Корисні продукти

Чим корисний чай з молоком для жінок і чоловіків?

У Великобританії і деяких інших частинах світу чай зазвичай вживають з молоком.

Однак неясно, чи приносить додавання молока в чай ​​додаткову користь — чи натомість заважає активності чайних з’єднань в вашому організмі.

в цій статті представлений огляд ефектів додавання молока в чай.

Чим корисний чай з молоком для жінок і чоловіків?

і чай, і молоко мають корисними властивостями

У той час як кілька видів чаю можуть принести користь для здоров’я, зелений і чорний чай є найбільш дослідженими.

Обидва виготовляються з листя рослини Camellia sinensis , але проходять різні методи обробки (1 ).

Зелений і чорний чаї багаті рослинними з’єднаннями, званими флавоноїдами. Ці сполуки діють як антиоксиданти, допомагаючи боротися з пошкодженням клітин, викликаним реактивними молекулами, відомими як вільні радикали. Високий рівень вільних радикалів сприяє розвитку хвороб серця, раку та інших захворювань (1, 2).

Зокрема, зелений чай багатий на флавоноїди під назвою катехіни, в той час як чорний чай містить велику кількість теафлавінів (3) .

Завдяки цим з’єднанням вживання зеленого і чорного чаю асоціювалося з більш низьким кров’яним тиском, протираковими ефектами і зниженням рівня холестерину як в дослідженнях на тварин, так і на людях (4, 5, 6, 7).

З іншого боку, молоко багате поживними речовинами, такими як білок, кальцій і калій, які життєво важливі для оптимального росту, складу тіла і здоров’я кісток (8, 9).

Резюме:

Чай, особливо зелений та чорний, містить антиоксидантні сполуки, які можуть поліпшити здоров’я серця і надати протипухлинну дію. Тим часом, молоко багате корисними поживними речовинами, які сприяють зростанню і здоров’ю кісток.

Молочні білки можуть заважати з’єднанням чаю

З огляду на, що чай і молоко містять корисні для здоров’я сполуки і поживні речовини, їх змішування може здатися корисним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Варене яйце круто: калорійність, користь, порівняння

Фактично, одне дослідження за участю більше 1800 дорослих в Китаї показало, що споживання чаю і молока незалежно один від одного пов’язано з більш низьким ризиком розвитку раку порожнини рота і що вони можуть надавати особливо сприятливий вплив при спільному споживанні (10).

Проте деякі дослідження припускають, що білки в молоці можуть заважати засвоєнню і антиоксидантної активності сполук чаю (11).

Одне дослідження за участю 16 дорослих жінок показало, що вживання 2 чашок (500 мл) простого чорного чаю значно збільшило кровотік, що може допомогти поліпшити роботу серця в порівнянні з вживанням води. Тим часом, вживання чорного чаю з знежиреним молоком не робило цих ефектів (11).

Дослідники прийшли до висновку, що казеїн — тип білка в молоці — може зв’язуватися з флавоноїдами в чаї і перешкоджати їх активності в організмі ( 11).

Проте інше невелике дослідження, проведене на 9 дорослих, показало, що вживання чорного чаю підвищує рівень антиоксидантних флавоноїдів в крові і що додавання молока в чай ​​не перешкоджає цьому ефекту (12).

Дослідники припустили, що більш тривалий час приготування може призвести до кращого засвоєння антиоксидантів у чаї, незалежно від додавання молока (12).

Виходячи з суперечливих результатів цих досліджень, молоко може в деякій мірі впливати на активність антиоксидантів в чаях, але воно може не надавати такого ж ефекту в поєднанні з чаями, які наполягали протягом тривалих періодів часу.

Проте, щоб краще зрозуміти потенційну користь і шкоду додану я молока в чай ​​необхідні додаткові дослідження.

Резюме:

Обмежені дослідження показують, що додавання молока в чай ​​може вплинути на активність і засвоєння антиоксидантних сполук, в той час як інші дослідження припускають зворотне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна їсти банан з молоком?

Сорт чаю може мати значення

Ефект додавання молока в чай ​​може також залежати від сорту чаю, але кілька досліджень на цю тему були в основному зосереджені на чорному чаї.

оскільки зелений чай також багаті флавоноїдами, молоко теоретично може впливати на з’єднання в зеленому чаї так само, як воно впливає на з’єднання в чорному чаї.

Фактично, одне дослідження за участю 18 дорослих показало, що вживання молока з капсулами зеленого чаю перешкоджає збільшенню кількості спалюваних калорій, що зазвичай є результатом прийому тільки капсул зеленого чаю (13).

Хоча ці результати цікаві, щоб краще зрозуміти ефект поєднання молока з зеленим чаєм, а н е з добавками зеленого чаю, необхідні додаткові дослідження.

Більш того, ні в одному дослідженні не було проаналізовано вплив додавання молока в чаї, крім чорних і зелених сортів.

Резюме:

Вплив молока на користь чаю може залежати від сорту чаю, але більшість досліджень було зосереджено на впливі додавання молока в чорний і зелений чаї.

Підіб’ємо підсумок

  • Чай, особливо чорний і зелений, багатий сполуками, які діють як антиоксиданти і можуть допомогти знизити кров’яний тиск і рівень холестерину, крім інших корисних ефектів.
  • Деякі дослідження припускають, що додавання молока в чай ​​може пригнічувати активність цих сполук, в той час як інші спостерігали протилежний ефект.
  • Крім того, більшість досліджень споживання молока і чаю включають вибірки невеликого розміру і не включають учасників, які регулярно п’ють чай з молоком протягом тривалих періодів часу.
  • Таким чином, неясно, чи корисно поєднання молока та чаю, хоча піт ребленіе чаю в цілому було більш чітко пов’язане з потенційною користю.

Читайте також

Чорний чай: користь і шкода для організму

elena elena

Чай маття і кави: порівняння, плюси і мінуси

elena elena

Лляна олія: користь і шкода, як приймати

elena elena

Африканське просо: користь і шкода, склад, як приготувати

elena elena

Чим корисний кокос для організму людини?

elena elena

Масло обліпихи: лікувальні властивості і протипоказання

elena elena

9 Кращих видів чаю для поліпшення травлення

elena elena

Сік карела: корисні властивості та протипоказання

elena elena

Фоніо: древній злак, багатий поживними речовинами

elena elena

Залишити коментар