Корисні продукти

Чим можна замінити кокосове молоко в рецепті?

Воно широко використовується в азіатській кухні, але стає все більш популярним в якості вершкового, смачного інгредієнта для випічки і приготування їжі.

Якщо ваш рецепт вимагає кокосового молока, але у вас його немає під рукою, ви можете вибрати один з декількох варіантів заміни.

Ось чим можна замінити кокосове молоко в рецепті — 11 чудових замінників.

src=»https://kedr.org.ua/wp-content/uploads/2021/06/1623921346_Chem-mozhno-zamenit-kokosovoe-moloko-v-recepte.jpg» title=»Чим можна замінити кокосове молоко в рецепті?» alt=»Чим можна замінити кокосове молоко в рецепті?» width=»768″ height=»509″ />

1. Соєве молоко

соєве молоко — відмінна альтернатива кокосовому молоку.

Воно також є рослинною альтернативою молоку тваринного походження і має трохи нижчий рівень вмісту жиру, ніж кокосове молоко. У більшості рецептів ви можете замінити його в співвідношенні 1: 1.

Якщо ви хочете додати більше білка в свій раціон, хорошим варіантом буде соєве молоко. Всього 1 чашка (240 мл) містить 7 грамів білка — в порівнянні з 0,5 грамами на таку ж кількість кокосового молока (1, 2).

Обов’язково придбайте непідсолоджений соєве молоко, так як підсолоджені версії змінять смак вашого страви (1).

Якщо ви хочете відчувати смак кокосового горіха, ви можете додати кокосовий ароматизатор в соєве молоко або будь-який інший замінник кокосового молока.

Резюме:

Соєве молоко може замінити кокосове молоко в співвідношенні 1: 1, але вам слід уникати солодких сортів, щоб страва не стало занадто солодким.

2. Мигдальне молоко

несолодко мигдальне молоко є ще однією потенційною заміною.

Воно містить мало калорій і володіє нейтральним смаком, що робить його гарним вибором для смузі, пластівців або випічки (2, 3 ).

Ви можете замінити кокосове молоко такою ж кількістю мигдалевого молока.

Проте воно має набагато нижчий рівень вмісту жиру, ніж кокосове молоко, тому воно не забезпечує такий же кремоподібним . Щоб згустити його, додайте 1 столову ложку (15 мл) лимонного соку на кожну 1 чашку (240 мл) молока.

Додавання кокосової борошна може також збільшити густоту і надати мигдальному молоку кокосовий смак.

Резюме:

Мигдальне молоко може замінити кокосове молоко в смузі, пластівцях або випічці. Через низький рівень вмісту жиру воно не підходить для вершкових страв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна їсти банани при СРК?

3. Молоко з кешью

Молоко з кешью — це вершкове горіхове молоко, яке добре працює в соусах, супах і смузі.

Воно має більш гладку, вершкову структуру, ніж інші горіхові види молока , і імітує консистенцію коров’ячого молока. Молоко з кешью містить мало калорій і білка, але містить більше жиру, ніж більшість видів рослинного молока (4).

Крім того, ви можете використовувати крем з кешью, який має ще більш високий рівень вмісту жиру і такий ж вершковий, як кокосове молоко.

У більшості рецептів ви можете замінити кокосове молоко молоком з кешью 1: 1.

Резюме:

Молоко з кешью є вершкової альтернативою кокосовому молоку і може використовуватися в співвідношенні 1: 1. Його високий рівень вмісту жиру робить його придатним для соусів і супів.

4. Вівсяне молоко

вівсяне молоко є відмінним варіантом для латте або кави.

Жир в кокосовому молоці утворює відмінну кавову піну. Хоча вівсяне молоко містить помірну кількість жиру, в ньому міститься багато бета-глюкана — клітковини, яка допомагає йому вспениваться (5, 6).

На відміну від більшості видів рослинного молока, вівсяне молоко не згортається і може використовуватися в рецептах, що вимагають високої температури. Замініть кокосове молоко вівсяним в співвідношенні 1: 1.

Воно природним чином солодке і містить більше вуглеводів, ніж кокосове молоко (6).

Резюме:

Вівсяне молоко легко піниться і особливо корисно для гарячих страв або латте. Воно солодше кокосового молока і може бути замінено у співвідношенні 1: 1.

5. Конопляне молоко

Конопляне молоко набуло популярності як солодке, злегка горіхове рослинне молоко.

Воно отримано з насіння рослини коноплі (лат. Cannabis sativa ), але не містить ТГК — психоактивної речовини, що міститься в марихуані.

Як хороший джерело жиру і білка, конопляне молоко особливо корисно при випічці. Примітно, що воно діє як розпушувач в поєднанні з кислотою, такий як лимонний сік (7).

Ви можете замінити кокосове молоко конопляним молоком в співвідношенні 1: 1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чай з розмарином: корисні властивості та протипоказання

резюме:

Вміст жиру і білка в конопляній молоці робить його відмінною альтернативою кокосовому молоку. Їх можна поміняти місцями в співвідношенні 1: 1.

