Корисні продукти

Квасоля — це овоч чи ні?

Але на відміну від більшості овочів, квасоля також містить значну кількість рослинного білка.

В цій статті розповідається, чи є квасоля овочем або повинна бути класифікована як щось ще .

Квасоля - це овоч чи ні?

квасоля — це овоч чи ні?

Технічно, квасоля — це бобові

Ботанічно, квасоля класифікується як група рослинних продуктів, відомих під назвою бобові.

Все бобові є членами сімейства дводольних рослин порядку бобовоцвіті. Ці рослини виробляють плоди і насіння всередині стручка (1).

Оскільки бобові є унікальними в відношення поживних речовин, їх іноді вважають окремою харчової групою. Однак частіше їх відносять до інших рослинних продуктів, таким як овочі.

Існує багато видів бобових, включаючи:

  • Квасоля : Червона, адзуки, чорна, Пінто, чорноока, маш, боб садовий.
  • Нут баранячий (турецький горох) : Дезі і Кабул.
  • Сухий горох : цілісний зелений, лущений зелений, цілісний жовтий, лущений жовтий.
  • Сочевиця : Червона, зелена, коричнева і чорна.

Інші види їстівних бобових включають соєві боби і стручкову квасолю.

Резюме:

квасоля — це рослинний продукт, що належить до сімейства бобових. До цього сімейства ставляться різні види квасолі, гороху, сочевиці і бобів.

Часто класифікується як овоч

З точки зору харчової цінності квасоля славиться великою кількістю що міститься в ній білка, вітамінів, мінералів і вуглеводів, включаючи як розчинну, так і нерозчинну клітковину.

Ось вміст поживних речовин в типовій порції (172 грама) вареної чорної квасолі (в% від рекомендованої добової норми споживання) (2):

  • Калорійність : 227 ккал (11%)
  • Вуглеводи : 41 г (14%)
  • Білок : 15 г (30%)
  • Жир : 1 г (1%)
  • Клітковина : 15 г (60%)
  • Тіамін : 0,4 мг (28%)
  • Фолат : 256 мкг (64%)
  • Залізо : 3,6 мг (20%)
  • Магній : 120 мг (30% )
  • Фосфор : 241 мг (24%)
  • Калій : 611 мг (17%)
  • Цинк : 1,9 мг (13%)
  • Мідь : 0,4 мг (18%)
  • Марганець : 0,8 мг (38%)
  • Омега-3 жирні кислоти : 181 мг
  • Омега-6 жирні кислоти : 217 мг

Хоча точний зміст поживних речовин в квасолі варіюється в залежності від її виду та грунту, в якій вона вирощується, більшість квасолі особливо багато фолатом, залізом, магнієм , клітковиною і білком.

як і багато овочів, квасоля багата рослинними з’єднаннями, відомими як фітонутрієнти, які можуть допомогти запобігти розвитку хронічних захворювань. Дослідження показують, що регулярне споживання квасолі і інших бобових може значно поліпшити ваше загальне якість раціону харчування (3).

У зв’язку з їх складом і високим рівнем вмісту клітковини, квасоля та інші бобові часто класифікуються як частина групи овочів (4).

їх також можна віднести до підгрупи «крохмалисті овочі» разом з картоплею і гарбузом через їх відносно високого рівня вмісту крохмалю в порівнянні з іншими видами овочів.

Резюме:

Квасоля є багатим поживними речовинами продуктом з високим вмістом клітковини і крохмалю. У зв’язку з цим її часто вважають частиною групи овочів. Її можна додатково класифікувати як «крохмалистий овоч», поряд з картоплею і гарбузом.

Частина групи багатих білком продуктів

Можливо, одним з найбільш унікальних поживних властивостей квасолі є її вміст білка.

На відміну від інших видів овочів, квасоля часто вважається частиною білкової харчової групи. Фактично, квасоля є популярним замінником м’яса та інших джерел білка тваринного походження в вегетаріанських і веганських дієтах.

Квасоля також є одним з найбільш доступних джерел білка, що робить її незамінним компонентом глобального продовольчого постачання (5).

USDA вважає квасоля частиною як овочевих, так і білкових груп продуктів. Якщо вона використовується для отримання білка, 43-грамова порція квасолі дорівнює 28-грамової порції м’яса або іншого білка тваринного походження (4).

Квасоля зазвичай оцінюється як джерело білка більш низької якості в порівнянні з білком тваринного походження, так як в ній не вистачає однієї або декількох незамінних амінокислот (6).

По суті, це означає, що для того щоб задовольнити ваші щоденні потреби в амінокислотах і білках вам потрібно їсти більше квасолі в поєднанні з іншими рослинними білковими джерелами, на відміну від білків тваринного походження.

Резюме:

Квасоля також включена в групу білкових продуктів, так як вона містить значну кількість амінокислот. Вона часто використовується як замінник м’яса в вегетаріанських і веганських дієтах.

Підіб’ємо підсумок

  • Хоча квасоля технічно належить до окремої групи продуктів під назвою бобові, вона дуже схожа на овочі з -за високого вмісту клітковини, вітамінів, мінералів і сприяють здоров’ю фитонутриентов.
  • Однак квасоля та інші бобові сильно відрізняються від більшості овочів їх високим рівнем вмісту білка.
  • По суті, квасоля можна вважати бобовими, білковим продуктом або овочем.
  • Незалежно від того, до якої категорії ви їх відносите, регулярне споживання квасолі і інших бобових може сприяти здорової збалансованої дієти.

Читайте також

Мигдальне масло: властивості і застосування

elena elena

10 Корисних властивостей зеленого чаю з лимоном

elena elena

Кефір: користь і шкода для організму

elena elena

7 Корисних властивостей червоного салату-латуку

elena elena

Чим корисно верблюже молоко? Користь і шкода

elena elena

Золоте молоко з куркуми: користь і шкода, як приготувати

elena elena

7 корисних властивостей кореня Таро

elena elena

Чи може молоко допомогти набрати вагу?

elena elena

Апельсиновий сік: користь і шкода для організму

elena elena

Залишити коментар