Корисні продукти

7 корисних властивостей кореня Таро

Корінь Таро є відмінним джерелом клітковини і інших поживних речовин, і володіє різноманітними потенційними корисними властивостями, такими як поліпшення контролю цукру в крові, здоров’я кишечника і серця.

Ось 7 корисних властивостей кореня таро.

7 корисних властивостей кореня Таро height=»509″ />

1. Багатий клітковиною і іншими важливими живильними речовинами

В 132-грамової порції приготованого кореня таро міститься 187 калорій, які надходять в основному з вуглеводів, і менше 1 г білка і жиру (1).

Така порція також містить наступні поживні речовини (в% від рекомендованої добової норми споживання):

  • Клітковина : 6,7 г (27%).
  • Вітамін C : 6,6 мг (11%).
  • Вітамін E : 3,9 мг (19%).
  • Тіамін : 0,1 мг (9%).
  • Вітамін B6 : 0,4 мг (22%).
  • Магній : 39,6 мг (10%).
  • Фосфор : 100 мг (10%).
  • Калій : 639 мг (18%).
  • Мідь : 0,3 мг (13%).
  • Марганець : 0,6 мг (30%).
  • Омега-3 жирні кислоти : 18,5 мг.
  • Омега-6 жирні кислоти : 42,2 мг.

Корінь таро також містить незна чительное кількість таких вітамінів і мінералів, як вітамін A, вітамін K, рибофлавін, ніацин, фолат, пантотенова кислота, холін, кальцій, залізо, натрій, цинк і селен.

Таким чином, корінь таро містить велику кількість різних поживних речовин, яких люди часто не отримують в достатній кількості, таких як клітковина, калій, магній і вітаміни C і E (2).

Резюме:

Корінь Таро є хорошим джерелом клітковини і багатьох вітамінів і мінералів, яких часто не вистачає в раціоні харчування сучасної людини.

2. Може допомогти контролювати рівень цукру в крові

Хоча корінь таро є крохмалисті овочем, він містить два типи вуглеводів, які корисні для контролю цукру в крові: клітковина і стійкий крохмаль.

Клітковина — це вуглевод, який люди не можуть переварювати. Оскільки він не засвоюється, він не впливає на рівень цукру в крові.

Клітковина також допомагає уповільнити перетравлювання їжі і засвоєння інших вуглеводів, запобігаючи значні сплески цукру в крові після їжі (3).

Дослідження показали, що дієти з високим вмістом клітковини, що містять до 42 грамів в день, можуть знизити рівень цукру в крові приблизно на 0,55 ммоль / л (10 мг / дл) у людей з цукровим діабетом 2 типу (4).

Корінь таро також містить особливий тип крохмалю під назвою стійкий крохмаль, який люди не можуть перетравлювати і, отже, він не підвищує рівень цукру в крові. Приблизно 12% крохмалю в приготованому корені таро є стійким крохмалем, що робить його одним з кращих джерел цієї поживної речовини (5).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  4 вражаючих корисних властивості лізину

Ця комбінація стійкого крохмалю і клітковини робить корінь таро хорошим варіантом вуглеводної їжі — особливо для людей з діабетом (6, 7).

Резюме:

Корінь таро містить клітковину і стійкий крохмаль, які уповільнюють травлення і зменшують сплески рівнів цукру в крові після їжі.

3. Може знизити ризик захворювань серця

Клітковина і стійкий крохмаль в корені таро можуть також допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Значні дослідження показали, що люди, які їдять більше клітковини, мають більш низькі показники захворювань серця (8).

в одному з досліджень було встановлено, що на кожні додаткові 10 грамів споживаної клітковини в день ризик смерті від серцево-судинних захворювань знижується на 17% (9).

Вважається, що це частково пов’язано зі знижувальним рівень холестерину ефектом клітковини, але дослідження тривають (10).

