним смаком і текстурою.

На жаль, його може бути важко знайти і часто він має високу ціну — близько 3-5 доларів за одну чашку.

У той час як справжній нітро кави вимагає додаткового обладнання для наповнення кави азотом, ви можете спробувати приготувати каву холодного заварювання будинку з аналогічним смаком і профілем поживних речовин:

  • Об’єднайте 57 грам грубо меленої кави приблизно з 4 чашками (946 мілілітрів ) води. Потім просто перемішайте і настоюйте при низьких температурах протягом 18-24 годин.
  • Після того, як кава закінчив настоюватися, вилийте його через сітчастий фільтр і марлю, щоб відокремити кавову гущу від концентрату кави.
  • Перелийте напій в чисту посудину і насолоджуйтеся.

Ви можете відрегулювати кількість, щоб зробити великі обсяги, які можна зберігати в холодильнику протягом двох тижнів за раз.

Резюме:

Хоча для приготування справжнього нітро кави потребує додаткового обладнання, ви можете легко приготувати каву холодного заварювання будинку, використовуючи тільки кілька інгредієнтів.

Підіб’ємо підсумок

  • кава холодного заварювання під назву нітро кави має більш солодкий смак і більш густу і гладку текстуру, ніж звичайну каву.
  • більш того, він менш кислий і містить більше кофеїну .
  • Однак, коли мова заходить про поживну цінність і користь для здоров’я, такий як зниження м аси тіла і збільшення тривалості життя, звичайний і нітро кави мають схожі корисними властивостями.
  • Не соромтеся час від часу замінювати гарячу чашку кави холодним напоєм, щоб скористатися унікальним смаком і текстурою, які нітро кави може запропонувати.

Читайте також

Сире молоко: чи переважує користь ризики?

elena elena

Золоте молоко з куркуми: користь і шкода, як приготувати

elena elena

Чи корисна фіолетова морква? Склад, користь і застосування

elena elena

Кава з вершковим маслом: рецепт, користь і шкода

elena elena

Чи корисний попкорн? Склад, види та схуднення

elena elena

Червоне вино: користь і шкода для жінок і чоловіків

elena elena

Насіння соняшнику: користь і шкода для жінок і чоловіків

elena elena

Чай з шавлії: користь і шкода для жінок і чоловіків

elena elena

Чим корисно кукурудзяне масло? Користь і шкода

elena elena

Залишити коментар