Корисні продукти

7 Корисних властивостей червоного салату-латуку

Він нагадує салат-ромен, за винятком його кінчиків, які мають червоний або фіолетовий відтінок.

Крім додавання кольору в ваш улюблений салат або бутерброд, цей овоч має безліч корисних властивостей.

Ось 7 корисних властивостей і складу червоного салату-латуку.

7 Корисних властивостей червоного салату-латуку

Харчова цінність, склад і калорійність

Червоний салат латук багатий поживними речовинами, а це значить, що в ньому багато корисних вітамінів і мінералів, але дуже мало калорій.

в 85-грамової порції подрібненого листя міститься (1):

  • Калорії : 11 ккал
  • Білок : 1 грам
  • Жир : 0,2 грама
  • Клітковина : 1 грам
  • Вітамін K : 149% від рекомендованої добової норми споживання (РСНП)
  • Вітамін A : 127% від РСНП
  • Магній : 3% від РСНП
  • Марганець : 9% від РСНП
  • Фолат : 8% від РСНП
  • Залізо : 6% від РСНП
  • Вітамін C : 5% від РСНП
  • Калій : 5% від РСНП
  • Вітамін B6 : 4% від РСНП
  • Тіамін : 4% від РСНП
  • Рибофлавін : 4% від РСНП

Його профіль поживних речовин схожий на інші популярні листові овочі, такі як зелений салат-латук, салат-ромен і салат Айсберг, хоча є кілька помітних відмінностей.

Наприклад, в порівнянні з салатом-ромен, червоний салат-латук містить більше вітаміну K, трохи більше заліза і трохи менше калорій — в той час як салат-ромен містить більше клітковини і вітамінів A і C (1, 2).

Резюме:

Червоний листовий салат багатий вітамінами і мінералами при низькому вмісті калорій. Його профіль поживних речовин можна порівняти з іншими салатами.

1. Дуже зволожуючий

Підтримка адекватного зволоження організму важливо для вашого загального здоров’я.

Хоча питна вода відіграє важливу роль у підтримці гідратації вашого організму, вживання в їжу продуктів, багатих водою, таких як червоний салат-латук, також може допомогти.

Червоний салат-латук на 96% складається з води, завдяки чому він неймовірно добре втамовує спрагу (1).

Його високий рівень вмісту води може також допомогти приборкати голод і сприяти почуттю ситості (3, 4, 5).

Резюме:

Червоний салат-латук має особливо високий рівень вмісту води, яка допомагає належним чином зволожувати організм і сприяє почуттю ситості.

2. Багатий потужними антиоксидантами

Червоний салат-латук містить ряд антиоксидантів, які захищають ваш організм від пошкоджень, викликаних нестабільними молекулами, званими вільними радикалами. Наявність в організмі занадто великої кількості вільних радикалів може підвищити ймовірність виникнення деяких захворювань (6, 7).

Червоний салат-латук особливо багатий антиоксидантом бета-каротином, який є каротиноїдні пігментом, який перетворюється в організмі у вітамін A ( 8, 9).

Споживання достатньої кількості бета-каротину може поліпшити зір і знизити ризик дегенерації жовтої плями — захворювання, яке може привести до втрати зору (10, 11).

Більш того, червоний салат-латук отримує свої червонувато-фіолетові відтінки від антоціанів — групи флавоноїдних антиоксидантів (12).

Дієти, багаті продуктами з високим вмістом антоціанів, можуть боротися із запаленням і пов’язані з поліпшенням факторів ризику розвитку серцево судинних захворювань, таких як ЛПВЩ (хороший) і ЛПНЩ (поганий) холестерин (13, 14).

Крім того, червоний салат-латук є хорошим джерелом вітаміну C — іншого потужного антиоксиданту. Продукти з високим вмістом цього вітаміну можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і деяких видів раку (15, 16, 17, 18).

Резюме:

Червоний салат-латук є відмінним джерелом антиоксидантів, зокрема, антоціанів, бета-каротину і вітаміну C.

3. Підтримує здоров’я серця

Взагалі кажучи, дієта, багата фруктами і овочами, може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань (19, 20).

У той час як жодна дослідження не перевіряло безпосередньо вплив червоного салату-латуку на здоров’я серця, цей овоч дійсно володіє декількома сприяють здоров’ю серця властивостями.

Наприклад, червоний салат-латук забезпечує організм 3% від РСНП магнію і 5% від РСНП калію при вживанні всього 85 грам подрібненого листя — досить для однієї порції салату середнього розміру (1).

Калій і магній підтримують здорове серцебиття, і дозволяють м’язових клітин вашого серця розслабитися (21, 22).

