Корисні продукти

Чи корисний вершковий сир? Користь і шкода, склад

Він має м’який смак і популярний в якості намазки для хліба та крекерів.

В цій статті пояснюється все, що вам потрібно знати про вершковому сирі, включаючи його харчову цінність, користь і шкоду для організму людини, а також з чим його їдять.

Чи корисний вершковий сир? Користь і шкода, склад

Як роблять вершковий сир

вершковий сир зазвичай готують з вершків, але його також можна приготувати з суміші вершків і молока (1).

По-перше, вершки піддаються пастеризації для знищення будь-яких потенційно небезпечних мікроорганізмів. Потім вводяться молочнокислі бактерії, що робить сир злегка кислим (2).

Починаючи з цього моменту краплі жиру в вершках розбиваються на більш дрібні і більш однорідні краплі, створюючи однорідний продукт (1, 2).

Такі добавки, як камедь ріжкового дерева і карагенан, згущують сир. Нарешті, для підвищення твердості додається згортає фермент рослинного або тваринного походження (3, 4, 5).

Вершковий сир повинен містити не менше 33% жиру і мати вологість менше 55% по масі. Однак в деяких країнах може знадобитися більш високий рівень вмісту жиру (3, 5).

Резюме:

Вершковий сир роблять з вершків або комбінації вершків і молока . Він стає трохи кислим від додавання молочнокислих бактерій.

Харчова цінність вершкового сиру

Багато видів вершкового сиру доступні для покупки, включаючи звичайні, з подвійними вершками, збитий і ароматизований.

Тому профіль поживних речовин залежить від конкретного продукту і бренду.

В загальному, 30 грам звичайного вершкового сиру містять (6):

  • Калорії : 99 ккал
  • Білок : 2 грами
  • Жир : 10 грам
  • Вуглеводи : 2 грами
  • Клітковина : 0 грам
  • Вітамін A : 10% від рекомендованої добової норми споживання (РСНП)
  • Рибофлавін (вітамін B2) : 5% від РСНП

Вершковий сир містить велику кількість жиру і невелику кількість вуглеводів і білка. Він є хорошим джерелом вітаміну A і містить рибофлавін (вітамін B2).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чим корисний сом для здоров'я?

Збиті вершкові сири містять менше жиру і менше калорій на порцію (6).

Резюме:

вершковий сир містить багато жиру і є хорошим джерелом вітаміну A і рибофлавіну.

Користь вершкового сиру для здоров’я

Крім того, що вершковий сир дуже смачний, він корисний для здоров’я.

Хороший джерело вітаміну A

Вершковий сир містить значну кількість вітаміну A.

В 30-грамової порції міститься 87 мг вітаміну A, що становить 10% від РСНП. Цей вітамін жиророзчинний і особливо важливий для вашого зору (7).

Він також підтримує вашу імунну систему і допомагає захистити цілісність багатьох тканин, таких як шкіра, легені і кишечник (8).

Містить антиоксиданти

Вершковий сир є джерелом кількох антиоксидантів, які захищають ваш організм від нестабільних молекул, які називаються вільними радикалами. Коли рівень вільних радикалів стає занадто високим у вашому тілі, це може привести до пошкодження клітин.

Цей сир містить невелику кількість каротіноідних антиоксидантів, в тому числі лютеїн і зеаксантин, які особливо важливі для здоров’я очей (6, 9 , 10, 11).

Може мати пробиотическими властивостями

Вершковий сир зроблений з використанням закваски з молочнокислих бактерій.

Деякі з цих штамів бактерій є пробіотиками — дружніми бактеріями, які приносять користь для здоров’я (12).

Наприклад, деякі види Lactobacillus підтримують вашу імунну систему, зменшуючи запальний відповідь, тоді як інші види стимулюють вашу імунну систему при впливі інфекції (12, 13, 14).

в 8-тижневому дослідженні миші, які їли вершковий сир з Lactococcus chungangensis , мали підвищений рівень корисних коротко жирних кислот і покращений профіль бактерій в калі (15).

Короткоц епочечние жирні кислоти є основним джерелом енергії для клітин товстої кишки. Вони також зменшують запалення в організмі, що може допомогти людям з певними запальними захворюваннями (16, 17).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Харчування на 3000 калорій в день: користь, набір ваги, меню

Ці результати багатообіцяючі, але необхідні дослідження на людях.

