Корисні продукти

Відмінність кукурудзяного крохмалю від кукурудзяного борошна

Кукурудзяне борошно являє собою подрібнені в порошок цільні зерна кукурудзи. Тим часом, кукурудзяний крохмаль також є порошком, але зроблений тільки з крохмалистою частини кукурудзи.

Через їх різного харчового профілю та методів обробки вони мають різне кулінарне використання. Більш того, в деяких частинах світу назви для кожного різні.

Ця стаття розповідає вам все, що вам потрібно знати про те, чим відрізняється кукурудзяний крохмаль і кукурудзяна мука.

Відмінність кукурудзяного крохмалю від кукурудзяного борошна

Обробка

і кукурудзяна мука, і кукурудзяний крохмаль зроблені з кукурудзи.

кукурудзяне борошно є результатом подрібнення цілих зерен кукурудзи в порошок. Тому вона містить білок, клітковину, крохмаль, а також вітаміни і мінерали, що містяться в цільної кукурудзі. Зазвичай вона має жовтий колір (1).

З іншого боку, кукурудзяний крохмаль більш очищений і отриманий шляхом видалення білка і клітковини з кукурудзяного ядра, залишаючи тільки крохмалистий центр, званий ендоспермом. Якраз він і переробляється в білий порошок (1).

Ось порівняння містяться поживних речовин в 1/4 склянки (30 грам) кукурудзяного крохмалю і кукурудзяної муки (2, 3):
Кукурудзяний крохмаль Кукурудзяне борошно Калорії 120 ккал 110 ккал Білок 0 грам 3 грами Жир 0 грам 1,5 грама Вуглеводи 28 грам 22 грам Клітковина 0 грам 2 грами
Крім змісту більшого кількості клітковини і білка, кукурудзяна мука містить вітаміни групи B, залізо, калій, магній і ряд інших поживних речовин (1).

Кукурудзяний крохмаль не містить вітамінів групи B і містить набагато менше інших поживних речовин в порівнянні з кукурудзяним борошном.

Резюме:

Кукурудзяне борошно отримують шляхом помелу цілих кукурудзяних зерен, тоді як кукурудзяний крохмаль отримують тільки з крохмалистою частини кукурудзи. В результаті кукурудзяна мука містить білок, клітковину, крохмаль, вітаміни і мінерали, тоді як кукурудзяний крохмаль в основному складається з вуглеводів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Морські водорості: користь і шкода для організму

Відмінності в смаку

Як і кукурудза, кукурудзяна мука на смак землистий і солодка.

Її можна використовувати на додаток до пшеничного борошна або замість неї в хлібі, млинці, вафлях і випічці, щоб додати кукурудзяний смак.

Кукурудзяне борошно іноді плутають з кукурудзою грубого помелу, яка також проводиться з кукурудзяних зерен. Кукурудза грубого помелу має більш виразний кукурудзяний смак в порівнянні з кукурудзяним борошном.

Навпаки, кукурудзяний крохмаль в основному не має смаку і, отже, додає текстуру, а не смак. Це м’який порошок, який зазвичай використовується для згущення страв.

Резюме:

Кукурудзяне борошно має землистий, солодкий смак, схожий на цільну кукурудзу, тоді як кукурудзяний крохмаль не має смаку.

Заплутана практика іменування

У Великобританії, Ізраїлі, Ірландії та деяких інших країнах більшість людей називають кукурудзяний крохмаль кукурудзяним борошном (4).

Між тим, вони можуть називати кукурудзяне борошно кукурудзою грубого помелу.

Тому в іноземних рецептах і інструкціях з приготування їжі, може знадобитися кукурудзяна мука, коли в дійсності мається на увазі кукурудзяний крохмаль, або кукурудза грубого помелу, коли в насправді мається на увазі кукурудзяна мука.

Якщо ви не впевнені, який продукт слід використовувати в рецепті, спробуйте з’ясувати країну походження рецепта.

Крім того, подивіться, як продукт з кукурудзи використовується в рецепті . Якщо він призначений для використання аналогічно пшеничній муці, кукурудзяна мука, ймовірно, є кращим варіантом.

Якщо рецепт використовує продукт для згущення супу або соусу, кукурудзяний крохмаль є кращим вибором.

Резюме:

Деякі країни, в тому числі Великобританія, Ізраїль та Ірландія, називають кукурудзяний крохмаль кукурудзяним борошном, а кукурудзяну муку — кукурудзою грубого помелу. Якщо ви не впевнені, який продукт призначений для вашого рецепта, подивіться, як він використовується — це допоможе вам прийняти рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  6 Корисних властивостей ямса фіолетового (убе) відміну від кореня таро

Чи не взаємозамінні в рецептах

Через відмінності в складах кукурудзяний крохмаль і кукурудзяна мука не можуть бути однаково використані в рецептах.

кукурудзяне борошно можна використовувати для приготування хліба, млинців, печива, вафель і випічки, на додаток або замість пшеничного борошна. Це додає виразний кукурудзяний смак і жовтий колір.

Однак, оскільки кукурудзяна мука не містить глютену — основного білка у пшениці, який додає пружність і надає структуру хліба і хлібобулочних виробів — це може привести до отримання більш щільного і розсипчастого продукту.

Кукурудзяний крохмаль в основному використовується для згущення супів, рагу, соусів і підлив. Щоб уникнути грудок, перед додаванням в гаряче блюдо його слід змішати з холодною рідиною.

Оскільки кукурудзяний крохмаль в основному складається з крохмалю і не містить білка або жиру, його не можна використовувати так само, як кукурудзяне борошно при випічці.

Смажені або паніровані продукти можуть також містити кукурудзяний крохмаль, оскільки це може допомогти забезпечити хрустке післясмак. Нарешті, кукурудзяний крохмаль часто додають в кондитерський цукор, щоб уникнути комкование.

Резюме:

Кукурудзяне борошно можна використовувати для приготування хліба і випічки, тоді як кукурудзяний крохмаль використовують як загусник.

Підіб’ємо підсумок

  • Кукурудзяне борошно являє собою жовтий порошок, отриманий з мелкоізмельченной, висушеної кукурудзи, в той час як кукурудзяний крохмаль являє собою білий порошок, отриманий з крохмалистою частини ядра кукурудзи.
  • Обидва можуть мати різні назви в залежності від того, де ви живете.
  • Кукурудзяне борошно використовується аналогічно інший борошні, тоді як кукурудзяний крохмаль використовується в основному в як загусник.

Читайте також

Картопля: користь і шкода для організму людини

elena elena

Вівсяне молоко: користь і шкода, рецепт приготування

elena elena

Чим корисно кип’ячене молоко? Користь і шкода

elena elena

Вода з медом і лимоном: ефективний засіб або міф?

elena elena

Палтус: користь і шкода для організму

elena elena

Брокколі: користь і шкода для здоров’я

elena elena

Скільки кофеїну в зеленому чаї (в чашці зеленого чаю)

elena elena

6 Корисних властивостей сливи какаду

elena elena

Кокосова мука: склад, користь, порівняння

elena elena

Залишити коментар