Крім того, дефіцит обох мінералів був пов’язаний з численними захворюваннями серцево-судинної системи, такими як високий кров’яний тиск, серцева недостатність та ішемічна хвороба серця (23, 24, 25 , 26).

Резюме:

Червоний салат-латук містить пристойні кількості магнію і калію, які можуть поліпшити здоров’я вашого серця.

4. Відмінне джерело вітаміну A

Вітамін A — це загальна назва групи жиророзчинних сполук, що беруть участь в підтримці імунітету, зростання клітин, здоров’я очей і зору.

Цей вітамін також грає ключову роль в нормальному розвиток і функціонування багатьох життєво важливих органів, включаючи ваше серце, нирки і легені (27).

Червоний салат-латук багатий вітаміном A — він містить 127% від РСНП всього в 85-грамової порції подрібненого листя (1 ).

Включення всього лише однієї або двох порцій червоного салату-латуку в ваш раціон кілька разів на тиждень може допомогти вам задовольнити ваші потреби в цьому вітаміні.

Резюме:

Червоний салат-латук багатий вітаміном A — живильною речовиною, необхідним для підтримки зору і імунітету.

5. Містить багато вітаміну K

Червоний салат-латук є відмінним джерелом вітаміну K, забезпечуючи організм 149% від РСНП при вживанні 85 грам рубаних листя (1).

Вітамін K має вирішальне значення для згортання крові. Без споживання цього вітаміну в потрібній кількості збільшується ризик виникнення неконтрольованого кровотечі (28).

Крім того, цей вітамін важливий для росту і розвитку кісток. Адекватне споживання може захистити від остеопорозу і переломів (29, 30).

Хоча людям, які приймають розріджують кров препарати може знадобитися регулювати споживання вітаміну K, більшість людей можуть збільшити споживання без будь-яких турбот (29).

Резюме:

Червоний салат-латук є відмінним джерелом вітаміну K — поживної речовини, що бере участь в згортанні крові і здоров’я кісток.

6. Може допомогти знизити артеріальний тиск

Багато людей у ​​всьому світі мають високий кров’яний тиск, який змушує серце працювати більше і може збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань або виникнення інсульту (31).

Недавні дослідження показують, що дієта, багата калієм, може допомогти знизити кров’яний тиск (32).

Калій, що міститься в достатній кількості в червоному листовому салаті, знижує кров’яний тиск, зменшуючи вплив натрію і розширюючи кровоносні судини (33).

Збільшення споживання червоного салату-латуку в поєднанні з іншими продуктами, багатими калієм, такими як авокадо і квасоля, може допомогти підтримувати кров’яний тиск в межах здорового діапазону (34, 35).

Резюме:

Калій може допомогти знизити рівень артеріального тиску. Вживання в їжу багатих калієм продуктів, таких як червоний салат-латук, може стабілізувати ваше кров’яний тиск.

7. Може сприяти схудненню

Багато особливості червоного салату-латуку роблять його їжею, що сприяє схудненню.

Наприклад, цей овоч надзвичайно нізкокалорійен, але досить багатий клітковиною, що може допомогти вам почувати ситість ( 1, 36).

Крім того, він має високий рівень вмісту води. Дослідження показують, що дієти, багаті низькокалорійними продуктами з високим вмістом води, такими як червоний салат-латук, можуть значною мірою сприяти схудненню (37, 38, 39, 40).

Хоча ні досліджень, спеціально що зв’язують червоний салат-латук зі зниженням маси тіла, цей низькокалорійний овоч, ймовірно, принесе користь вашій талії, якщо його вживати в якості частини здорового раціону харчування.

Резюме:

Червоний салат-латук має високий рівень вмісту води і низький рівень вмісту калорій, що робить його відмінним доповненням до дієти для схуднення.

Підіб’ємо підсумок

  • Червоний салат латук — багатий поживними речовинами овоч. Він особливо багатий антиоксидантами і вітамінами A і K.
  • Крім того, він може допомогти знизити артеріальний тиск, сприяти схудненню і поліпшити здоров’я серця.
  • Червоний салат-латук можна легко додати в ваші улюблені салати або бутерброди для додаткового смаку і отримання поживних речовин.

Читайте також

Чорний горіх: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Чорний чай і зелений чай: який корисніше?

elena elena

10 Видів насичених жирних кислот: огляд

elena elena

Соняшникова олія: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Чи корисна курка для вашого здоров’я?

elena elena

8 симптомів відміни кофеїну

elena elena

Качині яйця: корисні властивості, харчова цінність, протипоказання

elena elena

Чай з шавлії: користь і шкода для жінок і чоловіків

elena elena

Кедрові горіхи: користь і шкода для організму

elena elena

Залишити коментар