Оскільки нагрівання вбиває пробіотики, шукайте вершковий сир з етикеткою «живі і активні культури», що означає, що продукт може містити живі пробіотики.

Містить мала кількість лактози

Лактоза — це вид цукру, який міститься в молочних продуктах, таких як молоко, сир і йогурт.

Проте деякі люди не можуть нормально перетравлювати цей цукор. Цей стан називається непереносимістю лактози, яка може викликати такі симптоми, як здуття живота, гази і діарея (18).

Люди з цим станом повинні обмежувати або уникати молочних продуктів.

Тим не Проте дослідження показують, що більшість людей з непереносимістю лактози можуть переносити невеликі кількості — до 12 грамів лактози за прийом їжі (18).

Оскільки вершковий сир містить менше 2 грам лактози на 30-грамову порцію, люди, які не переносять лактози можуть не мати проблем з його вживанням (6).

Резюме:

Вершковий сир є відмінним джерелом вітаміну A, хорошим джерелом антиоксидантів і містить мало лактози . Він може також мати пробиотическими властивостями.

Можлива шкода вершкового сиру

Незважаючи на користь для здоров’я, вершковий сир може мати деякі недоліки.

Містить мало білка

Вершковий сир містить невелику кількість білка — в 30-грамової порції міститься всього 2 грами. Це значно менше, ніж міститься в багатьох інших видах м’яких сирів, включаючи брі та козячий сир (6, 19, 20).

Білок необхідний для підтримки м’язової маси і сили. Він також допомагає вам відчувати ситість після їжі (21, 22).

Таким чином, ви повинні їсти багато інших хороших джерел білка, таких як м’ясо, риба, яйця, квасоля, сочевиця та інші молочні продукти.

короткий термін придатності

Вершковий сир має відносно короткий термін придатності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Відмінність кукурудзяного крохмалю від кукурудзяного борошна

такі фактори, такі як обробка, упаковка і зберігання, впливають на те, як довго він залишається свіжим.

Незважаючи на те, що пастеризація вбиває небезпечні мікроорганізми, його високий рівень вмісту води як і раніше створює ризик мікробного забруднення (23).

Як правило, цей сир слід їсти протягом 2 тижнів після відкриття і зберігати в холодильнику (24).

Щоб зменшити ріст мікробів, намащуйте його чистим ножем і завжди запечатує упаковку. Він повинен бути вжитий до закінчення терміну придатності і викинутий, якщо ви помітили незвичайний запах або цвіль (23).

Резюме:

Вершковий сир містить мало білка і повинен бути з’їдений протягом 2 тижнів після відкриття.

що таке вершковий сир

вершковий сир надзвичайно універсальний.

його вершкова текстура робить його популярним інгредієнтом в солодких і солоних стравах. Хоча його в основному використовують в якості намазки на хліб і крекери, його також додають в начинки для бутербродів або печена картопля, а також в вершкові соуси (1, 3).

Його можна поєднувати з копченим лососем в якості смачною закуски.

Більш того, він використовується при вживанні сирників і інших десертів, таких як тістечка і печиво (1).

Резюме:

Вершковий сир є популярною намазуванням на хліб і крекери, а також використовується у випічці.

Підіб’ємо підсумок

  • Вершковий сир є універсальною вершкової намазуванням.
  • Він є хорошим джерелом вітаміну A і не містить багато лактози. Однак в ньому мало білка і багато жирів і калорій, тому краще використовувати його в помірних кількостях.
  • Примітно, що такі версії, як збитий вершковий сир, містять менше жиру і калорій.

Читайте також

Квасоля — це овоч чи ні?

elena elena

Морська сіль: лікувальні властивості і протипоказання, застосування

elena elena

Насіння чорного кунжуту: склад, користь, як приймати

elena elena

Тарганів молоко: користь і шкода для здоров’я

elena elena

Чим корисні кабачки для організму? Властивості і склад

elena elena

Насіння маку: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Чому місо неймовірно корисно?

elena elena

Чи їдять спаржу сирої?

elena elena

7 Доведених корисних властивостей ананасового соку

elena elena

Залишити коментар