Тим не менш, ви можете насолоджуватися їжею безліччю способів без необхідності включати в неї вершкове масло.
В цій статті розглядаються різні інгредієнти, які можуть бути використані в якості альтернативи вершковому маслу.
Чим можна замінити вершкове масло в випічці і приготуванні бутербродів
Чому вам може знадобитися замінити вершкове масло
Є кілька причин, за якими вам може знадобитися знайти замінник вершкового масла в вашому раціоні.
у вас може його просто не виявитися під рукою
Якщо ви почали готувати якусь випічку, що вимагає використання вершкового масла, але у вас його не виявилося під рукою, ви можете захотіти замінити його на будь-яку альтернативу, таку як рослинна олія або інший продукт.
Алергія на молоко
Хоча в вершковому маслі дуже мало білка, воно все ж містить невелику кількість молочного білка під назвою казеі н, який може бути алергенним (1).
Якщо у вас алергія на молоко, при вживанні вершкового масла важливо дотримуватися обережності. Якщо у вас сильна алергія, вам, можливо, доведеться повністю уникати цього продукту.
Непереносимість лактози
Люди з непереносимістю лактози, як правило, здатні переносити невелику кількість лактози в вершковому маслі без негативних реакцій (2).
Однак деякі з них більш чутливі до лактози, ніж інші, і з цієї причини, можливо, доведеться уникати вживання вершкового масла.
Багато хто вважає вершкове масло не корисним для здоров’я
Деякі люди уникають вершкового масла, тому що в ньому багато насичених жирів. Високий рівень споживання насичених жирів був пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, хоча докази неоднозначні (3, 4, 5).
Деякі дослідження показують, що насичені жири в вершковому маслі можуть підвищувати рівень холестерину більше, ніж насичені жири в інших молочних продуктах, таких як вершки (6).
Більш того, оскільки в вершковому маслі багато жирів, в ньому також міститься багато калорій. Якщо ви хочете зменшити споживання калорій, ви можете скоротити споживання вершкового масла.
Інші вважають за краще обмежувати споживання вершкового масла, тому що воно не дуже багате поживними речовинами в порівнянні з великою кількістю калорій на порцію (7).
Резюме:
Деякі люди, можливо, повинні уникати вживання вершкового масла через алергію на молоко або непереносимості лактози, в той час як інші уникають його за особистим причин.
Призначення вершкового масла в випічці
Вершкове масло використовується у випічці як розпушувач, тобто воно вводить повітря в випічку і робить кінцевий продукт легким і пухнастим.
Крім того, воно сприяє шаруватої, вологою текстурою випічки, а також її насиченому і чудовому смаку.
без вершкового масла випічка може бути плоскою, сухою і без запаху.
Тим Проте існує безліч смачних альтернатив вершковому маслу, які можуть вико тися з тією ж метою.
Резюме:
Вершкове масло діє як розпушувач в випічці і забезпечує текстуру і смак.
Чим замінити вершкове масло в випічці
Наступні жири і масла мають властивості, які можна порівняти з вершковим маслом, що робить їх відмінними замінниками.
Топлене масло (ДХІ)
Топлене масло — вид очищеного масла з горіховим смаком. Воно практично не містить казеїну або лактози і тому є більш безпечним вибором для людей з алергією на молоко або непереносимістю лактози.
В випічці, в якій бажаний виражений смак вершкового масла, ви можете замінити вершкове на топлене масло в співвідношенні 1: 1.
Заміна на топлене масло найкраще підходить для продуктів, які випікаються при високих температурах і подаються в теплій формі, таких як хлібобулочні вироби і печиво.
Однак, оскільки топлене масло забезпечує більшу кількість вологи, ніж вершкове масло, вам може знадобитися змінити кількість рідини і борошна в ваших рецептах.
кокосове масло
При випічці ви можете замінити вершкове масло на кокосове масло в співвідношенні 1: 1, хоча воно може злегка змінити смак. Деякі види кокосового масла впливають на смак більше, ніж інші.
Нерафінована кокосове масло має тенденцію бути на смак більш схожим на кокос, ніж рафіновані сорти. Воно прекрасно підходить для рецептів, які вимагають тропічного або багатого шоколадного смаку.
Якщо кокосовий горіх не є тим ароматом, який ви шукаєте, ви можете використовувати більш очищене кокосове масло або інший замінник.
Оливкова олія
В більшості рецептів оливковою олією можна замінити вершкове масло в співвідношенні 3: 4 за об’ємом.
Наприклад , якщо рецепт вимагає 1 стакан (225 грам) вершкового масла, ви можете замінити його на 3/4 склянки (180 мл) оливкової олії.
