Мигдальне масло властивості і застосування
Що таке мигдальне масло?
Мигдаль — це їстівні насіння дерева Мигдаль звичайний ( Prunus dulcis ), більше відомого як мигдальне дерево. Хоча мигдаль зазвичай називають горіхами, вони насправді є насінням, що розташовуються в центрі мигдальних фруктів, які дуже нагадують персик.
Мигдаль можна споживати цілком, подрібнювати в борошно і навіть робити з нього мигдальне молоко. Він дуже багатий жирами, що робить його ідеальним джерелом масла.
Солодкий і гіркий мигдаль
Солодкий мигдаль — це сорт, зазвичай вживається в їжу, використовуваний для виробництва масла і косметики.
тим часом, гіркий мигдаль , як вважають, має лікувальні властивості, хоча він може бути токсичним, якщо не обробляється належним чином. Більш того, такий вид мигдалю мало доступний.
Рафінована і нерафінована мигдальне масло
Після збору врожаю мигдаль відбирають і сушать, після чого використовуються різні методи для отримання мигдалевої олії.
Рафінована мигдальне масло екстрагується з мигдалю при використанні високотемпературної обробки і хімікатів. Цей метод негативно впливає на харчову цінність масла, так як багато хто з поживних речовин, виявлених в сирому мигдальна олія, руйнуються під час термічної або хімічної обробки (1).
Хоча цей метод призводить до значного зниження поживних речовин, рафінована мигдальне масло може витримувати набагато вищі температури і коштує дешевше, ніж нерафінована, що робить його більш економічним варіантом для споживачів.
нерафінована мигдальне масло проводиться шляхом пресування сирого мигдалю без використання високих температур або хімічних речовин. Цей процес допомагає цьому продукту зберегти більшу частину містяться в мигдалі поживних речовин, роблячи нерафінована мигдальне масло кращим вибором для кулінарного використання.
Резюме:
Мигдальне масло екстрагується з насіння плодів мигдалю. Методи, які використовуються для виробництва рафінованої мигдалевої олії, знищують більшу частину поживних речовин. Таким чином, нерафінована мигдальне масло є кращим вибором для кулінарних цілей.
Харчова цінність та склад
Хоча мигдальне масло не так багато поживними речовинами, як цілісний мигдаль, воно має деякі переваги.
Живильні речовини і калорійність
Нижче наводиться кількість містяться поживних речовин в 1 столовій ложці (14 г) мигдалевого масла (в% від рекомендованої добової норми споживання) (2):
- Калорії: 119 ккал (6%).
- Жири: 13,5 г (21%).
- Насичений жир: 1,1 г ( 6%).
- мононенасичених жир: 9,4 г.
- Поліненасичені жири: 2,3 г.
- Вітамін Е: 5,3 мг (26 %).
- Фітостероли: 35,9 мг.
- Омега-6 жирні кислоти: 2349 мг.
Мигдальне масло є відмінним джерелом вітаміну Е і містить невелику кількість вітаміну К. Більшість корисних для здоров’я властивостей обумовлені його високим вмістом корисних жирів.
Жирні кислот и
Ось пропорції жирних кислот, виявлених в мигдалевому маслі:
- Мононенасичені жири: 70%.
- Поліненасичені жири: 20%.
- Насичений жир: 10%.
Раціон харчування, багатий ненасиченими жирами, пов’язаний з різнобічними корисними ефектами в відношення здоров’я, включаючи зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань та ожиріння ( 3, 4).
Більш того, мононенасичені жири можуть допомогти знизити високий кров’яний тиск — фактор ризику розвитку серцевих захворювань (5, 6).
Раціони харчування з високим вмістом мононенасичених жирів також були пов’язані з меншим ризиком розвитку деяких видів раку, таких як рак ендометрія, і вони можуть навіть допомогти вам схуднути (7, 8).
Фактично, нещодавній огляд 24 досліджень, в яких взяло участь загалом 1460 людина, показав, що раціон з високим вмістом мононенасичених жирів був більш ефективним для зниження ваги, ніж раціон з високим вмістом углево дов (9).
Резюме:
Мигдальне масло є хорошим джерелом антиоксидантної вітаміну Е і ненасичених жирів. Дієти, багаті ненасиченим жиром, можуть забезпечити деяку користь для здоров’я, наприклад, знизити ризик серцево-судинних захворювань та ожиріння, і допомогти схуднути.
