Подібні шматки м’яса можуть бути зроблені з яловичини, баранини і індички. Бекон з індички — відомий приклад.
Оскільки бекон проходить процес витримки в соляному розчині, ви можете задатися питанням, чи безпечно їсти його в сирому вигляді.
Ця стаття пояснює, чи можете ви є бекон сирим.
Вживання недоготовленного або сирого м’яса будь-якого роду збільшує ризик виникнення хвороб харчового походження, також відомих як харчове отруєння .
Це пов’язано з тим, що таке м’ясо може містити шкідливі віруси, бактерії і паразити (1).
за оцінками Центрів по контролю і профілактиці захворювань (CDC) , тільки в США щорічно 48 мільйонів осіб отримують харчове отруєння, 128 000 госпіталізуються і 3000 вмирають (2).
Бекон псується не так швидко, як інше сире м’ясо через що містяться в ньому добавок, таких як сіль і нітрити. У той час як сіль запобігає зростання деяких бактерій, нітрити борються з ботулізмом (3).
Однак вживання в їжу сирого бекону може збільшити ризик виникнення харчового отруєння (4, 5).
до поширених хвороб харчового походження, пов’язаним з недоготовленной або сирої свининою, відносяться (6):
Ви можете вбити цих паразитів і знизити ризик розвитку харчового отруєння, правильно приготувавши бекон.
Резюме:
Вживання в їжу сирого бекону може збільшити ризик виникнення хвороб харчового походження, таких як токсоплазмоз, трихінельоз та стрічкові черви. Тому вживати сирої бекон небезпечно.
Споживання обробленого м’яса, такого як бекон, пов’язане з підвищеним ризиком розвитку раку, особливо товстої кишки і прямої кишки.
Оброблене м’ясо — це м’ясо, яке консервується шляхом копчення, сушіння, засолу або додавання консервантів. Інші приклади включають шинку, пастрамі, салямі, ковбаси і хот-доги (7).
В одному огляді зазначалося, що ризик розвитку колоректального раку збільшується на 18% на кожні 50 грам обробленого м’яса, споживаного в день ( 8, 9).
Інший огляд підтвердив це, зв’язавши споживання обробленого м’яса з колоректальний рак (10).
Переробка, приготування і перетравлення цих продуктів впливають на ризик захворювання на рак (11, 12, 13).
Наприклад, нітрити та нітрати, які додаються в оброблене м’ясо, таке як бекон, для запобігання псування і збереження кольору і смаку, можуть утворювати нітрозаміни в вашому організмі. Ці шкідливі сполуки є канцерогенними (14, 15).
Проте ви можете знизити ризик захворювання на рак, обмеживши споживання обробленого м’яса і алкоголю, підтримуючи здорову вагу, споживаючи більше фруктів і овочів і регулярно займаючись фізичними вправами ( 16, 17).
Резюме:
Високий рівень споживання обробленого м’яса, включаючи бекон, пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку колоректального раку. Таким чином, рекомендується зменшити споживання.
Правильна обробка і приготування бекону — кращий спосіб знизити ризик харчового отруєння.
Обов’язково зберігайте сирої бекон окремо від інших продуктів і після взаємодії з ним мийте робочі поверхні, посуд і руки.
Крім того, рекомендується готувати продукти з свинини при мінімальній внутрішній температурі в 62,8 ° C. Оскільки через тонкощі бекону визначити його температуру може бути складно, краще готувати його до хрусткої скоринки (4, 18).
Ви можете приготувати його в духовці, мікрохвильовій печі або на сковороді.
Цікаво, що одне дослідження показало, що пересмажений бекон може бути більш небезпечним, ніж менш інтенсивно приготований бекон через підвищеного вмісту нітрозамінів. Приготування в мікрохвильовій печі, мабуть, призводить до меншої кількості цих шкідливих сполук, ніж при смаженні (20).
Резюме:
Щоб запобігти захворюванням харчового походження і зменшити утворення канцерогенних нітрозамінів дуже важливо правильно обробляти і готувати бекон.
Вони зручні, легко засвоюються і містять комбінацію поживних речовин, які, як вважається, сприяють більш швидкому…
22.08.2018 Гормони і клімакс. Гормональна терапія Гормони при клімаксі сприяють зменшенню вираженості неприємних симптомів і…
21.08.2018 Причини зниженого тестостерону у чоловіків Тестостерон - це основний чоловічий статевий гормон. Він виробляється…
Деякі види крохмалю стійкі (резистентні) до перетравлювання, звідси і термін "резистентний крохмаль». Однак лише деякі…
На жаль, деякі сорти вина можуть містити небезпечний рівень цього хімічного елемента. Частково це пов'язано…
Хоча самі банани багаті поживними речовинами, ви можете задатися питанням, чи можна те ж саме…