Корисні продукти

Кава з кокосовим маслом: хороша це ідея?

В світі здорового способу життя з’явилася нове віяння — додавання кокосового масла в каву з метою отримати користь для здоров’я від вживання обох цих продуктів.

Однак ви можете задатися питанням, корисна чи ця практика.

в цій статті розповідається, чи варто пити каву з кокосовим маслом.

Кава з кокосовим маслом: хороша це ідея?

Може допомогти вам залишитися в стані кетозу

Кокосове масло стає все більш популярним серед людей, які дотримуються кетогенной дієти з високим вмістом жирів і низьким вмістом вуглеводів.

Додавання його в ваш кави може допомогти вам досягти або підтримувати стан кетозу.

Кетоз — це метаболічне стан, в якому ваш організм використовує кетони — молекули, які утворюються в результаті розщеплення жиру — як джерело енергії замість глюкози (1).

Підтримка стану кетоза на кетогенной дієті було пов’язано з такими корисними ефектами в відношення здоров’я, як схуднення, поліпшення контролю цукру в кро ві і зниження факторів ризику розвитку серцево-судинних захворювань (2, 3, 4).

Кокосове масло може допомогти вам залишатися в стані кетозу, так як воно містить жири, звані середньоланцюговими трігліцерідамі (СЦТ).

у порівнянні з іншими жирами, СЦТ швидко всмоктуються і доставляються в печінку. Тут вони або використовуються в якості джерела енергії, або перетворюються в кетонові тіла (5).

Цікаво, що масла СЦТ легше перетворюються в кетони, ніж довголанцюгові тригліцериди — ще один тип жиру, що зустрічається в харчових продуктах (6 ).

Дослідження показують, що СЦТ можуть допомогти вам залишатися в стані кетозу навіть якщо ви їсте трохи більше білків і вуглеводів, ніж рекомендується на класичній кетогенной дієті (6).

Кокосове масло містить 4 типи СЦТ, і 50% його жиру відбувається з СЦТ лауриновой кислоти (7).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чим корисний акацієвий мед: користь і шкода для організму людини

мабуть, лауриновая кислота виробляє кетони з більш повільною, але більш стійкою швидкістю, оскільки вона метаболізується більш стійко, ніж інші СЦТ. Тому додавання кокосового масла в ваш кави — ефективний спосіб допомогти вам залишатися в стані кетозу (7, 8).

Резюме:

Кокосове масло допомагає організму виробляти кетони. Якщо ви дотримуєтеся кетогенную дієту, додавання його в чашку кави може допомогти вам досягти кетоза і залишитися в ньому.

Користь і шкода для здоров’я

Додавання кокосового масла в ваш кави — це простий спосіб отримати користь для здоров’я.

Ось кілька способів, якими додавання кокосового масла в ваш кави може поліпшити здоров’я:

  • може прискорити ваш метаболізм . Дослідження показують, що СЦТ в кокосовій олії і кофеїн в каві можуть прискорити ваш метаболізм, що може збільшити кількість калорій, які ви спалюєте в день (9, 10, 11).
  • Може поліпшити рівень енергії . Кава містить кофеїн, який допоможе вам відчувати себе менш втомленим. Кокосове масло містить СЦТ, які транспортуються прямо в вашу печінку і можуть також служити швидким джерелом енергії (12, 13).
  • Може допомогти поліпшити перистальтику кишечника . СЦТ кокосового масла і кавові з’єднання, такі як кофеїн і хлорогенова кислота, можуть стимулювати роботу кишечника і підтримувати травну систему здоровою (14, 15).
  • Може допомогти збільшити рівень ЛПВЩ (хорошого) холестерину . Кілька досліджень показали, що кокосове масло може підвищувати рівень холестерину ЛПВЩ, який захищає від хвороб серця (16, 17).

Однак додавання кокосового масла в кава також має свої недоліки.

Для початку, багато людей, які додають його в свій ранкову каву, використовують його в якості заміни сніданку. Це означає, що ви можете втратити багато важливих поживних речовин, які ви отримаєте, з’ївши більш збалансований сніданок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Оливки: користь і шкода для організму

Хоча в кокосовій олії містяться деякі поживні речовини, їх не так багато, як в багатому поживними речовинами сніданку, який містить багато різних груп продуктів.