Корисні властивості мигдалевого масла
Цілісний мигдаль, як вважають, допомагає знизити кров’яний тиск і рівень холестерину, і може допомогти в зниженні маси тіла, але мигдальне масло може бути також корисно для вашого здоров’я.
Фактично, мигдальне масло пов’язано з широким спектром потенційних корисних ефектів для здоров’я, включаючи зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань і стабілізацію рівня цукру в крові ( 10, 11, 12).
Може допомогти зберегти ваше серце здоровим
Було виявлено, що мононенасичені жири підвищують рівень «хорошого» холестерину ЛПВЩ.
ЛПВЩ — це тип білка, який переносить холестерин від артерій в печінку, де він руйнується і виводиться з організму. Це запобігає накопиченню холестерину на стінках кровоносних судин (холестеринові бляшки) і розвиток атеросклерозу. Відомо, що здорові рівні холестерину ЛПВЩ допомагають запобігти розвитку серцево-судинних захворювань (13).
Було виявлено, що як мигдаль, так і отримується з нього масло мають більш низький рівень «поганого» холестерину ЛПНЩ і загального холестерину (14).
Високі рівні холестерину ЛПНЩ і загального холестерину вважаються факторами ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Зниження їх рівня може допомогти зберегти здоров’я серця.
В одному невеликому дослідженні було виявлено, що раціон харчування, багатий мигдальним маслом, значно знижував рівень ЛПНЩ і загального холестерину, одночасно підвищуючи рівень холестерину ЛПВЩ на 6% (15) .
Мигдальне масло багате антиоксидантами
Вітамін Е являє собою групу з восьми жиророзчинних сполук, що мають антиоксидантні властивості. Ці сполуки захищають клітини від шкідливих речовин, які називаються вільними радикалами. Хоча вільні радикали необхідні для здоров’я, вони можуть завдати шкоди, якщо їх кількість буде занадто високим в організмі.
Надмірна кількість вільних радикалів призводить до окислювального пошкодження і пов’язане з рядом хронічних захворювань, включаючи рак і серцево-судинні захворювання (16).
Дослідження показали, що більш високі дози вітаміну Е можуть допомогти знизити ризик розвитку захворювань серця, вікової макулярної дегенерації і зниження когнітивних здібностей у людей похилого віку (17, 18, 19).
Допомагає контролювати рівень цукру в крові
В дійсності, заміна вуглеводів ненасиченими жирами знижує рівень цукру в крові і покращує резистентність до інсуліну і рівні HbA1c — маркера для довгострокового контролю рівня цукру в крові (21).
в одному дослідженні учасники, які споживали сніданок з доданим мигдальним маслом, мали більш низький рівень цукру в крові, як після їжі, так і протягом дня, в порівнянні з учасниками, які не вживали цей продукт (22).
більш того, учасники, які споживали мигдальне масло, відчували себе більш ситими після їжі, що призводило до зменшення кількості споживаної їжі протягом дня.
може допомогти схуднути
Було виявлено, що раціон харчування, який включає здорове кількість цільного мигдалю, допомагає людям скинути зайву вагу. Точно так же додавання мигдалевого масла в ваш раціон може допомогти вам позбавитися від зайвого жиру в тілі.
Було виявлено, що дієти, багаті на мононенасичені і поліненасичені жири, зменшують жирові відкладення і сприяють втраті ваги. В одному дослідженні дієта з високим вмістом мононенасичених жирів покращувала зниження надлишкової маси тіла і склад тіла у жінок з ожирінням (23).
Інший крупний дослідження, в якому брали участь 7447 чоловік, показало, що раціон харчування з високим вмістом мононенасичених і поліненасичених жирів приводив до більшого зниження маси тіла та зменшення жиру в області живота в порівнянні з раціоном з низьким вмістом жирів (24).
Резюме:
Мигдальне масло багате на вітамін Е і ненасиченими жирами. Додавання цього продукту в ваш раціон може сприяти зміцненню здоров’я серця, зниження ваги і підтримці рівня цукру в крові.
Користь мигдалевої олії для волосся і шкіри
Ця якість робить мигдальне масло чудовим вибором для пом’якшення і зволоження шкіри, волосся, вій і шкіри волосистої частини голови (25).
Його зволожуючу дію може бути особливо корисно для людей із сухою або чутливою шкірою. Воно багате на вітамін Е, що може допомогти захистити шкіру від сонячних променів і передчасного старіння.
Дослідження на тваринах показали, що при нанесенні на шкіру вітамін Е може допомогти захистити клітини від сонячних променів. Роблячи це, він зменшує пошкодження ДНК і хімічні і структурні зміни в шкірі, викликані сонячними променями (26, 27).
