Корисні продукти

Чим коричневий цукор відрізняється від білого?

Хоча існує багато видів цукру, коричневий і білий цукор є одними з найпопулярніших.

Ця стаття показує відміну коричневого цукру від білого, щоб допомогти вам вирішити, який вибрати.

Чим коричневий цукор відрізняється від білого?

Коричневий цукор і білий цукор — різниця

Відмінності в харчовій цінності

з огляду на, що білий і коричневий цукор відбуваються з одних і тих же культур — або цукрової тростини, або цукрових буряків — вони дуже схожі (1).

Фактично, більшість коричневого цукру є сумішшю білого цукру і патоки, яка є типом цукрового сиропу. Патока відповідає за більш темний колір і трохи збільшує харчову цінність коричневого цукру.

Найбільш помітна різниця в харчовій цінності між цими двома видами цукру полягає в тому, що в коричневому цукрі вміст кальцію, заліза і калію дещо вищий.

Проте кількість цих мінералів в коричневому цукрі незначно, тому він не є хорошим джерелом будь-яких вітамінів або мінералів (2, 3).

Коричневий цукор також містить трохи менше калорій, ніж білий цукор, але різниця мінімальна. Одна чайна ложка (4 грами) коричневого цукру містить 15 калорій, у той час як така ж кількість білого цукру містить 16,3 калорії (2, 3).

Крім цих незначних відмінностей, їх харчова цінність дуже схожа . Їх основними відмінностями є їх смак і колір.

Резюме:

Коричневий цукор містить трохи більше мінералів і незначно менше калорій, ніж білий цукор. Однак відмінності в харчовій цінності між ними незначні.

Виробляються по-різному

Цукор виробляється там, де ростуть рослини цукрової тростини або цукрових буряків.

Обидва рослини при виробництві цукру проходять однаковий процес. Однак методи, використовувані для їх перетворення в коричневий і білий цукор, розрізняються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  7 Самих корисних видів молока рослинного і тваринного походження

По-перше, з обох культур витягується цукровий сік, потім очищається і нагрівається до утворення коричневого концентрованого сиропу, званого патокою (4, 5, 6).

Потім кристалізований цукор центрифугируют для отримання кристалів цукру. Центрифуга — це машина, яка обертається дуже швидко, щоб відокремити кристали цукру від патоки (7).

Білий цукор потім піддається подальшій обробці для видалення надлишків патоки і створення більш дрібних кристалів. Згодом він проходить через систему фільтрації, яка часто виготовляється з кісткового вугілля або подрібнених кісток тварин, утворюючи білий цукор (4, 5, 6).

Рафінований коричневий цукор — це просто білий цукор, в який додана патока. Тим часом, цілісний, нерафінований коричневий цукор піддається меншій обробці, ніж білий цукор, що дозволяє йому зберігати деяку кількість патоки і природний коричневий колір (7).

Резюме:

Білий цукор виробляється в процесі очищення, яка видаляє коричневий сироп, званий патокою. З іншого боку, коричневий цукор або піддається меншій переробці для збереження змісту патоки, або його отримують шляхом змішування білого цукру з патокою.

Кулінарне використання

Білий і коричневий цукор можна використовувати по- різному в випічці і кулінарії.

Хоча їх іноді можна використовувати як взаємозамінні, вони можуть вплинути на колір, смак чи текстуру вашого кінцевого продукту.

Патока в коричневому цукрі зберігає вологу, тому її використання призведе до випічки, яка буде більш м’якою, але щільною.

Наприклад, печиво з коричневим цукром буде вологішим і щільним, тоді як печиво з білим цукром підніметься в більшій мірі, пропускаючи більше повітря в тісто і створюючи повітряну текстуру.