Більш того, кокосове масло має високий рівень вмісту калорій, забезпечуючи організм 121 ккал на столову ложку (14 грам). Більшість людей, які додають його в каві, зазвичай використовують 2 столові ложки — додаткові 242 калорії (18).

Якщо на вашу це не так багато, зверніть увагу, що людині вагою в 70 кг знадобиться майже 50 хвилин ходьби в швидкому темпі (5,6 км на годину), щоб спалити стільки калорій (19).

Крім того, хоча комбінована дія кокосового масла і кави може трохи прискорити ваш метаболізм, найбільш ймовірно, що ви наберете вага, якщо не будете враховувати додані калорії.

калорії в декількох столових ложках кокосового масла, ймовірно, перевищать витрачені калорії через невеликого прискорення метаболізму, пов’язаного з прийомом СЦТ і кофеїну.

Більш того, деякі захворювання, такі як проблеми з жовчним міхуром або панкреатит (запалення підшлункової залози) , можуть привести до необхідності обмежити споживання жиру (20, 21).

Кокосове масло набагато ефективніше, коли ви використовуєте його для заміни менш корисних жирів в своєму раціоні, наприклад, з оброблених продуктів, а не коли ви додаєте його в раціон на додаток до інших жирів.

Резюме:

Додавання кокосового масла в кава може принести користь для здоров’я. Проте у цього є потенційні недоліки, такі як заміна більш багатою поживними речовинами їжі і додавання занадто великої кількості калорій. Крім того, певні захворювання можуть привести до необхідності обмежити споживання жиру.

Скільки кокосового масла слід використовувати?


Якщо ви хочете спробувати пити каву з кокосовим маслом, почніть з малого, додаючи 1 столову ложку (14 грам) до гарячого кави і ретельно перемішуючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  20 Самих корисних фруктів для організму людини

Деякі люди вважають за краще змішувати кокосове масло з кавою в блендері, щоб приготувати смачний напій в тропічному стилі.

в кінці кінців, ви можете додавати в каву до 2 столових ложок (28 грам) кокосового масла, якщо хочете збільшити споживання жирів. Це може бути найбільш підходящим для тих, хто намагається досягти і підтримувати стан кетозу.

Не додавайте занадто багато кокосового масла занадто швидко, особливо якщо ви дотримуєтеся раціону харчування з низьким і середнім кількістю жиру, так як це може викликати нудоту і послаблюючий ефект.

Крім того, 2 столових ложок (28 грам) досить, щоб пожинати користь для здоров’я від цього смачного, корисного жиру (22, 23).

Резюме:

Почніть з додавання 1 столової ложки (14 грам) кокосового масла в ваш гарячу каву. Ви можете повільно збільшувати кількість олі до двох столових ложок. Зверніть увагу, що додавання занадто великої кількості кокосового масла занадто швидко може викликати неприємні побічні ефекти.

Підіб’ємо підсумок

  • Якщо ви стежите за споживанням калорій або жирів за медичними або особистих причин , не додавайте в кава кокосове масло.
  • Проте якщо ви дотримуєтеся кетогенную дієту або хочете включити цей корисний жир в свій раціон, то додавання його в каві може бути простим способом збільшити рівень споживання.
  • Щоб уникнути неприємних побічних ефектів, почніть повільно і спочатку додайте не більше 1 столової ложки (14 грам) кокосового масла.

Читайте також

Тахіні: що це таке, користь і шкода, склад

elena elena

Варене яйце круто: калорійність, користь, порівняння

elena elena

Батат і картопля: в чому різниця?

elena elena

Що таке пророслі горіхи? Користь і харчова цінність

elena elena

Чим корисно молоко для здоров’я? Користь і шкода

elena elena

Арахіс: користь і шкода для організму людини

elena elena

Чи можна їсти шкірку ківі?

elena elena

Чи можна їсти кавові зерна? Користь і шкода

elena elena

Тріска: користь і шкода для організму людини

elena elena

Залишити коментар