Вони універсальні, їх легко є в дорозі, і вони є хорошим джерелом рослинного білка, особливо для тих, хто їсть мало або зовсім не їсть продуктів тваринного походження.
Горіхи можуть допомогти вам задовольнити ваші потреби в білку, який необхідний для побудови кісток, м’язів і шкіри. Білок також збільшує відчуття ситості, допомагаючи вам залишатися задоволеним і зарядженим енергією (1).
Хоча все горіхи містять білок, деякі з них містять більше, ніж інші. У цій статті розглядаються 8 горіхів з високим вмістом білка.
Білок : 7 грамів на 35-грамову порцію мигдалю (2).
Насправді мигдаль — це насіння. Однак люди часто об’єднують його з горіхами і вважають, що він містить багато білка.
Мигдаль не тільки багатий білком, а й багатий антиоксидантами. Ці рослинні сполуки захищають організм від окислювального стресу, викликаного вільними радикалами, який може привести до старіння, серцево-судинних захворювань і деяких видів раку (3).
Коричневий шар шкірки навколо мигдалю має найвищу концентрацію антиоксидантів, тому для отримання максимальної користі найкраще є мигдаль разом з шкіркою (4).
Щоб зробити збалансовану закуску з мигдалю, поєднуйте його з фруктами.
Резюме:
Мигдаль містить 7 грамів білка на 35-грамову порцію. Він також містить антиоксидантні сполуки, які можуть допомогти захистити ваші клітини від пошкоджень.
Білок : 4,5 грама на 30-грамову порцію подрібнених волоських горіхів (5).
Вживання волоських горіхів — прекрасний спосіб збільшити споживання білка.
Волоські горіхи також є джерелом корисних для серця жирів. Зокрема, вони містять більше омега-3 жирних кислот у формі альфа-ліноленової кислоти (АЛК), ніж будь-які інші горіхи (5).
Деякі обсерваційні дослідження пов’язують споживання АЛК з більш низьким ризиком розвитку серцево-судинних захворювань (6).
Володіючи жирною текстурою і смаком, волоські горіхи є хорошою добавкою до фаршу і можуть ще більше збільшити вміст білка в м’ясних стравах.
Резюме:
В 30-грамової порції волоських горіхів міститься 4,5 грама білка. Включення волоських горіхів в раціон харчування — хороший спосіб збільшити споживання білка і корисних для серця жирних кислот омега-3.
Білок : 6 грам на 30-грамову порцію фісташок (7).
Порція фісташок містить стільки ж білка, скільки одне яйце (8) .
Ці горіхи мають більш високий рівень вмісту незамінних амінокислот у порівнянні з більшістю інших горіхів (9).
Білки — це ті амінокислоти, які необхідно отримувати з їжею, щоб організм міг використовувати їх для створення білків, необхідних для виконання важливих функцій (10).
Якщо вам подобається є фісташки, спробуйте змішати їх з горіховою пастою і з’їсти з тостами, яблуками або крекерами.
Резюме:
З 6 грамами білка на 30-грамову порцію фісташки містять стільки ж білка, скільки одне яйце, плюс велика кількість незамінних амінокислот.
Білок : 5 грам на 30-грамову порцію кешью (11).
кешью — це технічно насіння. Вони не тільки багаті білком, але також містять кілька важливих вітамінів і мінералів.
В 30-грамової порції кешью міститься близько 80% від рекомендованої добової норми споживання міді. Мідь — це мінерал, який підтримує імунітет і сприяє утворенню червоних кров’яних тілець і сполучної тканини (11, 12).
Дослідження також виявили зв’язок між низьким споживанням міді і підвищеним ризиком розвитку остеопорозу — захворювання, що характеризується слабкістю і крихкістю кісток (12).
Таким чином, збільшення кількості міді в вашому раціоні за допомогою кешью може бути одним із способів захисту від цього захворювання.
Щоб включити кешью в свій раціон, їжте їх в якості частини збалансованої закуски поверх простого йогурту з фруктами.
Резюме:
в 30-грамової порції кешью міститься 5 грамів білка. Поряд з білком кешью містять важливі мікроелементи, такі як мідь.
Білок : 4,5 грама на 35-грамову порцію кедрових горіхів (13).
Кедрові горіхи — це насіння деяких сортів кедрових шишок . Вони цінуються за м’який солодкий смак і маслянисту текстуру, обумовлену високим вмістом жиру.