6. Рисове молоко

рисове молоко виробляється шляхом змішування води з білим або коричневим рисом.

Хоча по консистенції воно набагато більш рідке, ніж кокосове молоко, воно добре поєднується з вівсянкою, смузі і деякими десертами.

Крім того, це одна з найменш алергенних рослинних видів молока, що робить його ідеальним, якщо ви не можете пити молочні, соєві або горіхові напої (8).

Однак через високого рівня вмісту води воно не підходить для соусів, супів або інших страв з високим вмістом жиру.

Резюме:

Рисове молоко добре поєднується з вівсяним борошном, смузі і деякими десертами, але набагато рідшими кокосового молока.

7. Пряне молоко

пряне молоко є популярною альтернативою кокосовому молоку завдяки своєму смаку і вершкової консистенції. Воно зазвичай використовується в гарячих стравах, таких як супи.

Ви можете приготувати його будинку, нагріваючи коров’яче молоко зі спеціями, такими як кориця і мускатний горіх, поки воно не загусне. Для пікантної версії використовуйте порошок каррі або перець чилі.

Обов’язково безперервно помішуйте молоко, щоб запобігти пригорання (9).

Якщо ви хочете використовувати рослинну версію, використовуйте вершкове рослинна молоко, таке як вівсяне, з кешью або конопляне.

Резюме:

Пряне молоко отримують шляхом нагрівання молока зі спеціями, такими як кориця, мускатний горіх, порошок каррі або перець чилі. Воно зазвичай використовується в супах і інших гарячих стравах.

8. Згущене молоко без цукру

згущене молоко без цукру є відмінною заміною кокосового молока в супах або вершкових стравах і може використовуватися в співвідношенні 1: 1.

Воно проводиться шляхом нагрівання коров’ячого молока з метою видалення до 60% міститься в ньому води.

Проте цей густий, злегка карамельний продукт не підходить для людей, які не вживають молочні продукти (10).

Резюме :

Згущене молоко без цукру дуже густе і є відмінною заміною кокосового молока в супах або вершкових стравах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Фісташки: користь і шкода для організму

9. Густі вершки

Густі вершки отримують шляхом зняття жиру з свіжого молока і особливо поширені в таких продуктах з високим вмістом жиру, як вершкові супи, соуси і морозиво.

В них набагато більше жиру , ніж в кокосовому молоці, і вони можуть замінити його в рівних кількостях в більшості рецептів (11).

Резюме:

Густі вершки містять більше жиру, ніж кокосове молоко, і служать густий альтернативою на молочній основі.

10. Грецький йогурт

Хоча грецький йогурт не відразу приходить на розум, він є тією творчою заміною кокосового молока з-за його густої консистенції.

Щоб замінити 1 склянку (240 мл) кокосового молока, змішайте 1 склянку (240 мл) грецького йогурту з 1 столовою ложкою (15 мл) води. Якщо ви хочете його розбавити ще більше, повільно додавайте більше води, поки не досягнете бажаної консистенції.

Ви також можете використовувати грецький йогурт зі смаком кокоса.

Резюме:

Грецький йогурт по густоті схожий на кокосове молоко і може бути розбавлений невеликою кількістю води.

11. Шовковий тофу

Шовковий (або м’який) тофу отримують шляхом пресування згущеного соєвого молока в блоки.

Це популярний веганські інгредієнт для супів, смузі, соусів і десертів.

Завдяки високому рівню вмісту води, шовковий тофу добре змішується з рівними частинами соєвого молока, створюючи гладку вершкову суміш, яка може замінити кокосове молоко в співвідношенні 1: 1.

Це також хороший джерело білка, що забезпечує 5 грам на 100-грамову порцію (12).

Резюме:

Шовковий тофу проводиться з згущеного соєвого молока. Змішайте його з рівними частинами соєвого молока, щоб створити вершкову, гладку рідина.

Підіб’ємо підсумок

  • Кокосове молоко — це популярний рослинний напій, який використовується в різних рецептах.
  • Якщо вам не подобається його смак або у вас його немає під рукою, ви можете вибрати один з декількох варіантів.
  • Більшість варіантів заміни можна використовувати в співвідношенні 1: 1, але смак може трохи відрізнятися . Таким чином, ви можете додати кокосовий ароматизатор — або м’якоть кокоса, пластівці, борошно або воду — в свої рецепти.

Читайте також

Булгур: що це за крупа, як готувати, калорійність

elena elena

Молюски: що це таке, види, склад, користь і шкода для здоров’я

elena elena

Чи корисний кави для мозку? Вплив кави на мозок

elena elena

Чим корисний чай з молоком для жінок і чоловіків?

elena elena

Малина: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Що таке фініки «Меджул» і чим вони корисні для здоров’я?

elena elena

Курячі лапки: користь і шкода для організму людини

elena elena

Кунжутне масло: користь і шкода, як приймати

elena elena

6 смачних альтернатив сиру Пекоріно Романо

elena elena

Залишити коментар