Корисні продукти

Молоко з кешью: корисні властивості, рецепт приготування

Доступне в наслідках і підсолоджених варіантах, молоко з кешью може замінити коров’яче молоко в більшості рецептів.

Його вживання може підвищити імунітет і поліпшити здоров’я серця, очей і шкіри.

Ось 8 корисних властивостей молока з кешью, його харчова цінність та склад, а також простий рецепт приготування.

title=»Молоко з кешью: корисні властивості, рецепт приготування» alt=»Молоко з кешью: корисні властивості, рецепт приготування» width=»768″ height=»509″ />

Харчова цінність, склад і калорійність

Молоко з кешью містить корисні жири, білки і різні вітаміни і мінерали.

Більша частина жиру в цьому дуже живильному напої відбувається з ненасичених жирних кислот, які покращують здоров’я серця і мають ряд інших корисних властивостей (1 , 2).

Куплені в магазині види цього напою можуть відрізнятися за кількістю поживних речовин від молока з кешью, приготованого в домашніх умовах.

Ось порівняння 1 чашки (240 мл) домашнього молока з кешью — зробленого з води і 28 грамів кешью — з 1 чашкою (240 мл) несолодкого фабричного молока з кешью (3).

Живильні речовини
Домашнє молоко з кешью
Магазинне молоко з кешью
Калорійність 160 ккал 25 ккал Вуглеводи 9 грам 1 грам Білок 5 грамів менше 1 грама Жири 14 грам 2 грами Клітковина 1 грам 0 грам Магній 20% від рекомендованої добової норми споживання (РСНП) 0% від РСНП Залізо 10% від РСНП 2% від РСНП Калій 5% від РСНП 1% від РСНП Кальцій 1% від РСНП 45% від РСНП * Вітамін D 0% від РСНП 25% від РСНП *
* Вказує на поживну речовину, яке було додано в процесі збагачення.

Комерційні види молока з кешью зазвичай додатково збагачуються вітамінами і мінералами і містять більше поживних речовин в порівнянні з домашніми версіями.

Проте вони зазвичай містять менше жиру і білка і не містять клітковини . Крім того, куплені в магазині види можуть містити рослинні масла, консерванти і додані цукру.

Домашнє молоко з кешью зазвичай не проціджують, що збільшує вміст клітковини.

Воно також багато магнієм — мінералом , життєво важливим для багатьох процесів організму, включаючи нервову функцію, здоров’я серця і регуляцію артеріального тиску (4).

Всі види молока з кешью не містять лактози і можуть замінити коров’яче молоко для тих, у кого проблеми з переварюванням молочних продуктів.

Домашнє молоко з кешью містить менше білка, кальцію і калію, ніж коров’яче молоко, але містить більше корисних ненасичених жирів, заліза і магнію (5).

резюме:

Кешью містить багато поживних речовин, в тому числі ненасичених жирів, білків, вітамінів і мінералів. Домашні види цього напою зазвичай більш поживні, хоча куплені в магазині сорти можуть бути збагачені вітаміном D і кальцієм.

1. Може зміцнити здоров’я серця

Дослідження пов’язують молоко з кешью з більш низьким ризиком розвитку серцево-судинних захворювань.

Цей напій багатий поліненасиченими і мононенасичені жирні кислоти. Споживання цих жирів замість менш здорових може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань (6).

Молоко з кешью також містить калій і магній — два поживних речовини, які можуть поліпшити здоров’я серця і запобігти серцево-судинні захворювання.

В огляді 22 досліджень у людей з найвищим рівнем споживання калію ризик інсульту був на 24% нижче (7).

В іншому огляді зроблено висновок про те, що високий рівень споживання магнію , а також високий рівень цього мінералу в крові знижують фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету і високого кров’яного тиску (8).

Однак магазинне молоко з кешью, як правило, містить менше корисних для серця ненасичених жирів, а також калію і магнію, ніж приготоване в домашніх умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Березовий сік: корисні властивості та протипоказання

Резюме:

Молоко з кешью містить корисні для серця ненасичені жири, калій і магній — всі вони можуть допомогти запобігти хворобам серця.

