Вони є відмінним рослинним джерелом антиоксидантів, білків, клітковини і протизапальних жирних кислот омега-3 (1, 2).
Проте насіння льону мають міцну зовнішню оболонку, яка не дає їм розщеплюватися в травному тракті. Щоб отримати максимальну користь, найкраще є мелені насіння льону (3).
Подрібнене насіння льону можна придбати в продуктових магазинах або онлайн. Проте якщо ви хочете подрібнити свої насіння льону в домашніх умовах, є багато способів зробити це.
В цій статті розглядаються кращі способи, як подрібнити насіння льону.
блендер або кухонний комбайн
Для подрібнення насіння льону ви можете використовувати блендер або кухонний комбайн. Багато людей мають принаймні один з цих приладів на своїй кухні.
Щоб подрібнити насіння льону за допомогою блендера, додайте 1 склянку (150 грам) насіння льону в пристрій і подрібнюйте протягом декількох хвилин або до тих пір , поки насіння не будуть подрібнені до бажаного стану.
Якщо ви хочете подрібнити насіння льону за допомогою кухонного комбайна, додайте не менше 1 склянки (150 грам) насіння льону і подрібнюйте до отримання бажаного стану. Це займе кілька хвилин.
Однак використання блендера або кухонного комбайна забирає багато часу, і ви повинні відразу перемолоти багато насіння. Інші методи дозволяють перемелювати невеликі кількості.
Резюме:
Насіння льону можна подрібнювати за допомогою блендера або кухонного комбайна, але ви повинні розмелюють порціями не менше 1 склянки (150 грам) за раз.
Кофемолка
Використання кавомолки — самий простий і зручний спосіб подрібнення насіння льону.
Кавомолки відносно недорогі, а також швидкі і ефективні.
Щоб подрібнити насіння льону таким чином, додайте цільні насіння до рівня заповнення кавомолки, яку ви спеціально використовуєте для насіння льону, і включіть її. Повний подрібнення насіння льону займе всього кілька секунд.
Крім того, використання кавомолки дозволяє подрібнювати тільки необхідну кількість, що допомагає скоротити кількість відходів.
Резюме:
Використання кавомолки — це простий, швидкий і зручний спосіб подрібнення насіння льону.
Рукою
Є також деякі інструменти, які ви можете використовувати для подрібнення насіння льону вручну .
Одним з них є млин для насіння льону, яка представляє собою спеціалізований кухонний інструмент, призначений виключно для подрібнення насіння льону вручну. Вона схожа на млин для перцю.
Фактично, ви можете навіть використовувати млин для перцю, щоб розмолоти насіння льону після того, як ви очистите її так, щоб не залишилося залишків перцю.
нарешті, ви можете використовувати ступку і товкач для подрібнення насіння льону вручну. Використовуйте товкач (об’єкт у формі булави), щоб розчавити насіння льону по ступці (мисці), щоб розмолоти їх.
Ці варіанти дозволяють подрібнювати до 1 столової ложки насіння льону за раз. Однак вони більш трудомісткі і менш ефективні, ніж використання кавомолки.
Резюме:
Ви можете подрібнювати насіння льону вручну, використовуючи млин для перцю, млин для насіння льону або ступку і товкач.
Місце зберігання
Незалежно від обраного способу подрібнення мелені насіння льону можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 1 тижня (4).
Таким чином, ви повинні подрібнювати тільки ту кількість, яка, на вашу думку, зможете використовувати за цей час.
Подрібнене насіння льону повинні бути на смак землистими і злегка горіховими. Якщо вони мають гіркий смак, вони, ймовірно, прогірклі і повинні бути викинуті.
Резюме:
Подрібнене насіння льону можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері до 1 тижня.
Підіб’ємо підсумок
- Насіння льону багате корисними жирами, антиоксидантами, клітковиною і білком. Проте цільні насіння льону в повному обсязі розщеплюються в вашому травному тракті, тому краще вживати їх меленими, щоб отримати найбільшу користь.
- Використання кавомолки — самий простий і зручний спосіб подрібнення насіння льону.
- Проте блендер, кухонний комбайн, млин для перцю, млин для насіння льону або ступка і товкач також можуть виконати завдання.
- Подрібнення насіння льону в домашніх умовах — простий процес, який може допомогти вам використовувати їх численні корисні властивості.