Категорії: Корисні продукти

Чи корисна курка-гриль для здоров’я?

Ці свіжоприготовані, приправлені, цілі кури недорогі і готові до вживання. Їх готують на грилі, де курка обертається в гарячій духовці, щоб усі сторони були хрусткими і повністю підготовленими.

Вечеря з курки-гриль може виявитися на столі в лічені хвилини. Багато людей також використовують дрібно нарізану курку-гриль в рецептах, в яких використовується приготована курка, таких як супи, запіканки і курячий салат.

Однак вам може бути цікаво, чи є курка-гриль здоровим вибором.

В цій статті розглядається профіль поживних речовин і інгредієнти, а також розглядаються потенційна користь і шкоду курки-гриль.

Харчова цінність, склад і калорійність курки-гриль

Курка-гриль живильна, багата білком і є хорошим джерелом кількох важливих поживних речовин.

В таблиці нижче наведені відомості про харчову цінність 85-грамової порції курки-гриль, що включають як біле, так і темне м’ясо, з шкірою і без шкіри (1, 2, 3, 4).
Стегно зі шкірою Стегно без шкіри Грудка зі шкірою Грудка без шкіри Калорії 192 ккал 165 ккал 149 ккал 122 ккал Білок 18 грам 21 грам 22 грам 24 грама Жир 12 грам 9 грам 7 грам 3 грами Вуглеводи 0 грам 0 грам 0 грам 0 грам Ніацин 30% від рекомендованої добової норми споживання ( РСНП) 30% від РСНП 50% від РСНП 51% від РСНП Рибофлавін 15% від РСНП 15% від РСНП 9% від РСНП 9% від РСНП Вітамін B12 18% від РСНП 15% від РСНП 11% від РСНП 10% від РСНП Фосфор 15% від РСНП 15% від РСНП 17% від РСНП 17% від РСНП Селен 33% від РСНП 36% від РСНП 35% від РСНП 36% від РСНП Цинк 15% від РСНП 15% від РСНП 7% від РСНП 7% від РСНП
Стегно курки-гриль з шкірою є самим калорійним і жирним, тоді як грудка без шкіри є пісної, з найменшою кількістю калорій і найбільшим вмістом білка.

Курка — багате джерело декількох вітамінів і мінералів, особливо ніацину і селену. Вона також містить велику кількість рибофлавіну, вітаміну B12, фосфору і цинку, а також кілька інших поживних речовин.

Резюме:

Вміст поживних речовин в куріце- гриль залежить від того, який шматок ви виберете і будете ви їсти шкірку. Однак курка багата білком і безліччю вітамінів і мінералів.

Інгредієнти, що додаються в курку-гриль

Більшість людей купують попередньо приготовану курку-гриль в продуктовому магазині. Хоча ви можете подумати, що курка-гриль буде містити тільки приправи, деякі бренди в свої суміші приправ додають різні добавки.

Наприклад, повністю приготовлена ​​курка-гриль зі смаком часнику може містити мальтодекстрин, фосфати натрію і натуральний ароматизатор на додаток до приправ і спецій, таким як сіль, цибуля, часник і перець.

Крім того, багато видів курки, в тому числі курки-гриль, маринують в фосфатних або сольових розчинах, які допомагають зберегти м’ясо і захистити від зростання бактерій (5).

Якщо вас турбують ці добавки, майте на увазі, що вони присутні тільки в невеликих кількостях, і ви, мабуть, зможете уникнути більшості з них, які не вживаючи в їжу шкіру.

Якщо у вас є піч-гриль, ви можете приготувати курку-гриль самостійно і повністю контролювати інгредієнти. Якщо вас це турбує, купуйте курку без добавок.

Резюме:

Суміші приправ, які використовуються в багатьох магазинних курицах-гриль, містять деякі добавки. Якщо вас це турбує, ви можете уникнути більшості з них, не використовуючи шкіру.

Переваги курки-гриль

Крім змісту важливих для вашого здоров’я поживних речовин, курка-гриль має кілька переваг . Вона недорога, зручна і корисніше, ніж аналогічні варіанти, наприклад смажена курка.

Курка-гриль з продуктового магазину готується заздалегідь, тому це дуже зручно. Вона також недорога.

Оскільки курка-гриль готується в духовці, а не у фритюрі, вона містить набагато менше калорій і жиру, ніж такі ж зручні варіанти, як фаст-фуд або смажена курка в закусочній. Тому курка-гриль — набагато більш здоровий вибір.