2 . Корисно для здоров’я очей

Молоко з кешью багато антиоксидантами лютеином і зеаксантином (9).

Ці сполуки можуть запобігти клітинне пошкодження ваших очей, викликане нестабільними молекулами, званими вільними радикалами (10) .

Одне дослідження виявило значну зв’язок між низьким рівнем лютеїну і зеаксантину в крові і поганим станом сітківки (11).

Вживання в їжу продуктів, багатих лютеином і зеаксантином, може знизити ризик вікової дегенерації жовтої плями (макулодистрофії) — захворювання очей, яке викликає втрату зору.

Інше дослідження показало, що у людей з найвищим рівнем споживання лютеїну і зеаксантину — і з найвищими прогнозованими рівнями цих антиоксидантів в крові — на 40% менше ймовірність розвитку прогресуючої макулодістрфіі (12).

Високий рівень лютеїну і зеаксантину в крові також був пов’язаний з 40% зниженням ризику розвитку пов’язаного з віком захворювання очей під назвою катаракта (13).

Оскільки кешью є хорошим джерелом лютеїну і зеаксантину, додавання молока з кешью в раціон може допомогти запобігти проблемам з очима.

Резюме:

Молоко з кешью містить антиоксиданти, які можуть знизити ризик пошкодження сітківки, віковій дегенерації жовтої плями і катаракти.

3. Може допомогти згортання крові

Молоко з кешью багата на вітамін K, який необхідний для згортання крові (14, 15, 16).

Нестача вітаміну K може призвести до надмірного кровотечі.

У той час як дефіцит вітаміну K у здорових дорослих людей зустрічається дуже рідко, люди з запальними захворюваннями кишечника (ВЗК) і іншими проблемами із засвоєнням поживних речовин з більшою ймовірністю будуть мати дефіцит (16, 17).

споживання продуктів, багатих вітаміном K, таких як молоко з кешью, може допомогти підтримувати достатній рівень цієї поживної речовини.

Однак збільшення рівня споживання вітаміну K з їжею може знизити ефективність розріджують кров препаратів (18) .

Якщо ви приймаєте препарати для розрідження крові, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж вносити зміни в свій раціон.

Резюме:

Молоко з кешью багата на вітамін K — живильною речовиною, необхідним для згортання крові. Таким чином, його вживання може допомогти вам підтримувати адекватний рівень вітаміну K. Якщо ви приймаєте розріджують кров препарати, перед збільшенням рівня споживання багатих вітаміном K продуктів, проконсультуйтеся з лікарем.

4. Може поліпшити контроль рівня цукру в крові

Вживання молока з кешью може допомогти контролювати рівень цукру в крові — особливо у людей з цукровим діабетом.

Кешью містять сполуки, які можуть сприяти правильному контролю рівня цукру в крові в вашому організмі.

Одне дослідження показало, що з’єднання в кешью під назвою анакардіновая кислота, стимулювало поглинання циркулюючого цукру в крові в м’язових клітинах щурів (19).

Дослідження аналогічного горіха, також містить анакардіновую кислоту, показали, що екстракти з горіхового молока значно знижують рівень цукру в крові у щурів з цукровим діабетом 2 типу (20).

Крім того, молоко з кешью не містить лактози і тому містить менше вуглеводів, ніж молочні. Використання його замість коров’ячого молока може допомогти контролювати рівень цукру в крові у людей з цукровим діабетом.

Проте щоб краще зрозуміти користь молока з кешью в боротьбі з цукровим діабетом необхідні додаткові дослідження.

Резюме:

Певні сполуки в молоці з кешью можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові у людей з цукровим діабетом, але необхідні додаткові дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Харчування при ревматоїдному артриті: корисні і заборонені продукти

5. Корисно для вашої шкіри

Горіхи кешью багаті міддю (3).

Тому молоко, отримане з цих горіхів, особливо домашнього приготування, також багато цим мінералом.

