Корисні продукти

6 смачних альтернатив сиру Пекоріно Романо

Пекоріно Романо є традиційним типом Романо і має в Європейському союзі статус Denominazione di Origine Protetta ( «Захищене зазначення походження» або DOP). Пекоріно Романо може вважатися тільки сиром, що відповідає певним стандартам.

При виробництві даного Пекоріно Романо виробник повинен дотримуватися певних методів виробництва, виготовляючи його з овечого молока і виробляючи в Італії в Лаціо, Гроссето або Сардинії (1, 2) .

Однак, сири з написом «Романо» не обов’язково повинні відповідати цим стандартам. У США Романо часто роблять з коров’ячого молока, і він має трохи менш гострий смак.

При додаванні в тертому вигляді в макарони або пікантну випічку, Романо дуже смачний, але може бути дорогим і його важко знайти.

Нижче наведені варіанти сирів, які можуть бути використані для заміни сиру Пекоріно Романо в кулінарії і випічці.

6 смачних альтернатив сиру Пекоріно Романо

Чим замінити сир Пекоріно Романо?

1. Пармезан

Одним з найбільш популярних варіантів заміни сиру Пекоріно Романо є сир пармезан.

Названий на честь італійської провінції Парма, Парміджано-Реджано — це твердий, висушений сир з коров’ячого молока.

Парміджано-Реджано — сир DOP і може бути проведений тільки в певних областях Італії, включаючи Болонью, Мануа, Модена і Парма (3).

Цей Пармезан повинен витримуватися не менше двох років, що надає йому насичений, гострий смак і розсипчасту текстуру.

Як і Пекоріно Романо, витриманий сир Пармезан добре натирається і має гострий горіховий смак. Однак, через різних методів виробництва, Пармезан значно менше солоний і гострий.

При заміні пармезану на Романо, використовуйте співвідношення 1: 1. Просто майте на увазі, що вам може знадобитися додати додаткову кількість солі в рецепт.

Крім того, що Пармезан є хорошим сиром для натирання в страви, він добре плавиться і може бути доданий до запеченим страв з макаронів або пікантною випічці.

Резюме:

Текстура сиру Пармезан і горіховий, гострий смак схожі на такі у Пекоріно Романо. Ви можете використовувати Пармезан в рецептах замість Романо в співвідношенні 1: 1, хоча вам може знадобитися додати сіль.

2. Грана падано

грана падано — ще один твердий італійський сир з зернистою текстурою і багатим смаком.

Хоча це також сир DOP, його можна виробляти в набагато більшій області Італії. В результаті він є часто менш дорогим варіантом.

Виготовлений з витриманого коров’ячого молока, Грана падано володіє солодшим, більш тонким смаком з трохи менше розсипчастою текстурою.

Проте він ароматний і добре витримує заміну сиру Пекоріно Романо 1: 1. Проте вам може знадобитися додати більше солі в залежності від рецепту.

Резюме:

Грана падано — витриманий сир з коров’ячого молока, який трохи солодше, ніж Пекоріно Романо. Оскільки він має схожу текстуру і багатий горіховий смак, його можна використовувати в якості замінника в співвідношенні 1: 1.

3. П’яве

Іноді сир П’яве називають двоюрідним братом пармезану. Він проводиться в Беллуно, Італія, і названий на честь річки П’яве.

Цей твердий сир DOP продається в п’яти різних варіантах в залежності від етапів процесу витримки.

Наймолодший сир П’яве є білим і злегка солодкуватим, але в міру старіння сир набуває солом’яний колір і виражений, насичений смак, схожий на смак пармезану.

у зв’язку з тим, що витриманий сир П’яве менш солоний, ви можете замінити Пекоріно Романо на нього в співвідношенні 1: 1 за умови зміни кількості солі в рецепті.

Резюме:

Часто в порівнянні з пармезаном, сир П’яве має насичений і злегка солодкуватим смаком. Хоча він менш солоний, ніж Пекоріно Романо, його можна замінити в рецептах в співвідношенні 1: 1.

4. Азіаго

Сир Азіаго є ще одним італійським сиром. Свіжий сир Асіаго, має гладку текстуру і м’який смак.

З віком він утворює більш тверду зернисту текстуру і гострий, пікантний смак.

Як і Пармезан, Азіаго виготовляється з непастеризованого коров’ячого молока. Він має більш гострий, горіховий смак, ніж Пармезан або Пекоріно Романо.

У той час як Азіаго можна натерти зверху на страви, він часто м’якше, ніж Романо. Його зазвичай їдять окремо або в якості частини сирної дошки.

Щоб замінити, використовуйте співвідношення Азіаго до сиру Пекоріно Романо 1: 1.

Резюме:

Азіаго має більш гострий, горіховий смак, ніж Пекоріно Романо, але менш різкий. Незважаючи на те, що він добре натирається, він трохи м’якше, і його можна вживати окремо або при додаванні в їжу. У рецептах тертий Азіаго можна замінити в співвідношенні 1: 1.

5. Манчі

Маченго є іспанським напівтвердих сиром з гострим смаком, схожим на смак Пекоріно Романо, так як він також зроблений з овечого молока.