Крім того, ви можете легко контролювати споживання калорій, жирів і білків, вибираючи світле або темне м’ясо і вибираючи, чи є шкіру або відмовитися від неї.

Резюме:

курка-гриль недорога, зручна і набагато корисніше, ніж деякі аналогічні альтернативи, такі як смажена курка в фаст-фуд закусочних.

Недоліки курки-гриль

Курка-гриль має кілька потенційних недоліків, в основному пов’язаних з певними інгредієнтами, що містяться в деяких куплених в магазині курей-гриль.

Деякі інгредієнти можуть потенційно викликати проблеми зі здоров’ям, якщо їх їсти у великих кількостях. Наприклад, деякі дослідження показують, що високе споживання фосфатних добавок може сприяти втраті кісткової маси (6).

Однак курка і інша білкова їжа є набагато більш значним джерелом фосфору, ніж ці добавки (7).

Більшості людей не потрібно занадто турбуватися про споживання фосфору. Якщо у вас хронічне захворювання нирок, вам може знадобитися обмежити споживання фосфору відповідно до вказівок вашого лікаря (8).

На щастя, більшість курей-гриль не містять великої кількості цих добавок, і ви можете уникнути їх вживання , якщо не будете їсти шкіру.

якщо вас турбують добавки, ви можете самі приготувати курку-гриль, щоб повністю контролювати використовувані інгредієнти.

Резюме:

Деякі кури-гриль містять невелику кількість сумнівних інгредієнтів. Ви можете уникнути більшості з них, знявши шкіру або приготувавши курку-гриль будинку.

Чи корисна вона для здоров’я?


Так, курка-гриль — це здоровий вибір.

Курка багата білком і живильними речовинами, а куплені в магазині кури-гриль є зручну і недорогу альтернативу менш корисним для здоров’я варіантів швидкого харчування.

Якщо вас турбують інгредієнти в сумішах приправ, які використовуються для приготування курки-гриль, ви можете не є шкірку або приготувати курку-гриль будинку самостійно.

Якщо ви не хочете, щоб курка була оброблена консервантами перед приготуванням, обов’язково поцікавтеся які інгредієнти використовувалися. Таким чином, ви зможете вирішити, чи купувати курку-гриль.

Проте більшість доступних курей-гриль можна вживати в цілісному вигляді.

Резюме:

В цілому, курка-гриль — це здоровий вибір. Вона багата білком і живильними речовинами і є недорогою і зручною альтернативою менш корисним для здоров’я варіантів швидкого харчування.

Підіб’ємо підсумок

  • Курка-гриль — популярна страва, що продається в великих продуктових магазинах.
  • Вона недорога і зручна, а оскільки їх запікають у духовці, вони набагато корисніше, ніж деякі інші варіанти, наприклад смажена курка в фаст-фуд закусочних.
  • Якщо у вас є будь-які побоювання з приводу інгредієнтів, які використовуються в магазинних курей-гриль, ви можете уникнути вживання цих інгредієнтів, не використовуючи шкіру, купивши курку в іншому магазині або приготувавши курку-гриль будинку самостійно.

Останні статті

Чи варто їсти банан після тренування?

Вони зручні, легко засвоюються і містять комбінацію поживних речовин, які, як вважається, сприяють більш швидкому…

10 месяцев тому назад

Гормони і клімакс. гормональна терапія

22.08.2018 Гормони і клімакс. Гормональна терапія Гормони при клімаксі сприяють зменшенню вираженості неприємних симптомів і…

10 месяцев тому назад

Причини зниженого тестостерону у чоловіків

21.08.2018 Причини зниженого тестостерону у чоловіків Тестостерон - це основний чоловічий статевий гормон. Він виробляється…

10 месяцев тому назад

У яких продуктах міститься резистентний крохмаль?

Деякі види крохмалю стійкі (резистентні) до перетравлювання, звідси і термін "резистентний крохмаль». Однак лише деякі…

10 месяцев тому назад

Миш’як у вині: чи слід вам турбуватися?

На жаль, деякі сорти вина можуть містити небезпечний рівень цього хімічного елемента. Частково це пов'язано…

10 месяцев тому назад

Чи корисні бананові чіпси для організму?

Хоча самі банани багаті поживними речовинами, ви можете задатися питанням, чи можна те ж саме…

10 месяцев тому назад