Крім 4 грамів білка, 35-грамова порція кедрових горіхів містить 23 грами жиру (13).
Жир в кедрових горіхах в основному надходить з ненасичених жирів, які можуть допомогти знизити фактори ризику розвитку хвороб серця. Одна з жирних кислот в кедрових горіхах також може надавати протизапальну дію і допомагати запобігати поширенню раку (14, 15).
Вживання смажених кедрових горіхів — відмінний спосіб додати трохи білка в салати, зернові або овочі. Щоб підсмажити кедрові горіхи будинку, готуйте їх на сковороді на середньому вогні кілька хвилин до появи аромату.
Резюме:
Солодкі маслянисті кедрові горіхи мають більше, ніж просто чудовий смак. Вони також містять 4,5 грама білка на 35-грамову порцію, а також корисні жири.
Білок : Близько 5 грам на 35-грамову порцію бразильських горіхів (16).
Бразильські горіхи отримують з насіння тропічного дерева, і їх легко знайти в пакеті змішаних горіхів, так як вони зазвичай найбільші.
Поряд з білком вони містять корисні жири, клітковину і набір мікроелементів. Більш того, бразильські горіхи є одним з кращих харчових джерел селену, важливого мінералу, що підтримує здоров’я щитовидної залози і захищає організм від інфекцій (17).
Всього один бразильський горіх (5 грам) містить майже 175% від рекомендованої добової норми споживання селену (16).
Спробуйте змішати бразильські горіхи з іншими горіхами і насінням, сушеним манго і шматочками чорного шоколаду, щоб вийшла багата білком суміш.
Резюме:
Бразильські горіхи містять близько 5 грам білка на 35-грамову порцію. Вживання бразильських горіхів — відмінний спосіб включити в свій раціон більше білка і задовольнити ваші щоденні потреби в селен.
Білок : 9 грам на 30-грамову порцію арахісу (18).
Арахіс є бобовим, але вважається горіхом з точки зору харчової цінності та кулінарного застосування.
Як і більшість бобових, він містить багато білка рослинного походження. Фактично, арахіс має найвищий вміст білка з усіх зазвичай вживаних горіхів.
Арахіс також є одним з кращих харчових джерел біотину, вітаміну, який допомагає перетворювати їжу в корисну енергію в організмі (19, 20).
Щоб отримати збалансований перекус, що містить білок, жири і вуглеводи, комбінуйте арахісову пасту і банани окремо або кладіть їх на тости.
Резюме:
з 9 грамами білка на 35-грамову порцію арахіс перевершує всі інші горіхи в списку за вмістом білка. Він також забезпечує здорову дозу біотину і інших поживних речовин.
Білок : 5 грам на 35-грамову порцію фундука (21).
Фундук має злегка солодкий і маслянистий смак, що робить його особливо смачним джерелом білка.
Дослідження також показали, що включення фундука в ваш раціон може допомогти знизити рівень холестерину ЛПНЩ (поганий) і підвищити рівень холестерину ЛПВЩ (хороший), тим самим знижуючи ризик розвитку серцево-судинних захворювань (22, 23).
В якості закуски з високим вмістом білка приготуйте домашню пасту. Змішайте 1 склянку (135 грам) фундука з 2 ложками (60 грам) шоколадного протеїнового порошку, 1 столовою ложкою (6 грам) какао-порошку і двома столовими ложками (30 мл) кленового сиропу.
резюме:
В 35-грамової порції фундука міститься 5 грамів білка. Крім збільшення споживання білка, вживання більшої кількості фундука може допомогти поліпшити здоров’я серця і знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Вони зручні, легко засвоюються і містять комбінацію поживних речовин, які, як вважається, сприяють більш швидкому…
22.08.2018 Гормони і клімакс. Гормональна терапія Гормони при клімаксі сприяють зменшенню вираженості неприємних симптомів і…
21.08.2018 Причини зниженого тестостерону у чоловіків Тестостерон - це основний чоловічий статевий гормон. Він виробляється…
Деякі види крохмалю стійкі (резистентні) до перетравлювання, звідси і термін "резистентний крохмаль». Однак лише деякі…
На жаль, деякі сорти вина можуть містити небезпечний рівень цього хімічного елемента. Частково це пов'язано…
Хоча самі банани багаті поживними речовинами, ви можете задатися питанням, чи можна те ж саме…