Вироблений в регіоні Ла Манча в Іспанії, Маченго є сиром DOP. Справжній Манча можна приготувати тільки з використанням молока овець Манчега.

Існує кілька видів Манча, які класифікуються за віком сиру. Молодший сир з маркуванням «Semi curado» м’який, з фруктовим, трав’янистих смаком. З віком він стає листковим з гострим і злегка солодкуватим смаком.

При заміні Пекоріно Романо шукайте «Manchego Viejo» — сир Манчі, витриманий не менше року.

Як і у випадку з Грана падано, Маченго менш солоний і злегка солодше, ніж Романо, але при додаванні в макарони або випічку в тісто все одно додасть чудовий смак.

Резюме:

Іспанська Манча — це овечий сир з гострим, злегка солодкуватий смак. Щоб використовувати його в якості замінника в рецептах, використовуйте витриманий сир Манчі для більш схожою текстури і смаку в співвідношенні 1: 1.

6. Немолочні альтернативи сиру Пекоріно Романо

Незалежно від того, чи є ви веганів або маєте алергію на молочні продукти, ви все одно зможете насолодитися смаками, схожими на смак сиру Пекоріно Романо.

Є два типових замінника на вибір — харчові дріжджі або придбані в магазині немолочні сири.

харчові дріжджі

харчові дріжджі — це різновид дріжджів, вирощених спеціально для того, щоб бути харчовим продуктом.

Вони мають сирний, пікантний смак і містять всі дев’ять незамінних амінокислот, а також деякі вітаміни (4).

При збагаченні харчові дріжджі можуть бути особливо багаті вітамінами групи B, в тому числі вітаміном B12, якого часто не вистачає вегетаріанцям і веганам. Ви можете придбати їх у вигляді пластівців, порошку або гранул (5).

Харчові дріжджі придатні для додавання в їжу, так як вони мають горіховий смак «умамі», добре повторює смак сиру Пекоріно Романо.

Оскільки смак харчових дріжджів може бути дуже вираженим, вам зазвичай потрібно лише половина кількості харчових дріжджів, в порівнянні з сиром Пекоріно Романо.

Щоб відтворити більш горіховий, маслянистий смак сиру Романо, харчові дріжджі можна поєднувати з кешью для домашньої веганскої альтернативи.

Ось основний рецепт приготування власного веганскої Пекоріно Романо:

  • 3/4 склянки (115 грам) сирого кешью
  • 4 столові ложки (20 грам) харчових дріжджів
  • 3/4 чайної ложки морської солі
  • 1/2 чайної ложки часникового порошку
  • 1/4 чайної ложки цибульного порошку

Інструкція:

  1. Помістіть всі інгредієнти в кухонний комбайн.
  2. Змішуйте до тих пір, поки см есь не стане однорідною.
  3. Використовуйте негайно або зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до двох місяців.

Змішуйте всі інгредієнти в кухонному комбайні до утворення дрібної крихти. Якщо ви будете змішувати все це, подрібнивши сильніше, масло кешью буде додавати вологу і утворювати грудки.

Куплені в магазині альтернативи сиру Пекоріно Романо

Якщо ви не хочете готувати свою власну альтернативу або відчувати смак харчових дріжджів, в продуктовому магазині і в Інтернеті є кілька альтернативних варіантів сиру.

Просто відзначте, що вони зазвичай рекламуються як Пармезан, а не як Пекоріно Романо.

При покупці придбаних в магазині альтернатив обов’язково перевірте етикетки, так як багато хто з них містять поширені алергени, такі як соя, глютен або горіхи.

Крім того, деякі альтернативи на основі сої містять казеїн — тип молочного білка, і, отже, не підходять для веганів.

Більшість придбаних в магазині варіантів призначене для використання в співвідношенні 1: 1 замість сиру Пекоріно Романо.

Резюме:

Багато брендів пропонують альтернативи сиру Пармезан. Перед покупкою важливо уважно прочитати етикетки, щоб перевірити наявність можливих харчових алергенів. Якщо не вживаєте молочних продуктів або дотримуєтеся веганскої дієти, уникайте продуктів, що містять казеїн.

Підіб’ємо підсумок

  • Сир Пекоріно Романо надає багатий горіховий смак таких страв, як макарони і піца.
  • Проте він може бути доріг і його важко знайти.
  • На щастя, є багато не менш смачних альтернатив, які ви можете використовувати замість нього.
  • для тих, хто не вживає молочні продукти або є веганів, існують замінники, які допомагають отримати подібний сирний смак «умамі», зробивши в домашніх умовах власну альтернативу сиру Пекоріно Романо, використовуючи всього кілька простих інгредієнтів.

Читайте також

Сік карела: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Овес: користь і шкода для організму людини

elena elena

Маш (боби мунг): користь і шкода, як готувати

elena elena

У чому полягає різниця інжир і фініки?

elena elena

Чим відрізняються курячі яйця від качиних і які корисніше?

elena elena

8 симптомів відміни кофеїну

elena elena

8 Дивних корисних властивостей каштанів

elena elena

Воднева вода: користь і шкода, думка лікарів (вчених)

elena elena

Пиво: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Залишити коментар