Мідь відіграє велику роль в створенні білків шкіри і важлива для оптимального здоров’я шкіри (21).

Цей мінерал регулює вироблення колагену і еластину — двох білків, які сприяють еластичності і міцності шкіри (22).

Підтримка оптимального рівня колагену в вашому організмі сприяє здоров’ю шкіри, в той час як недолік колагену може привести до старіння шкіри.

Споживання молока з кешью та інших продуктів, багатих міддю, може підвищити природну вироблення колагену в вашому організмі і зберегти вашу шкіру здоровою і молодий.

Резюме:

Оскільки молоко з кешью містить багато міді, воно може поліпшити здоров’я шкіри, збільшуючи вироблення колагену в організмі.

6. Може мати протираковими властивостями

Дослідження в пробірці припускають, що сполуки в молоці з кешью можуть запобігти розвитку деяких ракових захворювань.

Кешью особливо багато анакардіновой кислотою — з’єднанням, здатним боротися з вільними радикалами , які, як вважається, відіграють роль у розвитку раку (23, 24, 25).

Одне дослідження в пробірці показало, що анакардіновая кислота зупинила поширення клітин раку молочної залози людини (26).

Інше дослідження показало, що анакардіновая кислота посилює активність протипухлинного препарату проти клітин раку шкіри людини (27).

Споживання молока з кешью може забезпечити ваш організм анакардіновой кислотою, яка може допомогти запобігти зростанню ракових клітин.

Проте поточні дослідження обмежені дослідженнями в пробірці. Щоб краще зрозуміти потенційні протиракові властивості кешью, необхідні додаткові дослідження, особливо на людях.

Резюме:

В дослідженнях в пробірці було виявлено, що присутня в кешью анакардіновая кислота зупиняє поширення деяких ракових клітин і підсилює дію протипухлинних препаратів. Проте необхідні додаткові дослідження в цій області.

7. Підвищує імунітет

Кешью і отримане з цих горіхів молоко багаті антиоксидантами і цинком (3).

Це може допомогти підвищити імунітет.

Дослідження показують, що горіхи можуть зменшувати запальну реакцію в вашому організмі і поліпшити імунітет, ймовірно, тому що вони є відмінним джерелом антиоксидантів і інших з’єднань, які борються із запаленням і хворобами (28, 29, 30).

Крім того, ваш організм використовує цинк для створення імунних клітин, які допомагають боротися з хворобами та інфекціями. Цей мінерал може також діяти як антиоксидант, який може зупинити пошкодження клітин, пов’язаних із запаленням і хворобами (31, 32).

Одне дослідження пов’язувало низькі рівні цинку в крові з підвищеними рівнями запальних маркерів, таких як C- реактивний білок (СРБ) (33).

Цинк в молоці з кешью може допомогти зменшити запалення в організмі і підвищити імунітет.

Резюме:

Молоко з кешью містить такі сполуки, як антиоксиданти і цинк, які можуть боротися із запаленням і підвищити імунітет.

8. Може полегшити залізодефіцитну анемію

Коли ваш організм не отримує достатньої кількості заліза, він не може виробляти належну кількість білка гемоглобіну, який допомагає еритроцитів переносити кисень. Це призводить до анемії і викликає втому, запаморочення, задишку, холодні руки або ноги і інші симптоми (34).

Одне дослідження показало, що у жінок з низьким рівнем споживання заліза ймовірність розвитку анемії приблизно в шість разів вище , ніж у жінок з достатнім рівнем споживання заліза (35).

Тому отримання достатньої кількості заліза з раціону важливо для запобігання або полегшення симптомів залізодефіцитної анемії.

Оскільки молоко з кешью містить багато заліза , воно може допомогти вам підтримувати адекватний рівень цього мінералу в організмі. Проте ваше тіло краще засвоює цей тип заліза, коли споживається з джерелом вітаміну C (36).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Золотарник: лікувальні властивості і протипоказання

Щоб збільшити ступінь засвоєння заліза з молока з кешью, спробуйте змішати його в смузі зі свіжою полуницею або апельсинами, які містять вітамін C.

