На жаль, деякі сорти вина можуть містити небезпечний рівень цього хімічного елемента. Частково це пов’язано з використанням в минулому містять миш’як пестицидів, а також з природною ерозією гірських порід.
В цій статті розглядається зміст миш’яку в вині, які типи вин мають найвищий рівень, чи слід вам турбуватися і що робити , якщо ви підозрюєте, що у вас отруєння миш’яком.
миш’як — це природний хімічний елемент, який в невеликій кількості присутній майже у всіх продуктах харчування. У більшості випадків цих кількостей недостатньо, щоб заподіяти шкоду.
Однак у великих дозах і з плином часу цей елемент токсичний і може значно збільшити ризик розвитку раку легенів, шкіри та інших типів раку. Поодинокі епізоди впливу високих доз також можуть викликати короткочасне або гостре отруєння (1, 2).
Таким чином, EPA строго регулює вміст миш’яку у питній воді, обмежуючи його не більше ніж 10 мільярдними частками (ppb) (3 ).
В минулому ферми різних країнах залежали від пестицидів і гербіцидів на основі миш’яку. Хоча ці кошти були заборонені з 1980-х років, вони як і раніше викликають проблеми (1).
По-перше, продукти, вирощені на полях, де колись використовувалися ці пестициди, містять більше миш’яку, ніж продукти, вирощені в інших місцях.
По-друге, ці пестициди, ймовірно, потрапили в грунтові води в багатьох областях, збільшивши вміст миш’яку у воді (1).
В- третє, природна і безперервна ерозія гірських порід може ще більше збільшити вміст миш’яку у воді і грунті, а також в вирощуваних в ній продуктах харчування (4).
Резюме:
Миш’як — це зустрічається в природі речовина, яке у великих дозах може бути шкідливим і викликати рак. Через природної ерозії і попереднього використання містять миш’як пестицидів деякі продукти харчування і джерела води можуть містити небезпечні рівні цього елемента.
Наприклад, в одному дослідженні було протестовано 65 червоних вин з 4 штатів США і було виявлено, що всі вони перевищують рекомендації EPA для питної води — із середнім рівнем миш’яку 23 ppb (5).
Інше дослідження протестувало більш широкий зразок вин з Каліфорнії і виявило, що 28 сортів, які ЗМІ визначили як містять велику кількість миш’яку, мали в середньому 25,6 ppb, в той час як 73 випадково обраних вина з продуктових магазинів містили в середньому 7,4 ppb (6).
Цікаво, що це дослідження також виявило взаємозв’язок між ціною і вмістом миш’яку — найменш дорогі вина мали найвищі рівні цього елемента (6).
найвищі рівні миш’яку спостерігаються в рожевих винах , за ними слідують білі і червоні вина. Згідно зі стандартами EPA для питної води, тільки червоні вина в середньому містили безпечні рівні (6).
Проте дослідження вин, вироблених в Іспанії, показали, що білі вина мають найвищий рівень миш’яку, а дослідження вин , вироблених в Італії, показали, що найвищі рівні миш’яку мають червоні вина (7).
Це показує, що вміст миш’яку в різних типах вина різниться і може залежати від регіону походження вина (7).
в кінцевому підсумку, відмінності в рівнях, виявлених в різних сортах вин з багатьох країн, дозволяють припустити, що необхідно більш широке тестування.
Резюме:
Рівень миш’яку у вині залежить від його сорту і походження. Тому для розуміння загальної картини необхідні додаткові дослідження.
Більш того, стандарти EPA для питної води можуть не мати відношення до вина. Протягом життя ви п’єте набагато більше води, ніж вина, тому дуже важливо, щоб вміст миш’яку у воді строго регулювалося.
Не вибирайте найдешевші вина, оскільки вони можуть мати найвищий рівень вмісту миш’яку (6).
Ви можете подумати, що органічне вино було б більш безпечним варіантом, але це не завжди так. Це пов’язано з тим, що зустрічається в природі миш’як може потрапляти в грунт і грунтові води в результаті ерозії гірських порід (4).
Крім того, грунт органічного виноградника може все ще містити сліди пестицидів на основі миш’яку, якщо вони колись використовувалися в тому ж місці, і це може вплинути на органічне вино, вироблене там сьогодні (1).
Ви повинні враховувати загальну кількість миш’яку в вашому раціоні. Рідкісне або навіть регулярне вживання вина може становити ризик для вашого здоров’я тільки в тому випадку, якщо Ви регулярно їсте продукти з високим вмістом миш’яку, наприклад (8):
Тютюнові вироби також багаті миш’яком. Таким чином, куріння або вживання інших тютюнових виробів може збільшити вашу схильність до впливу цього елемента понад безпечних рівнів (9).
Резюме:
Щоб звести до мінімуму вплив миш’яку, віддавайте перевагу винам середньої або високої ціни. Крім того, скоротіть споживання продуктів з високим вмістом миш’яку і тютюнових виробів.
Якщо ви підозрюєте, що ви або хтось, за ким ви доглядаєте, страждаєте отруєнням миш’яком, ось деякі з короткострокових ознак і симптомів, на які слід звернути увагу (10):
Тривала дія цього елемента також може викликати потемніння шкіри, постійний біль в горлі, сплутаність свідомості, втрату м’язового контролю та / або постійні проблеми з травленням. Це також може збільшити ризик лейкемії, раку легенів і шкіри (10).
Резюме:
Отруєння миш’яком може вплинути на вашу шкіру, травлення, м’язи і серцевий ритм. Хронічний вплив речовини може привести до потемніння вашої шкіри, викликати постійний біль в горлі і / або привести до проблем з травленням.
Ваш лікуючий лікар може призначити аналізи для оцінки вашого рівня в крові, а також тести для шкіри, волосся і нігтів, які дозволять оцінити ваше довгостроковий вплив (11).
Внутрішньовенне введення великої кількості води, яка не містить миш’яку, може допомогти вивести надлишки миш’яку з вашого організму в разі короткострокового отруєння — хоча вам також можуть знадобитися добавки електролітів (10, 11).
Ускладнення, викликані отруєнням миш’яком або тривалим впливом, можуть зажадати більш ретельного лікування.
Резюме:
Якщо ви підозрюєте отруєння миш’яком , зверніться за медичною допомогою. Вживання води може допомогти вивести з організму надлишок миш’яку.
Вони зручні, легко засвоюються і містять комбінацію поживних речовин, які, як вважається, сприяють більш швидкому…
22.08.2018 Гормони і клімакс. Гормональна терапія Гормони при клімаксі сприяють зменшенню вираженості неприємних симптомів і…
21.08.2018 Причини зниженого тестостерону у чоловіків Тестостерон - це основний чоловічий статевий гормон. Він виробляється…
Деякі види крохмалю стійкі (резистентні) до перетравлювання, звідси і термін "резистентний крохмаль». Однак лише деякі…
Хоча самі банани багаті поживними речовинами, ви можете задатися питанням, чи можна те ж саме…
ВІН є чистимо порошком Крохмаль, Який вітягується з кукурудзяну зерен Шляхом відалення всех зовнішніх вісівок…