З цієї причини білий цукор використовується в багатьох кондитерських виробах, що вимагають збільшення кінцевого продукту, такого як безе, муси, суфле і пишна випічка. Навпаки, коричневий цукор використовується для щільної випічки, такий як хліб з кабачків і здобне печиво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Коричневий рис: користь і шкода для здоров'я

Коричневий цукор також може бути використаний для приготування глазурі і соусів, таких як соус для барбекю.

вони мають різні смакові профілі і забарвлення

Основними відмінностями білого і коричневого цукру є їх смак і колір.

Заміна білого цукру на коричневий в рецептах вплине на колір продуктів, надаючи світло-карамельний або коричневий відтінок.

Навпаки, випічка з білим цукром призведе до отримання продукту більш світлого кольору. Таким чином, вибір того чи іншого виду цукру повинен залежати насамперед від бажаного кінцевого результату.

Коричневий і білий цукор також мають унікальні смакові характеристики. Коричневий цукор має глибокий, карамельний або схожий на іриски смак завдяки доданої патоці. З цієї причини він добре підходить для шоколадних тортів і печива, а також для фруктових пирогів.

З іншого боку, білий цукор солодший, тому ви можете використовувати його менше, щоб досягти бажаного смаку. Його нейтральний смак робить його універсальним інгредієнтом для випічки, добре поєднується з фруктовими пирогами і солодкої випічкою.

Резюме:

Білий і коричневий цукор в кулінарії використовуються однаково . Проте коричневий цукор містить патоку, що вплине на смак і колір їжі.

Який з них вибрати?


Вибираєте ви білий або коричневий цукор, залежить від особистих переваг, так як смак і колір — головні відмінності між ними.

Хоча коричневий цукор містить більше мінералів, ніж білий цукор, кількість цих мінералів настільки мало, що вони не принесуть ніякої користі для здоров’я.

важливо відзначити, що цукор вважається чинником, що сприяє епідемії ожиріння і основною причиною захворювань, включаючи цукровий діабет 2 типу та хвороби серця (8, 9, 10).

З цієї причини рекомендується отримувати не більше 5-10% ваших щоденних калорій з доданого цукру. Проте для оптимального здоров’я рівень його споживання слід обмежувати ще більше (11, 12).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чим відрізняється чорна малина від ожини?

Хоча насолоджуватися солодким частуванням час від часу приємно, всі види цукру повинні бути обмежені в здоровому раціоні харчування.

При виборі між коричневим або білим цукром, керуйтеся вашими особистими уподобаннями, так як вони будуть мати однаковий вплив на ваше здоров’я.

Резюме:

вибір між білим або коричневим цукром зводиться до особистих вподобань. Їх харчова цінність схожа, що призводить до аналогічних наслідків у відношення здоров’я. Майте на увазі, що рекомендується обмежити споживання цукру, так як надмірне вживання може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Підіб’ємо підсумок

  • Коричневий і білий цукор є двома найбільш поширеними сортами цукру.
  • У той час як вони виробляються по-різному, що призводить до різних смаків, квітам і кулінарному використання, коричневий цукор часто просто є обробленим білим цукром з додаванням патоки.
  • Всупереч поширеній думці , вони мають схожу харчову цінність.
  • Коричневий цукор містить трохи більше мінералів, ніж білий цукор, але не приносить ніякої користі для здоров’я.
  • Фактично, для оптимального здоров’я ваше споживання всіх видів цукру має бути обмежена.

Читайте також

Брусниця: лікувальні властивості і протипоказання

elena elena

Авокадо: користь і шкода для організму людини

elena elena

Груші: користь і шкода для організму

elena elena

Чим корисна пшениця? Користь і шкода для організму

elena elena

Чи корисний консервований тунець? Харчова цінність, користь і шкода

elena elena

50 Поширених видів цукру і їх назви

elena elena

Воднева вода: користь і шкода, думка лікарів (вчених)

elena elena

Чим можна замінити кокосове молоко в рецепті?

elena elena

Чи корисно масло канола? Все що вам потрібно знати

elena elena

Залишити коментар