Корисні продукти

Скільки і як можна зберігати варені яйця (в шкаралупі і без неї)

Тим не менш дивним виявляється те, що вони мають більш короткий термін придатності, ніж свіжі яйця.

Ця стаття пояснює, скільки можна зберігати варені яйця круто і як зберегти їх свіжими довше.

Скільки і як можна зберігати варені яйця (в шкаралупі і без неї)

Як правильно зберігати варені яйця

Під час варіння захисний шар, що покриває оболонку, віддаляється, що робить яйця більш сприйнятливими до повітря і шкідливим мікроорганізмам (1).

Отже, охолодження є обов’язковим, коли мова йде про запобігання забрудненню або псування зварених круто яєць.

Зберігання їх у холодильнику допомагає уповільнити зростання бактерій, оскільки потенційно небезпечні бактерії ростуть повільніше при температурі нижче 4 ° C (2, 3).

Уникайте тривалого зберігання приготованих яєць при кімнатній температурі і кладіть їх в холодильник протягом 2 годин після приготування (4).

також краще зберігати їх в картонній коробці або герметичному контейнері. Тримайте їх на внутрішній полиці, а не на дверцятах, так як часте відкриття і закриття холодильника може призвести до коливань температури в цьому місці (4, 5).

Спочатку при зберіганні зварених круто яєць ви можете помітити неприємний запах в холодильнику. Це викликано сірководнем, який утворюється при варінні яєць (6).

Однак це нормально і без шкоди, і запах зазвичай розчиняється протягом декількох годин.

Нарешті, не рекомендується заморожувати зварені круто яйця , так як і яєчний білок, і жовток стають жорсткими і водянистими, що робить їх менш приємними для вживання (2, 7).

Очищені яйця круто

для досягнення найкращої якості краще не очищати яйця поки ви не будете готові з’їсти їх або використовувати в рецепті.

Якщо яйця вже були очищені, рекомендується зберігати їх в герметичному контейнері разом з вологим паперовим рушником, щоб вони не висохли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Дієта при гіпотиреозі: що можна їсти, а чого не можна

як і неочищені яйця круто, очищені яйця не слід залишати при кімнатній температурі і слід помістити в холодильник якомога швидше.

Резюме:

Охолодження є ключем до збереження ваших варених яєць в цілості й схоронності. Яйця круто слід зберігати в холодильнику протягом двох годин після варіння і зберігати на внутрішній полиці, а не в дверцятах. Уникайте очищення зварених круто яєць, поки ви не будете готові їсти або готувати з ними.

Як довго можуть зберігатися яйця круто до псування?


Згідно з даними USDA при правильному зберіганні яйця круто — очищені або неочищені — можна безпечно зберігати в холодильнику протягом приблизно 1 тижня (7).

Якщо ви не впевнені, як довго вже зберігаються ваші яйця, спочатку перевірте шкаралупу на наявність слизу або крейди. Якщо є, викиньте яйце, щоб бути в безпеці.

Важливо не є яйця після початку їх псування, так як це може піддати вас ризику виникнення хвороб харчового походження з такими симптомами, як діарея, нудота і блювота (8 ).

Зіпсоване яйце круто може мати характерний неприємний запах. Якщо на яйці все ще є шкаралупа, вам може знадобитися очистити її, щоб оцінити запах.

Багато людей стурбовані, якщо жовток круто звареного яйця має зеленувато-сірий колір. Однак це не обов’язково означає, що ваше яйце зіпсувалося.

Колір жовтка варіюється в залежності від часу приготування і температури приготування. Коли яйця варяться довго, жовток стає блідою і з часом стає зеленувато-сірим.

Цей колір з’являється, коли ви переварюєте яйце, оскільки це змушує присутнє в яйці залізо реагувати з сірководнем з білка (9).

Хоча це може вплинути на текстуру і відчуття в роті, такий жовток безпечний для вживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Дозування магнію: скільки приймати в день?

Резюме:

Яйця круто можна зберігати в холодильнику протягом 1 тижня. Якщо у яйця неприємний запах або слизова, або крейдяний текстура, відмовтеся від нього, так як вживання зіпсованих яєць може викликати у вас нудоту.

Підіб’ємо підсумок

  • При належний догляд і зберіганні яйця круто залишаються свіжими близько 1 тижня.
  • яйця круто слід зберігати на внутрішній полиці холодильника і охолоджувати протягом 2 годин після приготування. Для досягнення найкращої якості зберігайте їх неочищеними в ящику для яєць або в герметичному контейнері.
  • Таким чином, ви можете скористатися багатьма корисними властивостями цього багатого поживними речовинами продукту.

Читайте також

Насіння чорного кунжуту: склад, користь, як приймати

elena elena

Коров’ячий горох (Вигна китайська): користь і шкода, склад

elena elena

Чи можна їсти сирий кабачок?

elena elena

Бруква: користь і шкода для здоров’я

elena elena

Кофеїн у каві: піднімає він артеріальний тиск?

elena elena

Волоські горіхи: користь і шкода для організму

elena elena

Чи корисна курка-гриль для здоров’я?

elena elena

Горіхи фундук: користь і шкода для організму

elena elena

Що таке гарбуз Акорн і корисна вона для здоров’я?

elena elena

Залишити коментар