Це робить використання нерафінованої мигдалевої олії дуже корисним для догляду за шкірою, так як нерафінована містить значно більше вітаміну Е, в порівнянні з рафінованим.
Більш того, воно може навіть допомогти запобігти поширенню розтяжок на шкірі. В одному дослідженні у 160 жінок було виявлено, що зовнішнє застосування мигдалевого масла зменшує поширення розтяжок в області живота, а також почервоніння і свербіж (28).
Це універсальне масло є відмінним вибором для людей, що шукають натуральні косметичні засоби , які можуть використовуватися багатьма способами.
Його можна використовувати в якості ніжного кошти для зняття макіяжу, натурального зволожуючого крему для тіла або волосся, або бархатистого масажного масла.
Резюме:
Мигдальне масло може допомогти захистити шкіру від сонячних променів і запобігти розтяжки. Його можна використовувати в якості зволожуючого крему, масажного масла або засоби для зняття макіяжу.
Застосування мигдалевого масла
Масло мигдалю — це багатоцільовий продукт, який можна використовувати як продукт харчування, так і натуральний засіб для догляду за шкірою і волоссям.
На кухні
Нерафінована мигдальне масло не повинно використовуватися при приготуванні їжі, так як високі температури можуть зруйнувати містяться в ньому поживні речовини. Цей тип мигдалевої олії слід додавати в страви після завершення процесу їх приготування.
Проте рафінована мигдальне масло має більш високу точку димлення (215 ° C) і може використовуватися в процесі приготування їжі, наприклад, для смаження. Воно менш дороге і більш жаростійка, ніж нерафінована, оскільки процес очищення руйнує більшу частину поживних речовин в нерафінованій мигдалевому маслі.
Ось кілька способів використання нерафінованої мигдалевої олії:
- як смачною салатного заправлення : об’єднайте нерафінована мигдальне масло з яблучним оцтом і нарубаною зеленню.
- щоб надати горіховий смак страв : обприскайте мигдальним маслом ваш улюблений гарнір, щоб поліпшити його смак.
- додайте в макарони : додайте трохи цього масла в макарони, щоб додати корисних жирів.
в догляді за шкірою і волоссям
Якщо ви хочете замінити деякі ваші кошти для шкіри і волосся на більш натуральні, нетоксичні варіанти — мигдальне масло допоможе вам в цьому. Воно дешевше, ніж більшість комерційних зволожуючих засобів і не містить ніяких шкідливих інгредієнтів. Крім того, воно є багатофункціональним засобом для краси, так як його можна наносити як на шкіру, так і на волосся.
Нижче наведені деякі способи застосування мигдалевого масла для догляду за шкірою або волоссям.
- Як зволожуючий крем : мигдальне масло прекрасно підходить для цієї мети.
- Як зволожуючого крему : мигдальне масло — ідеальний зволожуючий крем для чутливої шкіри.
- Нанесіть його на сухі ділянки шкіри : намажте мигдальне масло на лікті, ступні і будь-які інші області, які мають тенденцію висихати і розтріскуватися.
- Зробіть домашню маску для волосся : зробіть зволожуючу маску для волосся, змішавши масло мигдалю з пюре авокадо, після чого нанесіть її на вологе волосся.
- Змішайте його з ефірними маслами : використовуйте мигдальне масло в якості масла-носія для розведення ефірних масел при нанесенні на шкіру.
Резюме:
При використанні нерафінованої мигдалевої олії на кухні не нагрівайте його. замість цього використовуйте його, додаючи в уже готові страви. Ви також можете використовувати його як косметичний засіб. Його можна використовувати в якості чудового зволожуючого крему для шкіри і волосся.
Підіб’ємо підсумок
Мигдальне масло — це універсальний жир, який можна використовувати в якості продукту харчування або натурального косметичного засобу.
Його вживання в їжу може сприяти здоров’ю серця, стабілізувати рівень цукру в крові, запобігти пов’язане з вільними радикалами клітинне пошкодження, і допомогти підтримувати здорову вагу.
Більш того, цей продукт може допомогти запобігти розтяжки і захистити шкіру від сонячних променів. Його можна використовувати в якості чудового зволожуючого крему для обличчя та волосся.
Нерафінована мигдальне масло зберігає більше поживних речовин, ніж рафінована, і краще підходить для додавання в їжу. Просто не нагрівайте його, так як це знищить деякі з його поживних речовин.