Резюме:

Молоко з кешью містить багато заліза і може запобігти залізодефіцитну анемію. Щоб збільшити засвоєння заліза з цього напою, вживайте його з джерелом вітаміну C.

Молоко з кешью легко додати в раціон харчування

Молоко з кешью є універсальним і корисним доповненням до вашого раціону харчування .

Оскільки воно не містить лактози, воно підходить для тих, хто уникає молочних продуктів.

Його можна використовувати замість коров’ячого молока в більшості рецептів, включаючи смузі, випічку і кукурудзяні пластівці. Ви можете також додати його до соусів, щоб зробити їх більш вершковими або навіть використовувати в приготуванні морозива.

Більш того, оскільки молоко з кешью має багату вершкову текстуру, воно дуже добре поєднується з кавовими напоями, гарячим шоколадом або чаєм.

Майте на увазі, що, незважаючи на те, що воно може замінити коров’яче молоко, кешью має більш солодкий смак.

Якщо ви зацікавлені в додаванні молока з кешью в свій раціон , ви можете купити його в великих супермаркетах або приготувати самостійно в домашніх умовах. Шукайте несолодкі види, які не містять непотрібних інгредієнтів.

Резюме:

Ви можете додати молоко з кешью в коктейлі, кавові напої, кукурудзяні пластівці, випічку і багато рецептів. Його можна купити в великих супермаркетах або приготувати в домашніх умовах.

Рецепт приготування молока з кешью

Приготувати молоко з кешью неймовірно легко.

Крім того, домашня версія є більш концентрованою і, отже, містить більше поживних речовин, ніж магазинні види.

ви також можете контролювати, скільки цукру та інших інгредієнтів ви додаєте.

Щоб приготувати молоко з кешью, замочіть 1 чашку (130 грам) кешью в дуже гарячій воді на 15 хвилин або у воді кімнатної температури на 1-2 години або довше.

Злийте і промийте кешью, потім додайте їх в блендер разом з 3-4 чашками (720-960 мл) води. Змішайте на високій швидкості протягом 30 секунд або 1 хвилини, або до отримання однорідної маси і піни.

Щоб підсолодити його ви можете додати фініки, мед або кленовий сироп. Також в напій часто додають і інші популярні добавки, включаючи морську сіль, какао-порошок або екстракт ванілі.

На відміну від більшості інших видів молока рослинного походження, молоко з кешью вам не потрібно проціджувати через тонкий рушник або марлю .

Ви можете зберігати його в скляній банці або контейнері в холодильнику до трьох-чотирьох днів. Перед вживанням його рекомендується збовтати.

Резюме:

Рецепт приготування молока з кешью неймовірно простий. Змішайте 1 чашку (130 г) замочених горіхів кешью з 3-4 чашками (720-960 мл) води і змішайте все це в блендері до отримання однорідної маси.

Підіб’ємо підсумок

  • Приготоване з цілісних кешью і води, молоко з кешью не містить лактози і містить корисні для серця ненасичені жири, білки і кілька вітамінів і мінералів.
  • Вживання цього напою може поліпшити здоров’я серця, поліпшити контроль цукру в крові , зміцнити здоров’я очей і багато іншого.
  • Щоб додати молоко з кешью в свій раціон, ви можете готувати його в домашніх умовах або купувати вже готові продукти у великих супермаркетах або онлайн.

Читайте також

6 смачних і корисних кісточкових фруктів

elena elena

Чи містить козяче молоко лактозу?

elena elena

Що приготувати з зіпсованого молока і чи можна його пити?

elena elena

Палтус: користь і шкода для організму

elena elena

Сік карела: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Рис басматі: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Відмінність кукурудзяного крохмалю від кукурудзяного борошна

elena elena

Квасоля біла: корисні властивості та протипоказання

elena elena

7 корисних властивостей кореня Таро

elena elena

Залишити коментар