Лікувальні засоби

Скільки куркуми приймати в день: дозування, побічні ефекти

спостерігається розвиток диспепсичних розладів, таких як діарея і нудота.

При настанні ремісії дозволяється вживати по 1-2 ядер в день, ретельно стежити за змінами самопочуття. На цій стадії патологічного процесу вони приносять таку користь:

  • насичують організм білком, необхідним для відновлення ураженого органу і нормалізації внутрішньоклітинного метаболізму.
  • йод стабілізує гормональний фон, покращує роботу ендокринної системи .
  • фітонциди в складі горіхів запобігають зараженню виснаженого хворобою організму інфекційними захворюваннями.
  • флавоноїди і антиоксиданти уповільнюють процес запалення, перешкоджають ракового переродження клітин.
  • покращують реологічні властивості крові .
  • підвищують тонус організму.

Особливо корисні народні засоби на основі шкірки і перегородок волоського горіха. Для приготування протизапальних засобів рекомендується брати чорний сорт цього продукту. У його шкірці і перегородках міститься більше поживних речовин в порівнянні зі звичайним волоським горіхом.

Зловживати волоськими горіхами не рекомендується навіть в період ремісії. Їх вживають в обмеженій кількості через високий вміст рослинних жирів. Застосування великого обсягу волоських горіхів може спровокувати загострення симптомів патологічного процесу.

Макадамия

Макадамия дозволена до вживання на тлі хронічного панкреатиту в стадії ремісії. Кількість горіха строго обмежують: в день допускається застосування не більше 4-5 штук в якості перекусу. Макадамію можна додавати в:

  • гарячі страви.
  • сир.
  • каші або овочеві салати.

Австралійський горіх відрізняється високим вмістом вітамінів, мінеральних компонентів і антиоксидантів, які допомагають швидше регенерувати пошкоджені тканини підшлункової залози. Флавоноїди в складі продукту зупиняють запальний процес, продовжують період ремісії.

Шкода від австралійського горіха спостерігається при зловживанні макадамиа:

  • виникають запори.
  • алергія.
  • набряклість м’яких тканин.
  • підвищується газоутворення в кишечнику.
  • виникає метеоризм, здуття в животі.

мигдаль

мигдаль не рекомендується до вживання на тлі панкреатиту:

  1. через високий вміст рослинних жирів мигдаль посилює запалення клітин, викликає набряклість тканин. В результаті виробляються кислі ферменти, що руйнують залозу, що призводять до виникнення діареї.
  2. 7 г грубої рослинної клітковини на 100 г мигдальних горіхів підсилюють перистальтику гладкої мускулатури кишечника, що може спровокувати порушення стільця.
  3. надає жовчогінний ефект, що ускладнює перебіг патологічного процесу в підшлунковій і створює додаткове навантаження на печінку.
  4. Мигдаль відноситься до високоалергенним продуктам. Виснажений хворобою організм може неадекватно зреагувати при зловживанні горіхами. У цьому випадку спостерігається розвиток висипки, сверблячки, диспепсичних розладів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Вітамін D: для чого він потрібен жінкам, чоловікам і дітям

Фундук

Лісовий горіх дозволяється вживати в період ремісії як в сирому вигляді, так і в складі блюд. Допускаються до застосування продукти на основі фундука, такі як:

Читайте також: Переваги і недоліки методів дроблення каменя в нирці

  • мука .
  • косметичні і народні засоби.

в гострий період патологічного процесу застосовувати горіх в їжу категорично забороняється через наступні випадки:

  • в складі фундука міститься велика кількість рослинних жирів, що створюють навантаження на травний тракт.
  • груба клітковина підсилює кишкову перистальтику, що провокує порушення стільця.
  • рослинні жири підсилюють запальний процес в клітинах підшлункової залози, так як підвищують її секреторну функцію.

Рада

При настанні періоду ремісії лісовий горіх вводять в раціон поступово.

на початку достатньо 2 штук фундука в день в якості перекусу. При відсутності гострих симптомів панкреатиту добову норму рослинного продукту поступово збільшують.

Він складає таку користь:

  • попереджає подальше запалення органу.
  • знижує ймовірність розвитку серцево судинних патологій.
  • нормалізує вироблення гормонів підшлункової залози, насичує клітини білками, необхідними для відновлення зруйнованих тканин.
  • знижує сироватковий рівень глюкози до меж норми.
  • перешкоджає виникненню цукрового діабету, розвивається як ускладнення панкреатиту.

