Харчування

Чи можна їсти бекон сирим?

Подібні шматки м’яса можуть бути зроблені з яловичини, баранини і індички. Бекон з індички — відомий приклад.

Оскільки бекон проходить процес витримки в соляному розчині, ви можете задатися питанням, чи безпечно їсти його в сирому вигляді.

Ця стаття пояснює, чи можете ви є бекон сирим.

Чи можна їсти бекон сирим?

чи безпечно їсти бекон сирим?

Вживання недоготовленного або сирого м’яса будь-якого роду збільшує ризик виникнення хвороб харчового походження, також відомих як харчове отруєння .

Це пов’язано з тим, що таке м’ясо може містити шкідливі віруси, бактерії і паразити (1).

за оцінками Центрів по контролю і профілактиці захворювань (CDC) , тільки в США щорічно 48 мільйонів осіб отримують харчове отруєння, 128 000 госпіталізуються і 3000 вмирають (2).

Потенційні небезпеки

Бекон псується не так швидко, як інше сире м’ясо через що містяться в ньому добавок, таких як сіль і нітрити. У той час як сіль запобігає зростання деяких бактерій, нітрити борються з ботулізмом (3).

Однак вживання в їжу сирого бекону може збільшити ризик виникнення харчового отруєння (4, 5).

до поширених хвороб харчового походження, пов’язаним з недоготовленной або сирої свининою, відносяться (6):

  • Токсоплазмоз . Хоча паразит щодо нешкідливий для більшості людей, він може наразити на небезпеку людей з ослабленою імунною системою.
  • Трихінельоз . Ця хвороба викликана різновидом паразитичних круглих черв’яків, які можуть викликати діарею, блювоту, слабкість і набряк в області очей.
  • Стрічкові черв’яки . Ці паразитичні черви живуть у вашому кишечнику і можуть викликати болі в животі, зниження маси тіла і кишкову непрохідність.

Ви можете вбити цих паразитів і знизити ризик розвитку харчового отруєння, правильно приготувавши бекон.

Резюме:

Вживання в їжу сирого бекону може збільшити ризик виникнення хвороб харчового походження, таких як токсоплазмоз, трихінельоз та стрічкові черви. Тому вживати сирої бекон небезпечно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи можна пити воду під час голодування?

Інші проблеми зі здоров’ям

Споживання обробленого м’яса, такого як бекон, пов’язане з підвищеним ризиком розвитку раку, особливо товстої кишки і прямої кишки.

Оброблене м’ясо — це м’ясо, яке консервується шляхом копчення, сушіння, засолу або додавання консервантів. Інші приклади включають шинку, пастрамі, салямі, ковбаси і хот-доги (7).

В одному огляді зазначалося, що ризик розвитку колоректального раку збільшується на 18% на кожні 50 грам обробленого м’яса, споживаного в день ( 8, 9).

Інший огляд підтвердив це, зв’язавши споживання обробленого м’яса з колоректальний рак (10).

Переробка, приготування і перетравлення цих продуктів впливають на ризик захворювання на рак (11, 12, 13).

Наприклад, нітрити та нітрати, які додаються в оброблене м’ясо, таке як бекон, для запобігання псування і збереження кольору і смаку, можуть утворювати нітрозаміни в вашому організмі. Ці шкідливі сполуки є канцерогенними (14, 15).

Проте ви можете знизити ризик захворювання на рак, обмеживши споживання обробленого м’яса і алкоголю, підтримуючи здорову вагу, споживаючи більше фруктів і овочів і регулярно займаючись фізичними вправами ( 16, 17).

Резюме:

Високий рівень споживання обробленого м’яса, включаючи бекон, пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку колоректального раку. Таким чином, рекомендується зменшити споживання.

Як правильно готувати бекон

Правильна обробка і приготування бекону — кращий спосіб знизити ризик харчового отруєння.

Обов’язково зберігайте сирої бекон окремо від інших продуктів і після взаємодії з ним мийте робочі поверхні, посуд і руки.

Крім того, рекомендується готувати продукти з свинини при мінімальній внутрішній температурі в 62,8 ° C. Оскільки через тонкощі бекону визначити його температуру може бути складно, краще готувати його до хрусткої скоринки (4, 18).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чи варто їсти банан після тренування?

Ви можете приготувати його в духовці, мікрохвильовій печі або на сковороді.

Цікаво, що одне дослідження показало, що пересмажений бекон може бути більш небезпечним, ніж менш інтенсивно приготований бекон через підвищеного вмісту нітрозамінів. Приготування в мікрохвильовій печі, мабуть, призводить до меншої кількості цих шкідливих сполук, ніж при смаженні (20).

Резюме:

Щоб запобігти захворюванням харчового походження і зменшити утворення канцерогенних нітрозамінів дуже важливо правильно обробляти і готувати бекон.

Підіб’ємо підсумок

  • бекон — солоне м’ясо, вирізане з грудинки свині.
  • Через підвищений ризик харчового отруєння цей популярний продукт в сирому вигляді є небезпечно.
  • Замість цього ви повинні ретельно готувати бекон, але будьте обережні, щоб не перепечеться його, так як це може збільшити утворенню канцерогенів.
  • Споживання бекону та інших оброблених м’ясних продуктів краще всього обмежити.

Читайте також

До чого призводить надмірне споживання білка?

elena elena

Корисність батончиків мюслі: правда чи вигадка?

elena elena

Чи корисні бананові чіпси для організму?

elena elena

Продукти, що сприяють виробленню колагену

elena elena

Глютен: що це і чому він шкідливий

elena elena

Найкорисніші жири: список продуктів

elena elena

Креатин і сироватковий протеїн: чи варто приймати разом?

elena elena

20 продуктів з високим вмістом вітаміну C

elena elena

Скільки людей може жити без води?

elena elena

Залишити коментар