Оскільки оливкова олія рідке, воно не є належним замінником вершкового масла в рецептах , яким потрібно, щоб жир залишався твердим, і які потребують великої кількості вершків, таких як ангельський бісквіт.
Сильний смак оливкового масла добре підходить для рецептів, що мають фруктові, горіхові або пікантні якості, таких як гарбузовий хліб або кекси .
Резюме:
Топлене, кокосове і оливкове масла мають властивості, які можна порівняти з вершковим маслом, що робить їх придатними замінниками в випічці.
Чим ще можна замінити вершкове масло в випічці
Більшість продуктів, переч Ісленьев нижче, можуть функціонувати як вершкове масло в рецептах в співвідношенні 1: 1.
Проте багато хто має більш високий рівень вмісту води, ніж у вершковому маслі, що може збільшити вологість випічки.
Щоб зберегти текстуру і відчуття в роті оригінального рецепта, ви можете зменшити кількість інших рідин в рецепті. Додавання додаткової кількості борошна також може допомогти.
Заміна вершкового масла продуктами харчування часто є методом проб і помилок. Це може добре працювати лише в деяких рецептах.
Це особливо відноситься до смаку кінцевого продукту. Багато замінники вершкового масла мають унікальні смаки, які можуть або не можуть підходити в залежності від того, який смак ви шукаєте.
В цілому, такі продукти найкраще підходять в якості замінників вершкового масла в кексах, пирогах, печиво , тістечок і швидкому хлібі:
- Яблучне пюре . Яблучне пюре значно знижує калорійність і жирність випічки. Проте воно додає солодощі, тому ви можете зменшити кількість цукру в рецептах.
- Авокадо . Авокадо додає поживні речовини і корисні жири в ваші рецепти. Використовуйте темні інгредієнти, такі як шоколад, щоб приховати зелений відтінок, який може виникнути в результаті використання авокадо.
- Банановое пюре . Використання бананового пюре забезпечує організм людини додатковими поживними речовинами, і знижує калорійність і жирність. Додавайте банан в тісто повільно, поки не буде досягнута бажана консистенція.
- Грецький йогурт . Якщо молочні продукти не викликають у вас проблем, використання грецького йогурту додає білок в ваші рецепти і замінює солодкість різким смаком. Повножирного йогурт найкраще підходить для того, щоб випічка була вершкової і ніжною.
- Оріхові пасти . Горіхові пасти надають випічці горіховий смак і роблять її більш щільною і важкою. Проте майте на увазі, що вони мають високі рівні вмісту жиру і калорій.
- Гарбузове пюре . Це багата поживними речовинами заміна вершкового масла. Використовуйте 3/4 кількості гарбузового пюре при заміні масла.
Резюме:
Кілька продуктів є відмінними замінниками вершкового масла. Деякі можуть змінити смак і консистенцію випічки, що важливо пам’ятати при зміні ваших рецептів.
Чим замінити вершкове масло при приготуванні бутербродів тощо.
Вершкове масло широко використовується в якості намазки для хліба , крекерів та інших продуктів харчування.
Якщо ви не їсте вершкове масло, ви все одно можете насолоджуватися намазуванням на свої продукти.
Наступні продукти мають консистенції, які ідеально підходять для намазування, крім того, що вони смачні і поживні:
- Оливкова олія . Змішайте трохи оливкового масла з базиліком і перцем для отримання пікантною намазки.
- Горіхова паста . Арахісову і мигдалеву пасту можна легко використовувати для намазування на тости або крекери.
- Сир . Спробуйте сир, вершковий сир або рикотту — якщо ви добре переносите молочні продукти.
- Авокадо . Ви можете використовувати одну або дві столові ложки стиглого авокадо, намазуючи його на тост.
- Хумус . Хумус прекрасно підходить для намазування.
Резюме:
Різноманітні корисні продукти можуть замінити функцію вершкового масла в якості намазки для хліба, крекерів і інших продуктів харчування.
Маргарин — невідповідний замінник
При пошуку замінника вершкового масла найбільш важливо уникати такого продукту, як маргарин.
Він сильно оброблений і може містити запальні транс-жири (8, 9, 10).
Оскільки випічка часто шкідлива для здоров’я, важливо пам’ятати про якість інгредієнтів, які ви споживаєте.
Крім того, маргарин зазвичай не так добре покращує смак і текстуру кінцевого продукту.
Резюме:
Щоб зберегти якість і смак випічки, вам слід уникати використання маргарину в якості альтернативи вершковому маслу.
Підіб’ємо підсумок
- Якщо ви ставите питанням, чим можна замінити вершкове масло в випічці або на бутербродах, вищеназвані корисні продукти допоможуть вам в цьому.
- При випічці поекспериментуйте з різними альтернативами, щоб побачити, які з них забезпечують бажану консистенцію і смак для ваших рецептів.