Зловживати продуктом не можна, інакше зростає ризик

  • Хвороба жовчного міхура : куркума може привести до скорочення жовчного міхура і погіршення симптомів (20).
  • Камені в нирках : куркума містить високий рівень оксалатів, які можуть зв’язуватися з кальцієм і викликати утворення каменів в нирках (21).
  • Кровотечі : вона може сповільнити здатність вашої крові згущуватися, що здатне погіршити проблеми з кровотечею (22) .
  • Цукровий діабет : куркума може привести до зниження рівня цукру в крові, що може бути небезпечним при одночасному її прийомі з цукрознижувальними препаратами (23).
  • Дефіцит заліза : куркума може погіршити засвоєння заліза (24).
  • ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Скільки і як можна зберігати варені яйця (в шкаралупі і без неї)

    Крім того, добавки куркуми можуть взаємодіяти з певними ліками, такими як антикоагулянти (розріджують кров препарати) і ліки від цукрового діабету (23, 25).

    Проте куркума здається безпечною при цих станах в кількостях, зви але що споживаються.

    Резюме:

    Добавки куркуми небезпечні, якщо ви вагітні, годуєте грудьми або маєте певні захворювання. Добавки можуть також взаємодіяти з антикоагулянтами і ліками від діабету. Проте куркума здається безпечною при використанні в якості спеції в їжі.

    Побічні ефекти

    Протягом коротких періодів часу дози до 8 г в день були використані в дослідженнях без будь-яких токсичних ефектів.

    Проте є повідомлення про побічні ефекти.

    до поширеним побічних ефектів належать алергічні реакції, біль у животі, діарея, запори, нудота і блювота (26, 27 ).

    в одному серйозному випадку у людини, що приймає високі дози 1500-2250 мг два рази на день, спостерігався ненормальний серцевий ритм (28).

    Необхідні додаткові дослідження для визначення інших можливих побічних ефектів, пов’язаних з довгостроковим застосуванням куркуми.

    Резюме:

    Повідомлялося про мінімальні несприятливі наслідки прийому добавок куркуми, але необхідні більш тривалі дослідження.

    Вибір добавок куркуми

    Екстракти є найбільш потужною формою добавок куркуми.

    Вони містять концентровані дози куркумина (до 95%). Навпаки, порошки і спеції можуть містити лише 3% куркуміноїди (18).

    Більш того, екстракти менш схильні до забруднення іншими речовинами, такими як важкі метали (18).

    Незалежно від форми куркуми, яку ви виберете, розгляньте можливість комбінування вашої добавки з чорним перцем. Чорний перець містить в своєму складі пиперин, який, як було виявлено, збільшує засвоєння куркумина на 2000% (18, 29).

    І, як завжди, переконайтеся, що ви купуєте добавку авторитетного виробника.

    Розгляньте добавки, які були протестовані третьою стороною, такий як NSF International , Informed Choice або US Pharmacopeial Convention (USP) .

    Ці компанії гарантують, що ви отримуєте те, що вказано на етикетці, і що ваш продукт не забруднений.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можуть термогенние жіросжігателі допомогти вам спалити жир

    Резюме:

    екстракти куркуми містять в своєму складі високу концентрацію куркумина і менш схильні до забруднення іншими речовинами. Всі добавки повинні бути зроблені авторитетним виробником.

    Підіб’ємо підсумок

    • Дослідження показують, що прийом 500-2000 мг куркуми в день може принести різнобічну користь для здоров’я, особливо в формі екстракту .
    • Точна доза може залежати від стану здоров’я і захворювання, яке ви хочете полегшити за допомогою куркуми, хоча офіційні рекомендації щодо дозування недоступні.
    • Ризик побічних ефектів мінімальний, але добавки куркумина непридатні для деяких людей.
    • Як і в разі прийому будь-яких добавок, куркуму слід застосовувати з обережністю, і ви повинні обговорити її прийом з вашим лікарем.

    Читайте також

    11 Лікувальних властивостей шавлії лікарської

    elena elena

    Лютеїн і зеаксантин: користь, норма споживання, продукти

    elena elena

    Кульбаба (корінь і листя): корисні властивості та протипоказання

    elena elena

    Гуарана: користь і шкода для людини

    elena elena

    Поліненасичені жирні кислоти: в яких продуктах містяться, користь

    elena elena

    Чи допомагає глюкозамін? Користь, дозування, побічні ефекти

    elena elena

    Прості цукру (прості вуглеводи): що це, список, шкода

    elena elena

    Лікопін: користь, в яких продуктах міститься

    elena elena

    4 вражаючих корисних властивості лізину

    elena elena

    Залишити коментар