Корінь таро містить більше 6 грамів клітковини на порцію (132 грама) — більш ніж в два рази більше, ніж в порівнянної 138-грамової порції картоплі, що робить його відмінним джерелом клітковини (1, 11).

Корінь таро також забезпечує організм стійким крохмалем, який знижує рівень холестерину і пов’язаний зі зменшенням ризику розвитку серцево-судинних захворювань (7, 12).

Резюме:

Корінь таро багатий клітковиною і стійким крохмалем, які допомагають знизити рівень холестерину і ризик розвитку серцево-судинних захворювань .

4. Може захистити від раку

Корінь таро містить рослинні сполуки під назвою поліфеноли, які мають різні корисні властивості, в тому числі мають потенціал в зниженні ризику розвитку раку.

Основним поліфенолом, виявленим в корінь таро, є кверцетин, який також існує в великих кількостях в цибулі, яблуках і чаї (13, 14).

Дослідження в пробірках і на тварин виявили, що кверцетин може викликати загибель ракових клітин і уповільнити зростання кількох видів раку (15).

Він також є потужним антиоксидантом, що захищає ваш організм від надмірного пошкодження вільними радикалами, яке було пов’язане з розвитком раку (16).

в одному з досліджень в пробірках було виявлено, що екстракт таро може зупинити поширення деяких типів клітин раку молочної залози і передміхурової залози, але ніяких досліджень на людині не проводилося (17).

Хоча ранні дослідження є багатообіцяючими, необхідні додаткові дослідження, щоб краще зрозуміти протиракові властивості кореня таро.

Резюме:

Корінь таро містить поліфеноли і антиоксиданти, які можуть боротися зі зростанням раку і захищати ваш організм від окислювального стресу. Проте необхідні додаткові дослідження в цій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  10 Корисних властивостей чайота (мексиканського огірка)

5. Може допомогти вам схуднути

Корінь таро — хороший джерело клітковини, так як одна 132-грамова порція містить 27% від рекомендованої добової норми споживання цієї поживної речовини (1).

Дослідження показали , що люди, які їдять більше клітковини, мають більш низьку масу тіла і менше жиру на тілі (18).

Це може бути пов’язано з тим, що клітковина сповільнює випорожнення шлунка, що тримає вас ситими довше і зменшує кількість споживаних протягом дня калорій. Згодом це може призвести до зниження маси тіла (19).

Стійкий крохмаль в корені таро може викликати схожі ефекти.

В одному з досліджень було виявлено, що чоловіки, які брали добавку , що містить 24 г стійкого крохмалю до їжі, споживали приблизно на 6% менше калорій і мали більш низький рівень інсуліну після їжі, в порівнянні з контрольною групою (20).

Дослідження на тваринах також показали, що щури, харчуються продуктами з високим вмістом стійкого крохмалю, мали менше жиру в області живота. Передбачається, що це частково пов’язано зі стійким крохмалем, що збільшує спалювання жиру в вашому організмі, але необхідні подальші дослідження (21).

Резюме:

Завдяки високому рівню містяться в корені таро клітковини і стійкого крохмалю, його вживання може збільшити почуття ситості, зменшити загальне споживання калорій і збільшити спалювання жиру, що потенційно може призвести до зниження маси тіла та зменшення кількості жиру на тілі.

6. Корисний для вашого шлунково-кишкового тракту

Так як корінь таро містить велику кількість клітковини і стійкого крохмалю, він може бути корисний для здоров’я кишечника.

Ваш організм не перетравлює і не засвоює клітковину і стійкий крохмаль, тому вони залишаються в вашому кишечнику. Коли вони досягають вашої товстої кишки, вони стають їжею для дружніх кишкових бактерій і сприяють зростанню їх чисельності (22).

Коли ваші кишкові бактерії ферментують ці харчові волокна, вони створюють коротколанцюгові жирні кислоти, які живлять клітини, що вистилають ваш кишечник і зберігають їх здоровими і сильними (23).

В одному дослідженні на свинях було встановлено, що раціон харчування, багатий стійким крохмалем, покращує здоров’я товстої кишки, підвищуючи виробництво коротко жирних кислот і зменшуючи пошкодження клітин товстої кишки (24).

Дослідження на людях показали, що люди з запальними захворюваннями кишечника, такими як виразковий коліт, як правило, мають більш низькі рівні коротко жирних кислот в їх кишечнику (25).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  12 Корисних фруктів під час і після лікування раку

Деякі дослідження показують, що споживання клітковини і стійкого крохмалю може підвищити ці рівні і допомогти захистити від запальних захворювань кишечника і раку товстої кишки (26) .

Резюме:

Клітковина і стійкий крохмаль в корені таро ферментують кишковими бактеріями, утворюючи коротколанцюгові жирні кислоти, які можуть захистити від раку товстої кишки і запального захворювання кишечника.

7. Корінь таро універсальний і його легко додати в раціон

Корінь таро має крохмалисту текстуру і злегка солодкий смак, схожий на солодку картоплю (батат). Його можна використовувати як в солодких, так і в солоних стравах.

Деякі популярні способи вживання кореня таро:

  • Чіпси таро : Тонко наріжте корінь таро і спечіть або обсмажте для отримання чіпсів.
  • Корінь таро на пару : Приготуйте на пару і зробіть з нього пюре.
  • Чай з кореня таро : Подрібніть корінь таро або використовуйте його порошок для приготування красивого фіолетового чаю.
  • Булочки з таро : Запечіть підсолоджену пасту з кореня таро в тесті для отримання смачного десерту.
  • Коржі з таро Змішайте приготований таро з приправами і обсмажте до хрусткої скоринки.
  • Супи і рагу : Наріжте корінь таро на шматочки і використовуйте в супах і рагу.

Важливо відзначити, що корінь таро слід їсти тільки приготованим.

Сирий коренеплід містить протеази і оксалати, які можуть викликати поколювання або печіння в роті. Термічна обробка дезактивує ці сполуки (27, 28).

Резюме:

Корінь таро має однорідну, крохмалисту текстуру і злегка солодкий смак. Його можна використовувати в приготуванні солодких і солоних страв. Ви не повинні їсти сирий корінь таро, так як він містить сполуки, які можуть викликати поколювання або печіння в роті.

Підіб’ємо підсумок

  • Корінь таро — це крохмальний коренеплід зі злегка солодким смаком.
  • Він є відмінним джерелом різних поживних речовин, які багато людей не отримують в достатній кількості з їжі, включаючи клітковину, калій, магній і вітаміни C і E.
  • Таро також є відмінним джерелом клітковини і стійкого крохмалю, які пояснюють багато з його корисних для здоров’я людини властивостей, таких як поліпшення здоров’я серця, рівня цукру в крові, маси тіла і здоров’я кишечника.
  • Корінь таро також містить безліч антиоксидантів і поліфенолів, які захищають від вільнорадикального ушкодження і потенційно від раку.
  • Завжди готуйте корінь перед їжею, щоб нейтралізувати з’єднання, які можуть викликати неприємні відчуття печіння в роті.
  • При приготуванні корінь таро є пі тательним доповненням до солодких і солоних страв.

Читайте також

Тахіні: що це таке, користь і шкода, склад

elena elena

Пиво: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Насіння льону: корисні властивості та протипоказання, як приймати

elena elena

Райдужна форель: користь і шкода для організму

elena elena

Що таке масло кокум? Все що вам потрібно знати

elena elena

Чи можна пити воду вранці натщесерце?

elena elena

Насіння соняшнику: користь і шкода для жінок і чоловіків

elena elena

Качині яйця: корисні властивості, харчова цінність, протипоказання

elena elena

Молюски: що це таке, види, склад, користь і шкода для здоров’я

elena elena

Залишити коментар